親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

wang88 發表於 15-6-27 07:40
Miss Ma Ma,

不好意思,要離題請問關於以下問題(因為不太多人答):-Singapore Zoo
Singapore Zoo
想請問小朋友在水上樂園玩都是穿泳衣嗎?大人是否也會跟實小朋友,咁大人也要穿泳衣嗎?是否有地方沖洗?係咪好似去泳池帶好多裝備?(我指2大2小的泳衣、毛巾...etc)

唔係水上樂園, 只係一個玩水的地方, 你當係一個公園仔玩水咁, 有水道滑梯的 ==> 既然玩水, 小朋友穿泳衣比較好, 大人就各自喜好.

Legoland Water Park
住客是否可以直接穿泳衣(大人當然加件T-Shirt)去樂園玩?大人和小朋友可以樓反件毛巾不太滴水,唔冲身直接就咁返酒店房先冲嗎?(另一方面想,多唔多人咁做?咁酒店房走廊地下咪好濕?)

另外,是否一定個個人都租Locker放毛巾?可以將放毛巾袋放响泳池旁嗎?

Waterpark 前年年尾至開, SORRY 我未去過, 答你唔到.

USS
好似有個玩水地方俾小朋友玩,係咪好多大人都跟實小朋友,還是旁邊看管,是否不用穿泳衣的,穿普通衫也可以?另外,有冲身地方嗎?

** 咁多地方玩水,係咪大人小孩都要每人準備兩三套泳衣、自備兩對拖鞋在酒店房和水上樂園用? **

USS 有玩水地方咩? 應該冇呀! 唔計酒店泳池同沙灘, Sentosa 只有2個地方玩水: 1. Adventure Cove Water Park, 2. Port of Lost Wonder
帶一套泳衣, 一對拖鞋就可以, 泳衣沖沖佢, 好快乾.

另外,garden by the bay 入面是否7:45pm 和8:45pm 有show 睇?咁wonderful light show 和煙花又是幾點開始?兩者相隔多遠?那裡入garden by the bay 最快去到睇Show?

Garden by the Bay Light Show 時間, 你可以自己上網搵. 至於煙花, 你係指國慶煙花? 我上次係8點半左右開始, 係煙花+ wonderfull show 一齊的.

至於行去garden by the bay, 係可以由marina bay sands 船頭位置行過去.

大宅

引用:Quote:wang88+發表於+15-6-27+07:40+Miss+M

原帖由 MissMaMa 於 15-06-27 發表
Singapore Zoo
想請問小朋友在水上樂園玩都是穿泳衣嗎?大人是否也會跟實小朋友,咁大人也要穿泳衣嗎?是否 ...
資料非常有用,唔該曬!

珍珠宮

tszyanbb 發表於 15-6-26 18:00
我係用ONLY4YOU 有8折, 本來是SGD120, 折後SGD96, 我係Groupon SG website 訂的。
點解咁奇怪,我早兩日收 ...
題外話, 想請教你的VISA 白金秘書服務.請問你係用咩銀行的白金卡? 我剛剛申請左張HSBC的 Signature, 係咪都係打佢既電話(30028589)去幫我訂檯? sorry, 未用過呢個服務, 如果易用的話以後就打少好多長途.

珍珠宮

今日又收到groupon的18% discount code, 試過可以用黎訂seafood republic.

大宅

引用:今日又收到groupon的18�iscount code, 試

原帖由 MissMaMa 於 15-07-01 發表
今日又收到groupon的18% discount code, 試過可以用黎訂seafood republic.
係呀, 不過我諗個discount code係只可以指定收到email個 a/c先可用, 因為上面有註明架, 我都收到同買左喇, 好開心。

別墅

可否PM我DISCOUNT CODE?

男爵府

陪月勳章

MissMaMa 發表於 15-7-1 20:21
題外話, 想請教你的VISA 白金秘書服務.請問你係用咩銀行的白金卡? 我剛剛申請左張HSBC的 Signature, 係咪都 ...
我用的是大新銀行白金卡,據我所知任何一間銀行的白金卡都可以享用白金秘書服務,我打的電話是 800 900 781

珍珠宮

tszyanbb 發表於 15-7-2 12:37
我用的是大新銀行白金卡,據我所知任何一間銀行的白金卡都可以享用白金秘書服務,我打的電話是 800 900 781 ...
哈,係咩?但我呢十幾年都唔知可以咁用添

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

MissMaMa 發表於 15-7-1 20:24
多謝提醒, 原來我都收到MAIL, 見到你字即開黎睇, 過左BOOKING時間(原來每日得3個鐘有DISCOUNT), 聽日LAST DAY要BOOK喇
BK の 會員
Merry X'mas!!!

禁止訪問

珍珠宮

KKLmama 發表於 15-7-3 10:29
回覆 MissMaMa 的帖子

可否PM discount code?
個code跟自己account,比唔到

珍珠宮

KKLmama 發表於 15-7-3 10:29
回覆 MissMaMa 的帖子

可否PM discount code?
你可以試下用groupon app,都有15%off,入呢個code: 15MOBILE

大宅

引用:可否PM我DISCOUNT CODE

原帖由 betsyeung 於 15-07-02 發表
可否PM我DISCOUNT CODE?
hi, 你pm我的內容開唔到呀, 可否再pm我一次? 謝謝。

禁止訪問

洋房

回覆:Sentosa Seafood Republic 6折優惠

過二日就出发啊,唔该可以俾 code 我嗎?

公爵府

mmcat413 發表於 15-7-7 00:38
今日又有CODE有18%OFF, PROMO時間7-8號10AM-1PM, 一入GROUPON SG, 就見到最下面有CODE顯示出黎
BK の 會員

公爵府

mmcat413 發表於 15-7-7 00:38
要LOGIN左先用到, 我試過SEAFOOD REPUBLIC可用到的
BK の 會員

大宅

謝謝JM報料!

我剛剛都買了, 每個登記賬戶只可以用一次promotion code.

禁止訪問

水晶宮

MissMaMa 發表於 15-7-3 18:30
你可以試下用groupon app,都有15%off,入呢個code: 15MOBILE
missmama,
請問你garden by the bay 適合日頭定夜晚去睇? 如果住瑞士史丹福酒店, 要唔要坐車?
thanks!

首頁

尾頁

跳至