影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:MC1128 發表於 15-11-16 17:03 明日

原帖由 soscho 於 15-11-16 發表
我想問用VIU睇, 係咪一定要用wifi, 到而家我仲未成功睇到, 用wifi DL 完, 明明話100%成功, 之後轉番用data ...
下載完應該唔駛網絡都睇到個喎?

子爵府

soscho 發表於 15-11-16 17:10
我想問用VIU睇, 係咪一定要用wifi, 到而家我仲未成功睇到, 用wifi DL 完, 明明話100%成功, 之後轉番用data ...
技術性的問題, 唔識答添

我好背, 一直在線煲劇, 但好多時斷線

早排因買咗新手機, 發現一裝 viu便成功

伯爵府

Pr0udfish 發表於 15-11-16 17:12
講起viu,我篤過入去睇88,翻譯係繁體字兼地道好多,但好多畫面所見的韓文就完全無譯出來,我都是stick wit ...
個次在線睇, 繁體字係好睇D, 但now好似無記咁, 佢地睇緊電視播嘅畫面dim 晒, 最搞笑連郵票都要dim埋, 點解呢?

咁鬼煩, 我用番最傳統方法DL, 至興就係明明話我ok 晒, 第日已經開唔到

伯爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:Pr0udfish 發表於 15-11-16 17:12 講

個次在線睇, 繁體字係好睇D, 但now好似無記咁, 佢地睇緊電視播嘅畫面dim 晒, 最搞笑連郵票都要dim埋, 點解 ...
係呀,講起又係,唔怪得知電視機裡面的畫面blur曬啦,冇咁原汁原味,一於用老方法上舊雲下載啦。

子爵府

唔知點解, 睇呢套,好多嘢想講

*睇咗4集, 覺得請回答系列中, 女主都學術成績差 (娜靜好啲), 係相對男主而言。 88的德善暫時最差, 唔知升唔升到大學。男角呢, 有法官, 醫生, 大學教授( 仲有IT奇才), 又有天才球手, 圍棋高手,骨子裡,又係韓國的重男輕女吧!

*88的家庭設定, 今次比較基層。
正煥家中獎, 崔家因阿澤贏獎金才改善家庭環境, 並非經濟實力高的家庭。成家個段借錢, 街坊情誼, 感覺好似香港6、70年代, 獅子山下精神。香港的80年代相對較富裕, 我升大學時, 會補習做暑期工補貼自己零用錢, 申請助學金, 韓國唔知係咪無呢啲制度? 屋企環境唔好, 德善竟開口要求課外班, 高中點都有17, 8歲? 唔似基層家庭的孩子咁懂事

小小題外話:
我認人真係好差,

唔認得德善(惠利) 做過海德哲基爾和我
又唔認得善宇係明日如歌拉小提琴個嗰男生

禁止發言

回覆:請回答1988

子爵府

janjan28 發表於 15-11-16 18:29
我睇左第一集。。。之前無睇過請回答系列。。。覺得好睇。。。第一集睇到我又喊又笑。。。會繼續睇落去

...
如果喜歡第1集的話, 後面應該無失望

禁止發言

引用:Quote:janjan28 發表於 15-11-16 18:29 我

珍珠宮

引用:唔知點解, 睇呢套,好多嘢想講*睇咗4集, 覺

原帖由 MC1128 於 15-11-16 發表

唔知點解, 睇呢套,好多嘢想講
可能編導想話,讀書唔叻,樣唔靚都可以嫁個好老公呢!

Pr0udfish    發表於 15-11-16 20:33

子爵府

olkan 發表於 15-11-16 18:59
可能編導想話,讀書唔叻,樣唔靚都可以嫁個好老公呢!
咁, 韓劇成日都俾呢個美夢我哋, 普普通通的女主, 梗有男一男二, 超好條件咁追佢

伯爵府

尋晚睇左第四氣 笑死我

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 MC1128 於 15-11-16 發表如果

原帖由 Pr0udfish 於 15-11-16 發表
MC,我曾經好鍾意野田妹,入埋戲院捧場架。明日如歌一播我即跟,點知睇左兩集即走了,男女主角演出極不討好 ...
要俾個5你 你就野田妹,我就千秋王子 - 玉木宏。周元我都鍾意睇的演員,但佢點都無可能係千秋王子,都係呢個原因,所以一直唔會開 《明日如歌》,加上周元係呢套劇造型好麻麻

Pr0udfish    發表於 15-11-16 20:34

珍珠宮

引用:Quote:MC1128 發表於 15-11-16 17:03 明日

VIU 我覺得有 bug, 我都試過 dl 完,只不過隔幾個鐘先睇,都開唔返。 但試過 dl 完即睇,就無問題。

子爵府

CherylMaMa 發表於 15-11-16 20:20
要俾個5你 你就野田妹,我就千秋王子 - 玉木宏。周元我都鍾意睇的演員,但佢點都無可能係千秋王子 ...
我無睇過日版, 可能咁,可以捱過韓版。

事實上, 韓版唔睇都無咩損失

不過,如果以造型論, 周元在明日如歌, 我覺得好過龍8, 音樂家氣質可能真不及日版個位演員

伯爵府

2018復活節勳章

睇完呢張相出曬戲。
澤寶寶同善宇

水晶宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:睇完呢張相出曬戲。澤寶寶同善宇

原帖由 Pr0udfish 於 15-11-16 發表
睇完呢張相出曬戲。
澤寶寶同善宇
澤寶寶

禁止發言

引用:睇完呢張相出曬戲。澤寶寶同善宇

伯爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:原帖由 Pr0udfish 於 15-11-16 發表

原帖由 janjan28 於 15-11-16 發表
睇完第一集。。幾個男角我仲未好識叫咩名
睇多一兩集就好似家人咁熟落架嘞。

崔澤即是圍棋高手,第一集只一頭一尾出一陣。善宇即是成日食野嗰位珍珠小妹妹的哥哥,來自單親家庭。

子爵府

janjan28 發表於 15-11-16 22:03
睇完第一集。。幾個男角我仲未好識叫咩名
正常的, 五家共咁多人

禁止發言

引用:Quote:原帖由 janjan28 於 15-11-16 發表睇

首頁

尾頁

跳至