跳至

首頁

尾頁

子爵府

coki
我都想我個仔有你果b咁大個呀,老積d咪老積d囉,不知羨慕死幾多媽咪呀!!

ALBBLABB
上次見唔到你個bb,希望下次見到啦^^

大宅

hihi, 好耐無上黎了, 見到你地有敍會, 真係開心

子爵府

iammimi
係呀,上聚gathering近近地,十幾個人加埋d bb囡bb仔,都真係幾開心,聖誕節我地仲會有party ga,到時你再join我地啦。

侯爵府

原文章由 iammimi 於 08-9-23 13:58 發表
hihi, 好耐無上黎了, 見到你地有敍會, 真係開心

下次有時間,妳都黎啦,真係好開心呀,見到個個b都係差唔多大!!

yee:
妳俾左仔仔食米糊/粥未呀?
今日我俾昊哲食,佢仲未識食呀,老公叫我再遲多一個月先;
唔知係咪埋身飲人奶既關係呢,佢食野方面,無家姐叻,家姐5個月已經食粥仔喇!!

[ 本文章最後由 cokikaki 於 08-9-25 02:03 編輯 ]

大宅

回覆 #1 cokikaki 的文章

好呀好呀!

子爵府

coki
我未俾佢食呀,雖然佢好鍾意食d大人既嘢,但糊仔都係諗住等佢5個月大先俾佢食,希望到時佢都鍾意啦。
你開始諗俾昊哲讀邊間幼稚園未呀?會唔會考慮俾佢讀家姐果間?

侯爵府

原文章由 yeeyeey2k 於 08-9-25 09:38 發表
coki
我未俾佢食呀,雖然佢好鍾意食d大人既嘢,但糊仔都係諗住等佢5個月大先俾佢食,希望到時佢都鍾意啦。
你開始諗俾昊哲讀邊間幼稚園未呀?會唔會考慮俾佢讀家姐果間? ...

我會俾返佢讀家姐果間架,因方便嘛;不過到時先再諗,因我想搬返大埔,唔知有無機會搬到!!

昊哲佢都好餵食,lemon tea果d佢識飲,反而食野仲未好識!
好快佢地就6個月喇 ,到時食得粥仔lu,又要再好似以前咁,拎埋個保溫壺出街!!

係呢,妳自己諗住譽仔讀屋企附近既定係讀出面既學校呀?

侯爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 yeeyeey2k 於 08-9-25 09:38 發表
coki
你開始諗俾昊哲讀邊間幼稚園未呀?會唔會考慮俾佢讀家姐果間? ...

咁快開始諗讀邊間幼稚園??

侯爵府

原文章由 maypig 於 08-9-30 00:23 發表

咁快開始諗讀邊間幼稚園??

head下head下咁諗,諗得黎就岩架喇!!

別墅

有無屯門mama想搵工呀?

有無屯門mama想搵工呀?Mon - Fri 0900-1800, Sat 0900-1300 (Alt.) Clerk 6k-9k (depends on experience)
If interest can PM me

子爵府

coki
我都係諗住搵間近近地既俾佢讀算喇,有咩風吹草動都可以嗱嗱聲返屋企呀ma。
譽仔都5個月大喇,我諗住過多幾日煲粥仔俾佢食,其實我bb展時買左幾罐雀巢米糊,雖然報告出左話冇事,但係都係唔知好唔好俾佢食.....

maypig
好多人響bb出世時已經幫bb報埋幼稚園喇,我地都算係hear 得好緊要喇。

ALBBLABB
多謝晒你pm d資料俾我呀,不過我宜家都係返5日半,又係shift星期六,不過人工就好好多,我諗我都係唔係考慮喇。

大宅

哈哈....見到呀coki呀....不過未upload返0的相tim....
如果coki你想要的.....睇吓我幾時upload 去facebook 到啦....

侯爵府

原文章由 minnie17852004 於 08-10-6 02:17 發表
哈哈....見到呀coki呀....不過未upload返0的相tim....
如果coki你想要的.....睇吓我幾時upload 去facebook 到啦....

同妳真係有緣呀,上次又遇多次!!
我都未up d上次tea既相上facebook tim!!

話時話,我地幾時再tea過呀?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

流感疫苗for 6個月-3歲,

多謝你有興趣知道多些關於我們的流感疫苗計劃。附上資料一份, 以供參考。

簡而言之,您的孩子/受監護的孩子會被接種 Fluarix 或 Fluzone
其中一種疫苗,兩種疫苗均含有今年世界衛生組織所建議的流感成份。孩子在接種疫苗前及接種疫苗28天後均須抽二毫升(約半茶匙)的血液,以對比疫苗的免疫性。您和您的孩子須回瑪麗醫院2-3次並有交通津貼。

如你需要多些資料,歡迎至電 28554635 / 96066367。

以上係fd send俾我既.

而我大女出世時(廣華),又係做研究,就free打5合1針,果邊都有打俾我,醫院就反而係去威爾斯,不過搵唔返個tel出黎!!
己約左11月頭打流感針喇!!

[ 本文章最後由 cokikaki 於 08-10-25 04:45 編輯 ]

子爵府

mira今日半歲大啦....我都好耐冇上來-3-

子爵府

COKI
咁即係打完針仲要抽血呀?好彩呀,BB仔打針已經好痛,仲要抽血添....
我前晚經過一個診所,見佢有流感針,都特登行去問下,佢話bb半歲至3歲係要分兩次打,每次打0.25毫克,隔4個星期打第二次。

我都好想幫佢打,因為就快冬天,又係流感高峰期,大人有病既話好易惹埋小朋友,我病完都會同老公一齊去打,bb就等佢夠半歲先打。

別墅

我都係住屯門呀, 不過係0806媽咪, 近排返工多左時間, 先可以上下網呀

大宅

我都應該係 0408 既媽媽, 亞b 0427 出生住屯門

子爵府

各位
cokikaki同我都想再約各位住屯門同元朗既媽咪再tea一tea呀,唔知大家幾時得閑呀?

[ 本文章最後由 yeeyeey2k 於 08-11-7 11:25 編輯 ]

大宅

回覆 #1 yeeyeey2k 的文章

好呀..好呀..我係在職mama, 逢星期六pm & 星期日(am/pm)都可以架~

大宅

回覆 #1 chelsimui 的文章

哎呀...補充多一次先~
我個baby係0804架, 係養和出世

首頁

尾頁

跳至