自由講場

跳至

首頁
34567...16

尾頁

大宅

畀面勳章

回覆:娶後生大陸妹要三思

講到口都臭!叫港男唔好娶大陸女人,佢地始終都係覺得自己係幸運既一個..
係好彩既咪過多幾年攞完身份一腳伸開你拎你一半身家咪再搵水魚囉..
唔好彩既係你在生扭呢樣買果樣。死左之後攞埋你副身家走佬搵第二條水魚啦

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由 幸福花 於 15-09-06 發表回覆

原帖由 MsBusy 於 15-09-06 發表
見得多嘅,大多都係上報嗰d,說實話,大家上一代無係大陸來港的嗎?
我身邊朋友,唔少媽媽都係大陸黎香港, ...
說實話~香港好多男士都係 北上 娛樂時,在娛樂場所 結認到…繼而 「沉船」。相信本身大家嘅結合已經係有目的。

我認識 幾對 係正常拍拖,真係 情投意合結婚的,到依家都好好!

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

男爵府

熱血勳章

引用:Quote:原帖由+zaza0829+於+15-09-06+發表同

原帖由 MsBusy 於 15-09-06 發表
咁你要問佢地先知自問無依類朋友
咁你何解會講出一句唔好一竹篙打一船人?

我以為你好了解真實情況添原來無料到

複式洋房

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第一回

公爵府

我最經典係聽過一個,後生仔娶左個大陸妹,原來都幾好,家境唔差有自己樓。,個男仔做裝修揾得下錢架,個女仔都係賢良果類。點知有一次搭車返鄉下搭上左個窮老頭,最後離埋婚帶埋個仔嫁左比個老頭子住公屋。好彩個女仔又爭氣喎,自己出來打工,捱左幾年自己買左樓,後尾仲供埋個仔去外國讀書。

水晶宮

不過港男都唔抵幫,用下面諗野仲好大男人同自私,為佐自己私慾,搞到香港人滿之患,仲要問社會攞錢養妻

伯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章

他們自小對金錢要求緊張,怕窮怕崖,所以一旦無錢即走人

男爵府

想生BB熱投

回覆:BIGPAT 的帖子

認同!有時我覺得港女可能有部分有公主病,但好多都肯一齊捱,相反大陸有好多只識使男人錢,所以男人們,真係唔好因為大陸女人甜言蜜語,氹兩句就娶人地,可能人地係後生啲,但娶老婆係過人世,唔好一時貪人地年紀輕,就好快娶咗

水晶宮

我識三個港男娶了大陸女人,三位大陸女人都肯同老公挨世界,真人真事,我都跌眼鏡。

其中一個case, 65歲阿伯娶了個30歲大6女人,生了2位小朋友,之後阿伯中風,唔郁得,大6女人不離不棄,照顧伯伯,伯伯之前巳將2層樓比哂個女人,佢居然冇走佬,仲好有心機照顧伯伯,伯伯有乜事個女人緊張到想喊咁,我地所有人都估唔到.......

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由 MsBusy 於 15-09-06 發表咁你

原帖由 zaza0829 於 15-09-06 發表
咁你何解會講出一句唔好一竹篙打一船人?

我以為你好了解真實情況添 ...
唉,又要引用我,又要唔睇post,追下post先啦!

大宅

引用:我識三個港男娶了大陸女人,三位大陸女人都

原帖由 wcandtt 於 15-09-06 發表
我識三個港男娶了大陸女人,三位大陸女人都肯同老公挨世界,真人真事,我都跌眼鏡。

其中一個case, 65歲阿 ...
咁夢幻,我唯有講句。。真~~愛~~哦

Loklam2010    發表於 15-9-6 22:53

伯爵府

引用:我哥ex大陸妹分人玩自殺,家人仲恐嚇我屋企

原帖由 BIGPAT 於 15-09-06 發表
我哥ex大陸妹分人玩自殺,家人仲恐嚇我屋企,我哥以後都唔穩大陸妹

而家gf hk人,起碼唔洗我哥婚後養佢全 ...
你啊哥醒覺,我啊哥就一直沈迷不悟。可憐我阿爸媽,日日做距老婆工人。慘

水晶宮

回覆 purplerain0348 的帖子

香港男人識諗就會咁啦!

伯爵府

引用:Quote:原帖由+smile888+於+15-09-06+發表我

原帖由 good_pig 於 15-09-06 發表
b6 女仔,唔駛一星期就登堂入室。十日上埋大床,大家都人地生疏,寂寞難耐.......

...
第二日已經開房。駕輕就熟

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

小朋友同埋個業主都好慘

伯爵府

我覺得正常呀媽,無論生活幾艱苦都一定會帶住啲仔女。唔比丟底比個年紀大又身體唔好嘅老公照顧。

男爵府

我大哥娶左同鄉,拍几個月話有左结婚到宜家十几年,而家1仔1女,我哥成日番下唔番工想攞公援我嫂鬧到PK,又借信用卡錢,我嫂問娘家借$還,宜家我嫂自己番工帮補家計

我細哥18年前娶左來自四川在深圳打工酒楼妹,几年後到左香港,我哥爛飲皮氣臭成日鬧仔鬧老婆發酒癲,呢几年脚痛無工番,嫂去打工又慳家出粮卡比我哥keep,自己只用些少$番工

我地初時對大6女人沒好感,但十几年來2个阿嫂都好好對我地客客氣煮十几人飯招呼我地周到對老人家好
p.s 我2个嫂嫁入來豆零禮金都無,咩着數都攞唔到

男爵府

引用:Quote:原帖由 vet 於 15-09-06 發表聽到呢

原帖由 wong191 於 15-09-06 發表
一早就知啦~~~~

係某班人覺得大6女人好啫,咩一竹竿唔好打咩一船人,癈話啦~~~~
大陸冇個好,你最好

首頁
34567...16

尾頁

跳至