興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 M.I.L.L. 於 15-07-13 發表又

原帖由 StepStep504 於 15-07-13 發表
我去沖繩個陣有見過咁既顏色雪糕,但食落好吹波膠味
海鹽雪糕嗰類嗎?
日本啲雪糕不嬲都好好味,
唯獨海鹽雪糕唔啱我口味。

珍珠宮

引用:Quote:StepStep504 發表於 15-7-13 18:09

原帖由 anixon 於 15-07-13 發表
我食過「蕃梘味」嘅香口膠, 一路食一路型住起廁所
好慘呀

水晶宮

環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+aemc+於+15-07-13+發表大呢個

原帖由 M.I.L.L. 於 15-07-13 發表
呢個我都見到

好想試下$44係咩級數
一定唔係D cup

侯爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

aemc 發表於 15-7-13 18:23
買餸時忘記買棵葱,咪記得呢樹有葱囉

買滿五舊水先收咭喎 (好似係,除非唔係。。。)

ALL ANIMALS ARE EQUAL, BUT SOME ANIMALS ARE MORE EQUAL THAN OTHERS.

子爵府

A_lcy 發表於 15-7-13 00:01
出面無咩人傾鉛水單嘢?我覺得鼓燥嘅香港人要冷靜思考:

其實啲水有鉛,又有咩咁可怕喎?夫人明白大家飲啲 ...
To be able to write this, I think 代糖夫人 has permanent brain damage for consuming too much 代糖.
Display Picture from Rita et Machin

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

水晶宮

2018復活節勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

早晨
          You may say I'm a dreamer but I'm not the only one.

子爵府

Display Picture from Rita et Machin

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

anixon 發表於 15-7-13 18:59
咦...我以為入錯鋪添...乜咁人齊

好耐未見過咁多人黎買蔥啦...
禾好滾動
~眼啤啤, 吹咩咩~

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

anixon 發表於 15-7-13 19:08
我食過「蕃梘味」嘅香口膠, 一路食一路型住起廁所

我諗起小學雞既一個問題...

究竟你會食屎味既架喱....還是係架喱味既屎...

anixon    發表於 15-7-14 09:51
~眼啤啤, 吹咩咩~

伯爵府

M.I.L.L. 發表於 15-7-13 19:15
海鹽雪糕嗰類嗎?

類似類似....
我鍾意食海鹽雪糕....(我不嬲唔好雪糕)
~眼啤啤, 吹咩咩~

水晶宮

2018復活節勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

StepStep504 發表於 15-7-14 09:24
好耐未見過咁多人黎買蔥啦...
禾好滾動

咁你叫歌姬多d返來看門口
          You may say I'm a dreamer but I'm not the only one.

子爵府

StepStep504 發表於 15-7-13 17:25

what would you pick?

侯爵府

回覆:勿忘棵蔥~(第6章-有聚有傘)~志在吹水聯誼會

暑假正式開始啦

巧忙勁困身呀

If children live with encouragement, they learn confidence. If children live with acceptance, they learn to love.

侯爵府

引用:Quote:anixon 發表於 15-7-13 19:08 我食過

原帖由 StepStep504 於 15-07-14 發表

個點評好正

If children live with encouragement, they learn confidence. If children live with acceptance, they learn to love.

侯爵府

引用:亞囡成日話要食\"分子雪糕\", 佢話起校車度..

原帖由 anixon 於 15-07-13 發表
亞囡成日話要食"分子雪糕", 佢話起校車度...聽到D哥哥姐姐話好好食, 我以為佢聽錯, 尋日上網 search, 原來 ...
有無聽過「分子料理」?係用科學技術加入廚藝,將食物嘅本身形態改變(eg. 液態變固體),造成食物

例如仿三文魚子壽司,果d 三文魚子,其實唔係真三文魚子,可以係用橙汁,加上食用化學物,改變液態變成固體

分子雪糕都係咁黎

侯爵府

引用:Quote:aemc 發表於 15-7-13 18:23 買餸時忘

原帖由 Zenia 於 15-07-14 發表
買滿五舊水先收咭喎 (好似係,除非唔係。。。)
或者現金 5 佰不設找續

侯爵府

引用:Quote:原帖由 StepStep504 於 15-07-13 發

原帖由 M.I.L.L. 於 15-07-13 發表
海鹽雪糕嗰類嗎?
有無食過呢個?
旺角,3個後生女去完韓國旅行返黎創業

個魚餅熱,個雪糕凍,幾打耳

伯爵府

anixon 發表於 15-7-14 09:54
咁你叫歌姬多d返來看門口

我好眼訓...無心工作..
想5D放工..連BK都無咩心情上

典解你又多左個飛機分章既.
~眼啤啤, 吹咩咩~

水晶宮

PallasChu 發表於 15-7-14 11:23
有無食過呢個?
旺角,3個後生女去完韓國旅行返黎創業

睇落幾吸引...我都想試吓喎

首頁

尾頁

跳至