夫婦情感

跳至

首頁
34567...13

尾頁

子爵府

saladbaby812 發表於 15-7-22 14:13
我好肯定吾係發緊膠囉 無人咁無聊囉,你可以吾信我又吾迫你 你只可以話我地感情吾成熟吾穩定,離 ...
妳還年輕, 做個好榜樣比小朋友睇, 生性啦

大宅

引用:樓主唔好介意我可能講得比較直接, 你話c6個

原帖由 瑤瑤~ 於 15-07-21 發表
樓主唔好介意我可能講得比較直接, 你話c6個老闆永遠唔會加人工
咁即係你未結婚前, 都已經知道c6搵開幾錢架 ...
咪係婚前都知搵甘多囉,重呻。
日後大把野佢呻,人心不足。

原來重有第二個,第一個你都唔願意湊,卑錢要人地湊,甘重生第二個做乜。

都唔明d人點解一有左就唔返工,有左大哂咩。有D女人既觀念真係唔要得,咩結左婚就等人養呀,有左就要請工人呀,自己唔會湊呀。
真係好唔明,你咩都比哂人地做,我真係好想問下果d女人,甘你生存重有咩意思,只係識食、訓、玩、買野?甘你同隻豬有咩分別?

大佬,你係人唔係豬呀,豬就話食飽養到肥肥白白卑人食,有用,但你地甘樣有咩用?

Sorry, 我講野比較直,得罪都係甘講。

大宅

引用:Quote:原帖由+milky_peko12+於+15-07-21+發

原帖由 floflo618 於 15-07-22 發表
可能生完一齊唔做野然後攞綜緩住公屋,到時候我這些納稅人就養埋佢一家四口😕

...
放心吾會要你地養,一定吾會拎政府呃綜援,全家祖宗三代都無呃過/住過政府樓,不過講得岩呀,我同老公依代最廢人^^無錢買樓所以申請緊,如果有屋將來會住,但沒問題吧?我會交租囉,未至於咁低等,其實我已經講左sorry我錯吾知足批評夠未?

子爵府

wai_1981 發表於 15-7-22 14:43
講到尾無付出就要有收穫

大宅

引用:Quote:原帖由+瑤瑤~+於+15-07-21+發表樓主

原帖由 wai_1981 於 15-07-22 發表
岩既 你無錯,咁我真係豬,我次次一有左都無哂動力返工架啦,可能我好多朋友都一樣,我識既年輕一代廢啲掛,所以我都有樣學樣吾返工,請工人湊。自問工人一定湊得好過我,我老公無反對,佢都覺得工人俾我更有耐性,情願我返下pt自已夠洗就ok

大宅

引用:Quote:原帖由+瑤瑤~+於+15-07-21+發表樓主

原帖由 wai_1981 於 15-07-22 發表
我亦都認左我吾知足,由細到大同公公婆婆住私樓 小學拎1000蚊已經吾難事,大個左中學又同呀媽住私樓 全家得我一粒女 錫到我濃 我要既無一樣野買吾到,名牌袋,手機都可以2,3個月就轉一部 無人會炸我型 我想入廚房洗碗家人都吾比 話吾好做依啲野,我知 你地又話我竹媽怪獸家長架啦我知 可能單親 所以佢真係乜都就哂我,嫁左 老公公屋 覺得好慘 呻少錢 不過你地又會話老公自已揀既 明架啦 我會收聲啦 吾會再怨

大宅

我老公每月比我既家用多過你老公份糧,我自己仲有工返,有左6個月了,好多野要未雨綢繆定架,23歲生第一個女女時我已經連買多件衫都唔捨得,有左家庭後一定要以佢地行先,所以你都應該要長大下!

大宅

引用:我老公每月比我既家用多過你老公份糧,我自

原帖由 kailui1 於 15-07-22 發表
我老公每月比我既家用多過你老公份糧,我自己仲有工返,有左6個月了,好多野要未雨綢繆定架,23歲生第一個女女 ...
俾成2萬蚊你咁你一定草到好多錢了

大宅

引用:Quote:wai_1981 發表於 15-7-22 14:43 咪係

原帖由 豬兜有情人 於 15-07-22 發表
講到尾無付出就要有收穫
佢地哩類人只會怨天尤人,只會識唔心足,只會識比較,只會睇到佢冇左半杯水,而唔係高興自己重有半杯水。

大宅

引用:Quote:原帖由 wai_1981 於 15-07-22 發表咪

原帖由 saladbaby812 於 15-07-22 發表
岩既 你無錯,咁我真係豬,我次次一有左都無哂動力返工架啦,可能我好多朋友都一樣,我識既年輕一代廢啲掛 ...
老公覺得你冇問題,甘你咪心足下囉。
你已經唔洗湊小朋友啦,差好遠,你未做過全職媽媽唔會明白果種辛苦。

重有你既觀念好有問題,咩叫身邊d朋友甘樣你就甘樣姐,佢地甘做就代表佢地好岩?佢地甘做你就要甘做?你冇思想冇自我架咩?點解人地話乜你就話乜呢?

