自由講場

跳至

首頁
34567...13

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 熱血金章

引用:回覆 Debbie0331 的帖子當然不只單單一個ca

原帖由 Kitty1230 於 16-10-12 發表
回覆 Debbie0331 的帖子

當然不只單單一個case我也不是即刻關
我自出娘胎就同阿嫲住,由懂事開始就日日睇住阿媽和阿嫲嘈交,覺得很煩,成日為雞毛蒜皮嘈一餐,最高紀錄係不停嘈交嘈足6個鐘,好人好姐都畀佢哋嘈到冇心機,叫佢哋唔好嘈又唔聽,煩到爆。為咗細路好,唔好同佢計較啦,細路大d有分析能力,妳或99是但一方做錯佢會識分辨的。

男爵府

emimi 發表於 16-10-12 00:40
你唔掂廚房,99會話你懶,唔煮,冇資格做老婆做呀媽
你煮左,c6同你小朋友中意食,99又會唔開心,覺得佢自 ...

心聲

男爵府

我搬走了,以前同99住,日日比佢瘋狂单打,屋企所有野我比哂,連开洗衣机都話,叫我手洗,唉!總之,我呢个99,兩个新抱都怕左佢。

男爵府

吾煮反,又話懶,煮左又話整到廚房dirty..你話,,

keroppi_pororo    發表於 16-10-12 10:59

男爵府

可以既話搬啦,同99住会令都个人心情好差,我好明白你感受。

水晶宮

引用:因為仲食緊反好難食食下剩番半碗反就離開張

原帖由 Kitty1230 於 16-10-12 發表
因為仲食緊反
好難食食下剩番半碗反就離開張枱
你有哩啲想法只能自己搬走,冇可能要99 做到你要求,你哩啲只能在你自己家先有可能發生

我的最愛: 老公, 仔仔, 同來緊既女女, 老豆

公爵府

2018復活節勳章

自己睇開d, 突然多個人同住,對生活左幾十年的習慣指手劃腳,係人都反枱,唔好直接同佢嘈。
有任何意見死都要c6 同佢阿媽阿爸講,仲要叫隻佬唔好篤你出來。

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

99睇緊你要求熄電視?俾我都吾鍾意啦。只可要自己個女返房睇書

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:帶個女去房咪得囉,你熄電視係人都嬲啦

原帖由 blueroom 於 16-10-12 發表
帶個女去房咪得囉,你熄電視係人都嬲啦
係囉

自己唔睇

彈入房咪係,點會咁霸道關奶奶部電視

子爵府

Kitty1230 發表於 16-10-12 00:10
因為仲食緊反
好難食食下剩番半碗反就離開張枱

細個睇tbb,都係有關燈,第二朝大肚既一幕。
我地都會睇,呀媽就趁機會教育小朋友,同我地講,如果將來有人咁摸你,一定要話比媽咪聽...或者生bb要除晒衫上床架,所以要結婚先可以咁做。

如果避無可避,不如試下嘗試改變

Dwmn    發表於 16-10-12 03:34

珍珠宮

Kitty1230 發表於 16-10-12 00:37
早知如此
一段夫妻關係就不應該開始
開始了就要痛苦一世

jm你冷靜先啦! 幾多老公返工揾錢都要聽晒老婆話la, 係咪?(講下笑)

你都一齊住13年,估計你小朋友應該都唔細, 唔使太緊張。 老人家嗜好,睇電視真係大過天,你體諒下佢啦!

咁小事你都咁燥,估計jm你係咪本身野唔開心? 上來呻晒佢出來la!

珍珠宮

kkc886 發表於 16-10-12 01:34
咁既性格 邊個同住都會頂唔順 第時個女大個啲要睇巨輪3 可能會同個女吵大鑊
...

巨輪3要咁多年之後先再拍

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

結婚後要一齊住已夠慘, 生左小朋友仲未搬仲慘。點解唔搬左先考慮生 B?

快D揾屋搬啦

男爵府

回覆:好後悔結婚後同99一齊住,好想死

樓主你呻唔應該結婚,但個問題係,你地結左婚足足13年!咁多年都上唔到車?
未買樓就生小朋友?
似乎以上呢d先係問題喎!

侯爵府

畀面勳章

回覆:好後悔結婚後同99一齊住,好想死

其實你忍人時人地咪一樣忍你,既然有能力快D搬走啦,都痴99住左13年,難道仲要同住到老嗎? 結左婚一家一主最好,如果為左要慳錢就唯有忍,冇辦法。

珍珠宮

Kitty1230 發表於 16-10-11 23:52
回覆 師奶唔易做 的帖子

剛剛為左套巨輪嘈我解釋呢套劇情講爸爸攪個女太變態

錯在你為就你小朋友一個話要關機,其他人冇得睇,仲要係99追緊嘅劇集添。
除咗小朋友唔睇得,其他人都可以嘛!

你唔想小朋友睇,可以暫時帶佢行開一邊,如借口入房俾嘢佢睇,或帶佢話找找零食等。

明白嗎?

cissie    發表於 16-10-12 23:34

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

你無錯,我屋企無電視已經10年,唔睇好d. 而且你係保護小朋友以免被精神污染,呢個係做媽媽的責任。 下次如果發生同樣情況,你帶小朋友入房,免得同99衝突。 長遠都係分開住好d.

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

都咁多年,係咪你老公要求一齊住?

試下同老公商量,為咗小朋友,點都要搬出去有個自己地方,因為比咗咁多家用,不如想辦法買樓,將來可以留比仔女嘛

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

其實妳可帶仔女入房唔睇電視便是,確是冇權唔比其他人睇。妳只是房客而已。沒錢,總要受氣的。

公爵府

一屋一主,如果間屋係99我會忍佢同就佢,

首頁
34567...13

尾頁

跳至