自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:你受得朋友滿囗粗口同你說話嗎

我見好多人比錢睇楝督笑一聽到台上講幾句粗口,就笑得好開心。。。

男爵府

無乜問題,唔係鬧我就得。

我是一隻大草蚊

禁止訪問

男爵府

悅甜mama 發表於 15-9-22 18:57
排隊等小巴,前面女仔A 同佢朋友女仔B 傾計,女仔A 不停大大聲講野(唔緊要),最難頂係每句都有流利粗口, ...
應該係B 不嬲都同A 講開粗口, 但因為男友在場先唔敢講..

侯爵府

引用:排隊等小巴,前面女仔A+同佢朋友女仔B+傾計

原帖由 悅甜mama 於 15-09-22 發表
排隊等小巴,前面女仔A 同佢朋友女仔B 傾計,女仔A 不停大大聲講野(唔緊要),最難頂係每句都有流利粗口, ...
有個朋友又係咁,句句都粗口,連對住父母都講粗口,無眼睇

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

選擇性講粗口
會講但睇人囉,真係講得GE先講
願身邊人皆有所歸

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

講粗口,身邊都有,但分場合,有啲好熟好熟講都ok接受,太勁都會叫佢冷靜啲,但識一個人,佢本身已經係一個粗口人,對我講嘢已經係唔會講,但唔知點解,佢一開聲已經大大聲,就算唔講粗口都好似講緊咁

禁止訪問

別墅

我覺得粗口只係表面, 講果個人係咩意思先重要,
如果係鬧人的說話, 無論有冇粗口都一定難聽,
唔通「八婆」、「咁多人死唔見你死」呢D會比較好?
加下無乜意思的助語詞, 佢講得爽我又冇乜感覺喎,
最重要係,
粗口係廣東話一個好重要的部分!
我贊成身體力行去承傳香港文化!

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

Magan28 發表於 15-9-23 01:17
粗口跟學識水平無關的!上流社會的粗口多到你唔信……
同意,老公公司d老細,關埋房間就會講粗口個個有錢,高學歷,仲有時會見報

真心唔明點解d人覺得低學歷既人先會爆粗

首頁

尾頁

跳至