大宅

引用:Quote:原帖由 wai_1981 於 15-07-22 發表咪

原帖由 saladbaby812 於 15-07-22 發表
我亦都認左我吾知足,由細到大同公公婆婆住私樓 小學拎1000蚊已經吾難事,大個左中學又同呀媽住私樓 全家得 ...
我想你明白晚係,唔係你既出身有點有點!
個問題係你自己接受唔到現實。

我唔理你婚前做女前擁有d乜,果d係過去式。
好到你結婚你明知你C6係乜人架啦,佢家底係點架啦,你都照嫁,甘姐係你接受左啦,甘你呻乜?
一係哩個世界有穿梭機,卑你回去再選過,如果唔係,唔該你接受現實,面對現實吧!

面對你老公根本搵甘多,佢對你算唔錯,唔該你心足下。

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

wai_1981 發表於 15-7-22 16:08
老公覺得你冇問題,甘你咪心足下囉。
你已經唔洗湊小朋友啦,差好遠,你未做過全職媽媽唔會明白果種辛苦。
...
最怕佢第日既仔女以佢為榜樣,一樣咁懶咁廢
雖然未至於要拎綜援,但係樓主對家庭對社會毫無貢獻,生左又唔湊仲推說工人湊得好過自己,真係唔知生咁多黎做乜

piklam1    發表於 15-8-14 12:31
c雅    發表於 15-8-5 14:07

侯爵府

回覆:你地老公俾幾多家用?

我覺得著眼點唔應該係5千蚊,而係你c6已經俾哂大部份嘅糧你,Lee d 男人去邊到搵呀,佢搵幾多就俾幾多你,夠唔夠洗冇到個定義,你話你朋友有萬幾2萬生活費,但可能佢地都會覺得唔夠,呀邊個邊個有5萬蚊啦,人比人比死人,如果你係愛你c6嘅,就算唔夠洗,你都會諗點可以慳到夠生活費

Ryan0825    發表於 15-7-29 17:19
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

大宅

引用:Quote:wai_1981+發表於+15-7-22+16:08+老公

原帖由 vivibabyvivi 於 15-07-22 發表
雖然未至於要拎綜援,但係樓主對家庭對社會毫無貢獻,生左又唔 ...
如果繼續踩我會令你開心啲你繼續啦,其他jm話我我覺得無問題,我都明白,我講哂sorry認我吾知足認我幼稚,你就不斷咁話我膠po 其他人留言又係咁點火,做咩姐依家 得罪左你? 放心就算我下一代係廢人都吾會影響你啦,我依啲廢人教出黎都吾會識到你咁有道理叻人教出黎既人,比錢人湊,我覺得姨姨湊得好啲有咩問題?人地有幾個小朋友 湊仔經驗好過我就好過我架啦,我好開心喎,吾通請問我請個差過我既返黎做乜?請你更改係:暫時對社工無貢獻 你肯定你人生日日會對社會無貢獻嗎?咁你真係好叻,你好西利呀,我廢人暫時無乜資格同你講落去,我生完會返工,吾會要你地啲納稅人養架,到時有貢獻再同你傾啦

大宅

引用:我覺得著眼點唔應該係5千蚊,而係你c6已經

原帖由 lovececing 於 15-07-22 發表
我覺得著眼點唔應該係5千蚊,而係你c6已經俾哂大部份嘅糧你,Lee d 男人去邊到搵呀,佢搵幾多就俾幾多你, ...
我明白啦 不過佢地真係會問我 得幾千蚊點夠用

大宅

引用:Quote:原帖由+vivibabyvivi+於+15-07-22+發

如果繼續踩我會令你開心啲你繼續啦,其他jm話我我覺得無問題,我都明白,我講哂sorry認我吾知足認我幼稚, ...
有貢獻先岩,打錯

大宅

引用:Quote:wai_1981 發表於 15-7-22 16:08 老公

原帖由 vivibabyvivi 於 15-07-22 發表
雖然未至於要拎綜援,但係樓主對家庭對社會毫無貢獻,生左又唔 ...
哩個世界大把哩d女人,我身邊見識唔少。

生佢地識呀,邊個女人唔識生姐,除非身體有事啦。

個問題係生左唔想去理唔想去湊囉,唔想面對個責任。其實哩d女人適合拍拖,適合做人情婦。因為唔會有哩d責任問題面對。

vivibabyvivi    發表於 15-7-22 22:17
floflo618    發表於 15-7-22 16:40

大宅

引用:Quote:原帖由+wai_1981+於+15-07-22+發表咪

岩既 你無錯,咁我真係豬,我次次一有左都無哂動力返工架啦,可能我好多朋友都一樣,我識既年輕一代廢啲掛 ...
睇完你啲留言,我只覺得你好可憐、一個暗地裡自卑嘅人,靠物質去營造自信嘅自己!

vivibabyvivi    發表於 15-7-22 22:17
jessica0768    發表於 15-7-22 17:00

侯爵府

引用:Quote:原帖由+lovececing+於+15-07-22+發表

我明白啦 不過佢地真係會問我 得幾千蚊點夠用
唔洗理人點睇,最緊要自己同老公生活得開心,有萬幾2萬好把閉咩,一樣有人會講得咁少買個手袋都唔夠啦,係咪先

我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

大宅

引用:Quote:原帖由 saladbaby812 於 15-07-22 發

原帖由 floflo618 於 15-07-22 發表
睇完你啲留言,我只覺得你好可憐、一個暗地裡自卑嘅人,靠物質去營造自信嘅自己!

...
根本佢首先就要建立返自己先,佢話朋友點樣佢就點樣,連自我價值都冇,唉………。

做人點可以甘架。

floflo618    發表於 15-7-22 16:52

首頁
34567...13

尾頁

跳至