想生BB

跳至

首頁

尾頁

子爵府

加油呀, 我小X過兩次, 唔敢話比人聽, 唔想父母擔心, 完全無補過, 自已又唔識, 不過而家生左兩個囡喇. 第二胎仲係高齡.

大宅

zitali8283 發表於 15-5-28 17:09
仲要唔係我地想做就做到WOR, 又要睇個CYCLE既FSH WOR, 唉~ 所以都唔唸得咁多 ...
咁又係,唔係我話做就做,仲要睇好多方面,見到其他人話想生就可以有,真係好善慕,大家都係女人點解咁大分別

大宅

引用:加油呀,+我小X過兩次,+唔敢話比人聽,+唔想

原帖由 catiou627 於 15-05-28 發表
加油呀, 我小X過兩次, 唔敢話比人聽, 唔想父母擔心, 完全無補過, 自已又唔識, 不過而家生左兩個囡喇. 第二 ...
想問下相隔幾耐生左第一個女?

大宅

回覆:剛小x,有啲灰,要jm嘅支持

我剛於4月中小x了,真係好傷心,無想過自己咁唔好彩竟然中左空心

尋日我第一次m嚟左喇,中醫朋友叫我m後可試,但媽咪話隔多個月先,我而家都15,16緊唔知試唔試好

大宅

引用:我剛於4月中小x了,真係好傷心,無想過自己

原帖由 iamsam 於 15-05-28 發表
我剛於4月中小x了,真係好傷心,無想過自己咁唔好彩竟然中左空心

尋日我第一次m嚟左喇,中醫朋友叫我m後可 ...
藥流?

大宅

引用:Quote:原帖由 iamsam 於 15-05-28 發表我剛

原帖由 g13473 於 15-05-28 發表
藥流?
自然流了

大宅

引用:Quote:原帖由+g13473+於+15-05-28+發表藥流

原帖由 iamsam 於 15-05-28 發表
自然流了
甘應該唔洗點等,我做左吸宮,唔敢唔等三次M,宜家等緊第二次M

大宅

引用:Quote:agneau+發表於+15-5-28+15:15+中醫冇

原帖由 zitali8283 於 15-05-28 發表
我係對個中醫好有信心架, 所以本來好有期望。我知好多JM都有搵佢針,ESP係做IVF。佢成日叫我做運動架, 我 ...
做運動真係對身體好,無論想生B或唔想生,但日日去我就唔係好得,以前頂多一個禮拜三次咁就算交功課。你攞完成績表,有機會就分享下啦,努力!

大宅

引用:加油呀,+我小X過兩次,+唔敢話比人聽,+唔想

原帖由 catiou627 於 15-05-28 發表
加油呀, 我小X過兩次, 唔敢話比人聽, 唔想父母擔心, 完全無補過, 自已又唔識, 不過而家生左兩個囡喇. 第二 ...
咁厲害?你冇補但都有咗?咁你又有咗之後係咪有陰影?

大宅

引用:Quote:manman2327+發表於+15-5-28+16:58+係

原帖由 zitali8283 於 15-05-28 發表
仲要唔係我地想做就做到WOR, 又要睇個CYCLE既FSH WOR, 唉~ 所以都唔唸得咁多 ...
Fsh 要幾多至可以做?

大宅

agneau 發表於 15-5-28 23:54
做運動真係對身體好,無論想生B或唔想生,但日日去我就唔係好得,以前頂多一個禮拜三次咁就算交功課。你攞 ...

請問你相隔幾耐之後先開始做運動啊?

大宅

引用:Quote:原帖由+zitali8283+於+15-05-28+發表

原帖由 agneau 於 15-05-29 發表
Fsh 要幾多至可以做?
Dr tay好似話10以下。但個個月都唔同㗎

子爵府

g13473 發表於 15-5-28 21:59
想問下相隔幾耐生左第一個女?

差不多一年, 抖左半年先努力再造人. 生完大女, 再小X, 再生細囡.

子爵府

agneau 發表於 15-5-28 23:59
咁厲害?你冇補但都有咗?咁你又有咗之後係咪有陰影?

我都係抖左半年至一年, 用排卵棒驗, 兩三個月有左. 陰影當然有, 我戒口好足. 無周圍去, 休息為上. 我而家身體好差, 成日頭痛, 鼻塞塞, 周身骨痛, 好似作感冒咁, 如果識補, 應該身體唔會咁差.

大宅

引用:Quote:原帖由+agneau+於+15-05-29+發表Fsh+

原帖由 zitali8283 於 15-05-29 發表
Dr tay好似話10以下。但個個月都唔同㗎
如果唔夠低,可以食乜嘢?我有驗,未到10,我以爲高都可以做,原來要狀況好至可以做,真係唔知。

大宅

引用:Quote:agneau+發表於+15-5-28+23:54+做運動

原帖由 小米妮1213 於 15-05-29 發表
請問你相隔幾耐之後先開始做運動啊?
由小x咗日起,我隔咗差唔多三個禮拜至真係去做運動,因為第一個禮拜仲有流血塊,第二個禮拜有出去走走但條腰覺得有少少酸,知道未好,所以就冇走動咁多,第三個禮拜就冇酸啦所以開始去做運動。

大宅

agneau 發表於 15-5-29 10:53
如果唔夠低,可以食乜嘢?我有驗,未到10,我以爲高都可以做,原來要狀況好至可以做,真係唔知。 ...
我都唔知係有d咩影響個指數呢, 不過dr tay係唔見你指數ok唔同你做既, 因為個指數可以反映你個卵巢對藥物既反應架, 如果唔理想, 你出黎個結果都唔會理想。
不過我呢個月, 7.x, 理想可開針, 但係...................................結果都係質素差同卵少!!

大宅

引用:+本帖最後由+catiou627+於+15-5-29+10:17+

原帖由 catiou627 於 15-05-29 發表
有咩要戒口,我之前有咗都好驚食錯嘢,乜都唔食得咁,想聽下各位jm有咩心得,我冇食豆腐豆漿、魚生、飮酒、生果凈係食蘋果(最憎食蘋果!)丶其他就唔記得。

咁你真係應該補下,而家都唔遲,有時間去睇中醫,冇時間就自己煲嘢飲,唔好唔理呀。

大宅

引用:Quote:agneau+發表於+15-5-29+10:53+如果唔

原帖由 zitali8283 於 15-05-29 發表
我都唔知係有d咩影響個指數呢, 不過dr tay係唔見你指數ok唔同你做既, 因為個指數可以反映你個卵巢對藥物既 ...
係啦,我FSH都係7,但係呢個數都唔代表卵子質素,你點知質素唔好?係咪放胎冇成孕?我呢次小x,應該都係質素唔夠好,雖然其他指數都可以,但西醫話下次唔一定會質素好,都有可能再小x。

子爵府

agneau 發表於 15-5-29 11:17
有咩要戒口,我之前有咗都好驚食錯嘢,乜都唔食得咁,想聽下各位jm有咩心得,我冇食豆腐豆漿、魚生、飮酒、 ...
我都係主要唔食凍野, 生野. 生果都有食, 不過濕熱果D , 芒果, 菠蘿唔食, 香蕉寒涼都無食. 山渣, 木瓜有人話食左會宫縮, 我都無食. 最多食橙.

我坐月試過病, 應該都同身體差有關, 朋友同我一樣, 去中環睇好出名中醫, 用左成兩萬元, 都搞唔掂. 佢話食藥時身體的確好左, 但一停藥, 打回原形.

首頁

尾頁

跳至