懷孕前後

跳至

首頁
34567...9

尾頁

複式洋房

回覆:早產bb,24週5

要加油呀!!!

別墅

回覆:stepshak 的帖子

多謝你,小b出世既頭24個鐘個陣情況一度變差,做左個小手術,然後無乜特別進展,今日係出世第三日,希望佢一直平安,佢真係好細好多野都係靠儀器好多野都要逐步尼,我知佢好叻好堅強,希望可以過到每一關!不過由今日起要坐月無得見佢我真係好掛心

大宅

BB同媽媽都加油! 祝福你們!

複式洋房

yilamlamlam 發表於 15-5-6 11:01
23週6穿水後,bb係我個肚仔道留多幾日,最後係24週5出左世,
因為小b實在太細所以要插好多喉靠好多儀器呼吸 ...
放心, 我識個朋友, 5個半月都生左, BB 出世時只是1磅蛋糕咁大, 瞓左4個幾月箱仔, 夠磅數就可以出院, 依家BB 都4歲幾, 健健康康, 放心^^ 在醫院一切安全, 有醫生同護士睇住丫

你要休息多D, 好好坐月, BUMP 定D 奶比BB 丫....

複式洋房

祝福樓主同BB,加油呀!

別墅

回覆:kiwitty 的帖子

多謝你既分享 對我尼講係強心針!

公爵府

加油喇,祝福你同埋bb仔健健康康

大宅

引用:多謝你,聽到呢啲經歷對我尼講係一支強心針

原帖由 yilamlamlam 於 15-05-06 發表
多謝你,聽到呢啲經歷對我尼講係一支強心針!
妳要加油,雖然我無妳的情況。
不過我囡囡一出世,
就有些狀況,都入左箱幾日,
眼見佢又種豆,又抽血,
做媽媽的我明白妳!
祝福妳呀!
努力泵奶,
人奶係早產bb極重要的食物!
雪起佢可以儲備呀!

請問妳邊間醫院呀?

伯爵府

HiPP勳章(2)

努力吖 BB努力緊 媽咪都要努力
挨多 3 個月就可以出院啦

別墅

媽媽、爸爸和BB都加油努力💪🏼💪🏼

別墅

引用:23週6穿水後,bb係我個肚仔道留多幾日,最

23週6穿水後,bb係我個肚仔道留多幾日,最後係24週5出左世,
bb加油

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

侯爵府

我的育兒心得勳章

加油呀媽媽,我女早產一個月,係nicu住到十二朝出院,初頭食奶有問題,又黃,體溫又唔夠,又細粒,而家四個月喇!!又活潑又惡死,仲喊得好大聲!人奶好重要,我個女係醫院果時c6日日帶我d奶比呀女,我坐緊月都間住去打氣!放心交比nicu既姑娘,佢地好專業,反而比佢地仲放心,bb都一定會越來越進步同健康好快出到院架!!

男爵府

樓主 ,

我細囡係 34 周輕微早產 , 但因為唔夠重要住院. 其間一波三折 , 腸發炎又懷疑腸壞死 , 最終唔駛做手術 , 打抗生素好番. 然後又因細菌感染發燒 , 又打抗生素療程. 結果住左一個半月先出得院. 由上奶開始我 keep 住每 4 小時泵一次奶. 雖然囡囡只能食好少. 但一定要勤泵增奶 , 等第時佢出院會夠食.

食左一個半月奶樽 , 從未試過埋身啜的囡囡 , 番家的確唔識埋身啜 , 但 train train 下又搞掂. 可以埋身 , 我番工佢先食樽.

早產兒特別需要人奶 , 因腸道不好 , 食奶粉會加重負擔. 你要加油盡量俾人奶佢食.

Facebook 有個早產媽媽 group 的 . 我在醫院認識左一位媽媽 , 佢都有加入. 佢囡囡係 24 周得 500-600 g 出世. 捱過艱辛日子 , 囡囡已 4 歲幾啦. 你試下 search 下 , 如果搞唔掂就 PM 我 , 我幫你問下我果位朋友.

別墅

回覆 cream090909 的帖子

多謝你既鼓勵,我老公都話BB係醫院一定安全過特首,不過醫院既醫護人員的確好細心

大宅

畀面勳章

祝福你BB,希望佢快D大隻D,出D 出院~~

複式洋房

相信妳現在的心情一定十分複雜,看看以下嘅報導,看看有沒有幫助?
http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20150301/19058548

大宅

我bb都係早產b,34周6穿水,而家喺nicu留院,要住肥d先出得院,而家坐緊月,每日努力泵奶!
老公放工後帶奶去醫院,換返奶樽返黎消毒!
有時夜晚跟老公車去醫院探bb,順便喺醫院泵奶!

見到bb插住喉仔,好多儀器,真係見2次喊1次。。。好肉尺!不過大家都要一齊加油!
可以做既就係勁泵人奶!對阿b係最好!一齊加油!

別墅

回覆:wwykk 的帖子

一齊加油!不過個個屋企人都想我好好咁坐月所以我每個星期只可以探一次bb其他交比老公

大宅

加油!祝BB早日出院,可以共享家庭樂

伯爵府

BK Milk勳章

引用:23週6穿水後,bb係我個肚仔道留多幾日,最

我親戚個仔28w出世,果陣又係成身插哂儀器,大概住到足月夠期生果陣就出院,唔使擔心,而家四歲喇,好精靈活潑,仲肥啫啫跳跳扎

首頁
34567...9

尾頁

跳至