自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

回覆:想問有關BB 優先登機

大宅

回覆:henry102 的帖子

帶住bb係可以優先登機,我每次同我個仔去旅行(歲半)都可以。

珍珠宮

如果唔係大支野, 大安旨意既態度, 眼見好多時空姐都會去問老人家, 或者帶住BB, 幾歲內兒童既家長, 需唔需要優先上機, 比係人情, 唔比亦無對錯.

公爵府

引用:係咁的,我so+far帶BB+(under+2+yr+o)飛過

原帖由 henry102 於 15-11-26 發表
係咁的,我so far帶BB (under 2 yr o)飛過悉尼,東京同台北,除了香港之外,每個地方見我帶住BB都會自動off ...
有。試過兩次優先。但個人認為冇需要lor, 最後咪又係一齊飛。

大宅

引用:係咁的,我so+far帶BB+(under+2+yr+o)飛過

係咁的,我so far帶BB (under 2 yr o)飛過悉尼,東京同台北,除了香港之外,每個地方見我帶住BB都會自動off ...
上次去日本, 係同marco polo 同一時間登機的 cx

伯爵府

BK Milk勳章

我本身都係mcc member,所以每次都排j class上,但有時未boarding前見我有小朋友,都有地勤主動埋黎幫助我地提早登機

公爵府

回覆:henry102 的帖子

我成日坐KA同CX , 當我排隊等入閘時,經常有職員叫我去頭等商務果邊入閘。 最細係帶手抱大囝。 最大試過大囝已4,5歲,都重有職員offer.

男爵府

引用:係咁的,我so far帶BB (under 2 yr o)飛過

人地答咗,比人寸完兩次,又打去問都經巳答從來都冇,

男爵府

引用:如果唔係大支野, 大安旨意既態度, 眼見好多

原帖由 曼谷奶茶 於 15-11-27 發表
如果唔係大支野, 大安旨意既態度, 眼見好多時空姐都會去問老人家, 或者帶住BB, 幾歲內兒童既家長, 需唔需要 ...

首頁

尾頁

跳至