自由講場

跳至

首頁
34567...16

尾頁

大宅

嘩,拖下手,最多咪個1分鐘!見到呢度D媽咪又話介意又咁咁咁。。。如果倒轉係你小朋友拖人地唔知又會點呢?係咪要一早教定自己小朋友唔好同其他人玩呢?係學校上緊堂你又管唔到,一係叫學校整間私人房俾作個小朋友,又唔洗同人接觸到。如果身子真係咁差點解唔等到大D先返學?小朋友最純真,見到同學仔開心咪會拖下手囉!少少野已經同學校講,勁無聊!就係呢D家長最後攪到自己小朋友長大唔到囉!D小公主小王子就係咁出黎架啦.....

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:返學第3日我就比人投訴

我囡成日俾囝拖嗰喎,如果對方唔係污糟到好出面,我都唔覺有問題

伯爵府

引用:知道對方家長係咩人,以後盡量少接觸,唔係有

原帖由 tansyneko 於 15-09-04 發表
知道對方家長係咩人,以後盡量少接觸,唔係有咩事上嚟話你個仔打佢都似 ...
Yes, 返工要睇人,估唔到小朋友返學都要識睇人。

好彩開學有咁經驗,以後可以注意下……

tansyneko    發表於 15-9-4 13:12

男爵府

咁叫果個家長唔好比小朋友番n班啦,咁緊張!遲啲仲會成日病嫁,一陣又賴屎賴屁呀!相信老師都會怕左佢

大宅

我好好奇個小朋友大個出嚟做嘢,見客係咪唔會同個客握手,老闆問點解,佢會唔會答因對方未洗手呢

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

樓主無問題..
個家長咁驚唔好比仔返學..自己晌家教啦....
我承認我都緊張....但都無佢咁誇...使唔使投訴....
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

伯爵府

引用:乜而家啲家長咁得人驚....得人驚過啲菌....

原帖由 kicochunchun 於 15-09-04 發表
乜而家啲家長咁得人驚....得人驚過啲菌....
...

侯爵府

畀面勳章

引用:呀仔返n班, 今日喺門口差唔多入學校,見到

原帖由 OforOsaka 於 15-09-04 發表
呀仔返n班, 今日喺門口差唔多入學校,見到呀仔同組的小朋友,因為已經見過幾次,認得,咁我就同呀仔講:同 ...
咁叫個小朋友唔好出街安全~

Nice to meet you!

男爵府

回覆:OforOsaka 的帖子

呢D家長太可怕了,可能日後攪到小朋友冇朋友呀!

公爵府

熱血勳章 hashtag影視迷勳章

過份保護,只會病得更甘

wcpcelia    發表於 15-9-4 16:32

男爵府

呢~~叫佢個仔著嗰啲防副射咁嗰啲保護衣嘛,記得揹埋個氧氣筒

本人因為之前個帳戶唔記得左個密碼,所以再開一個新帳戶,請多多指教^^~

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

引用:乜而家啲家長咁得人驚....得人驚過啲菌....

原帖由 kicochunchun 於 15-09-04 發表
乜而家啲家長咁得人驚....得人驚過啲菌....
...

公爵府

牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

子爵府

2018復活節勳章

侯爵府

畀面勳章

洗唔洗咁保護呀

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 陪月勳章

OforOsaka 發表於 15-9-4 12:01
呀仔返n班, 今日喺門口差唔多入學校,見到呀仔同組的小朋友,因為已經見過幾次,認得,咁我就同呀仔講:同 ...
個家長洗唔洗咁緊張呀

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

cytjulia 發表於 15-9-4 12:49
我覺得對方太緊張,如果小朋友身體咁差,根本就唔應該返N班,因N唔係必須,你返得其實要預左小朋友係會有接 ...
agree. 咁緊張就唔好咁早俾小朋友返學.

伯爵府

甘你醒目啦 儘量疏遠 5系整親實告你
誰也不懂誰

公爵府

引用:樓上講得好啱,好似我仔咁,早產,一直都體

原帖由 winghei豬 於 15-09-04 發表
樓上講得好啱,好似我仔咁,早產,一直都體弱多病,我都特別緊張架,反而大女我完全無緊張過。我仔第一返n ...
其實如果咁體弱,會唔會延遲一年返學會好少少,返學好難避免小朋友互相接觸,玩完啲玩具都唔會即刻消毒…

首頁
34567...16

尾頁

跳至