自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

ftm可能社交窄,特別敏感

侯爵府

畀面勳章

回覆:點先可以5圍住c6轉

做個能吸引男人的女人,好過做男人的影子

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

令自己忙

The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 冬日勳章 陪月勳章 畀面勳章

做下野或者進修,你嘅問題係你將自己價值建基於你C6上,如果你有其他成就就搵到自己嘅價值

公爵府

搵野做下,返工,搵朋友,扮下靚

公爵府

引用:Quote:原帖由 Ladymama123 於 15-11-16 發

原帖由 elong 於 15-11-16 發表
我係ftm
老公向澳門工作
我未結婚前老公知道我係好易起疑心嘅人
你講得實在太太太好!但呢個世界上,咁有家教咁有交帶嘅男人極之少!佢地只會單方面指責對方點唔啱、唔相信佢,唔會反省自己到底有咩需要改善!

子爵府

其實大家都俾左好多意見你,你要學識放鬆自己,返工,做運動,上興趣班,陪伴家人,全都是你可以做的。

信任是2夫妻關係最重要養份,你愈迫佢,你只會愈焦慮。愛一個人不是要無左自我,所以你要學識愛錫自己,每日生活是誠惶誠恐的生活,最終只會傷害自己。想一想,改變一下自己吧

子爵府

搵份工番下,可以擴大自己個生活圈的
女人有錢就可以增強自信心

男爵府

最主要都係信心問題 即使你挾硬搵野比自己 如果成日形住 個心一樣吾安落 試下搵方法對佢有信心啦

伯爵府

Do something meaningful !
人如果咁生活下去,會一無所得。
就算你先生有外遇都唔會令你世界末日,但折磨式去相處會更加可怕。

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

引用:澳門工作?小心小心

原帖由 Cateye8888 於 15-11-16 發表
澳門工作?小心小心
澳門仲危險過大陸,d女好有質素,老公以前係澳門做過幾年,我都係個邊住過幾個月。

琥珀宮

回覆樓主:

搵d興趣,再唔係返下興趣班,搵d寄託

大宅

引用:其實大家都俾左好多意見你,你要學識放鬆自

原帖由 coolman008 於 15-11-17 發表
其實大家都俾左好多意見你,你要學識放鬆自己,返工,做運動,上興趣班,陪伴家人,全都是你可以做的。

...
多謝曬您地咁多位既意見,有時我真係寧願佢出面有一個我會解脫,我諗我依加轉緊牛角尖,好有會有一刻令我醒覺

子爵府

引用:Quote:原帖由+coolman008+於+15-11-17+發表

原帖由 Ladymama123 於 15-11-17 發表
多謝曬您地咁多位既意見,有時我真係寧願佢出面有一個我會解脫,我諗我依加轉緊牛角尖,好有會有一刻令我醒 ...
嘗試將監視佢的精力放在別處,開頭可能會很難,但你一定要行出第一步,一步一步來,不要放棄,記住要keep 住男人的心,不是要用高壓手段,應該是做個attractive 的女人令佢不想離開你,加油

子爵府

引用:Quote:原帖由+coolman008+於+15-11-17+發表

原帖由 Ladymama123 於 15-11-17 發表
多謝曬您地咁多位既意見,有時我真係寧願佢出面有一個我會解脫,我諗我依加轉緊牛角尖,好有會有一刻令我醒 ...
還有,不要再想佢會不會再出軌,既然選擇一齊就要放下以前的問題,否則只會沒完沒了,你而家要 focus 的是你自己的心態,點樣走出這個大陰影,做人有自信,根本不需要害怕失去佢

大宅

引用:Quote:原帖由 Ladymama123 於 15-11-17 發

原帖由 coolman008 於 15-11-17 發表
還有,不要再想佢會不會再出軌,既然選擇一齊就要放下以前的問題,否則只會沒完沒了,你而家要 focus 的是 ...
其實我好相信自己係一個好獨立適應力好強既人,如果我可以放低香港既一切出國生活,working holiday又好,我一定會係個女強人,而5係而家為人而活既人,耐何勇氣係有,但5識面對身邊依個

首頁

尾頁

跳至