美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:Quote:bb108+發表於+15-3-2+13:17+你用幾多

原帖由 grace911 於 15-03-02 發表
BB Cream越高度數越難推,我唔會用BB Cream當防曬我用MIOGGI雪映明肌果支50度防曬。
...
明白了。但佢係物理防晒?因個sale話spf50個支係物理防晒。但我覺笠。

水晶宮

Paris 發表於 15-3-2 13:26
想問Eminence Sun Defense Minerals防曬粉
粉底用Jane Iredale Purepressed Base SPF 20在那裡買?
以上兩款o係天凝買, 但Jane Iredale我會去左總代理試左色先(因代理最多色), 試o岩如果天凝有入果隻色就去天凝買, 好似平一百蚊左右。

侯爵府

Elenalan

行到水窮處 坐看雲起時

水晶宮

bb108 發表於 15-3-2 13:26
想問下支防晒粉點用?每次用每次襟頂粒制?還是不用襟,D粉會自己跌落個掃度?我發覺每次㩒粒制,諗住整D粒 ...
全新第一次用就襟左幾次, 確定有粉出, 之後唔係每次都襟, 會試上手背睇下有冇粉出, 冇先襟。

大宅

引用:Quote:rakng 發表於 15-2-27 00:15 屈臣氏

原帖由 cng2233 於 15-02-27 發表
我都係用呢枝:D 爽得泥真係work !!!
有相片睇下嗎?thanks

男爵府

引用:Quote:bb108+發表於+15-3-2+13:26+想問下支

原帖由 Elenalan 於 15-03-02 發表
全新第一次用就襟左幾次, 確定有粉出, 之後唔係每次都襟, 會試上手背睇下有冇粉出, 冇先襟。
...
但我想話試上手背有粉,咁我掃上面時,係咪靠感覺feel個掃仲有無粉?咁無粉時係咪一路掃一路襟一下咁?我第一次用,唔係咁識。

水晶宮

引用:Quote:原帖由 Elenalan 於 15-03-02 發表全

原帖由 bb108 於 15-03-02 發表
但我想話試上手背有粉,咁我掃上面時,係咪靠感覺feel個掃仲有無粉?咁無粉時係咪一路掃一路襟一下咁?我第 ...
有粉喺手背會有少少反光架

大宅

回覆:有咩防曬係唔立

我用有防曬度架 cc, mioggi banila co. 爽,唔笠

男爵府

Elenalan 發表於 15-3-2 13:57
有粉喺手背會有少少反光架

明白了. many thanks.

男爵府

bb108 發表於 15-3-2 13:29
明白了。但佢係物理防晒?因個sale話spf50個支係物理防晒。但我覺笠。
我記得雪映明肌果支防曬,先前問過係物理+化學。佢有支DNA BB Cream都係50度防曬,怕你誤會左,2支都係白色的

公爵府

2018復活節勳章

引用:sofina 出名易出斑呀!我用咗sofina over 1

原帖由 mymarigold 於 15-02-26 發表
sofina 出名易出斑呀!
我用咗sofina over 10年,後來改版愈來愈唔好用,用完出油, 加上唔少jm 話用咗佢出 ...
bior sf50真係勁廢,上年用過曬黑咗好多

公爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:Paris 發表於 15-3-2 13:26 想問Emin

以上兩款o係天凝買, 但Jane Iredale我會去左總代理試左色先(因代理最多色), 試o岩如果天凝有入果隻色就去天 ...
請問天凝有冇sample可以試色?

水晶宮

引用:Quote:原帖由 Elenalan 於 15-03-02 發表以

原帖由 Yuki_Yeung 於 15-03-02 發表
請問天凝有冇sample可以試色?
有架,但佢得4-5個色,總代理多D色。

公爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:原帖由 Yuki_Yeung 於 15-03-02 發表

唔該哂你

男爵府

grace911 發表於 15-3-2 15:19
我記得雪映明肌果支防曬,先前問過係物理+化學。佢有支DNA BB Cream都係50度防曬,怕你誤會左,2支都係白 ...
我都鍾意用MIOGGI 防曬, 但BB Cream我鍾意用魔法深紫色果支, DNA果支我覺得太厚, 分開用感覺無咁厚

男爵府

我的育兒心得勳章 DHA勳章

fracfrac_baby 發表於 15-3-3 10:33
我都鍾意用MIOGGI 防曬, 但BB Cream我鍾意用魔法深紫色果支, DNA果支我覺得太厚, 分開用感覺無咁厚
...
我都鍾意分開用, 不過佢地好似出左支新防曬, 但我未試過, 唔知好唔好用. 見人話早前$98可以換一支.

大宅

見到你地咁講.......我都覺覺係剛剛轉用了sofina 的防曬...但都覺得d 斑出番哂黎.....(因為之前做左 laser 已經無左好多....所以現在多左d 斑是好明顯的).....

我都係快d 換過只防曬.....唔係就真的白費心機.....

但我都睇唔明...咩叫物理防曬....咁 shiseido 係唔係屬於物理防曬?謝謝!

男爵府

引用:Quote:bb108+發表於+15-3-2+13:29+明白了。

原帖由 grace911 於 15-03-02 發表
我記得雪映明肌果支防曬,先前問過係物理+化學。佢有支DNA BB Cream都係50度防曬,怕你誤會左,2支都係白 ...
我返屋企睇左,係hex...magic(唔記得點串)呢條line,好難推。

公爵府

lorakng 發表於 15-2-27 00:15
屈臣氏同萬o有好多都幾好, 有個U字頭, 澳洲野, 用過唔立, 質地好爽, 你可以試下。 ...
ultraceuticals ultra uv protective daily moisturiser spf 30+?你用 hydrating or mattifying?

公爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:原帖由 Yuki_Yeung 於 15-03-02 發表

唔好意思,想再知多少少,請問乾性皮膚啱唔啱用?

首頁

尾頁

跳至