自由報料

跳至

首頁

尾頁

子爵府

where is jenny bakery?

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Redpeople 發表於 16-12-18 22:47
時常見人唱這間店態度差,我買過幾次,在尖沙咀店買,不是聖誕和新年的時間買,平時行街見到想起就買,從未 ...

其實我自已去買過好多次

由赤柱到油麻地至尖沙咀...上環都買過, 我都唔覺得佢地黑口黑面

不過人地話服務差, 都可能係佢地親身感受, 不過在我立場

覺得服務差真係唔好幫襯, 唔好搵氣受嘛,

至於每人限買, 我覺得係應該, 佢唔係每人限買的話, 果d強國人, 真係多多都比佢地清倉

而家限買, 起馬我願排隊都可以買到,

不過新年前都唔好去, 次次新年就算你願排都可能會賣清光, 可能你會白行
日本の平安を祈ります

伯爵府

newshe 發表於 16-12-18 00:13
回覆 藍月女神 的帖子

若有購買上限,佢應該提前話畀你聽。
記得尖沙咀分店, 應該有寫購買上限.

大宅

無買好耐. d 阿姐可以惡過, 罵返阿sir.

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 親子達人勳章 親子王國15週年勳章

一早已經知~~
所以唔會買~!!

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

點解大陸人會咁鍾意??
好多人都會話係因為香港食品有保證, 硬係寫住香港兩個字都可以發過豬頭~ 事實上亦然, 佢哋黑心食品太多, 良心食品又唔係易買, SALES 差啲又有乜所謂, 最緊要食落肚又送得禮又夠體面真係夠晒啦~ 仲要不怕辛苦排除萬難去成功爭取盒曲奇, 淨係睇條人龍都夠晒矜貴~~

而最最重要係: 大陸係冇正常牛油味曲奇賣, 你食過大陸製西餅蛋糕就知佢哋就算良心極都唔夠正宗, 因為啲牛油係外國嘢, 入口好貴, 奶油麪粉都係~

所以咁"好"服務都係留番俾佢哋把啦~

一之蘭太太    發表於 16-12-23 17:45

男爵府

想生BB熱投

回覆樓主:

jenny同樓上依家太多大陸代購去買啦~唔優做咪咁差態度囉

琥珀宮

其實依家嘢出咗名好耐臭名遠播架啦,其實曲奇好多選擇,唔會幫襯佢

侯爵府

開心吸收勳章

Jenny 吾係只有BIG 6先買咩, 明買明賣, 樓主又洗乜勞氣, 港人應該都好少買, 除非討好強人.

侯爵府

nyfng 發表於 16-12-17 23:00
Jenny bakery d 阿姐真係好巴閉,氣燄勁過老闆,唔明d人點會幫襯。
做客人唔一定係大晒,但無理由俾錢仲要 ...
都係國內人買多, 我都無買過, 有試過一件, 唔係咁好食啫, 排隊我唔會lor, 大把野食

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

反而我好好奇, 點解仲要排隊買

d 人就係咁, 就算一路鬧, 一路都要買

就係咁助長咗呢間曲奇店老闆的氣焰

子爵府

vvevv 發表於 16-12-18 13:10
我記得舖入面有寫有購買上限的,d人唔睇就去排隊,佢可以點?

利申,不是粉絲,只買過一兩次,平日午飯時 ...

我尖沙咀買過幾次都唔駛點排隊,店內都係1x 個客。的確係店內寫明有咩貨同限購。限購係避免d人大手買黎轉手賺錢,令到想自用既人買唔到,出發點係好既。我見過排到出街圍住地鐵出口既人龍,咁我就一定唔會排同買,咁既情況唔駛人講都知有排等,願者上釣la。我就唔會law, 幫人做勢,浪費自己時間。佢d cookie 係ok 既,只係加左排隊時間,受氣,咁就打左折la

別墅

別墅

個人覺得~JENNY 太鬆散...我鐘意mR.RICx 多d~又唔洗排...上網買好方便,,,

大宅

我覺得佢d餅唔講得上好味, 買過一次試下就算, 唔會再幫趁, 排隊? no way !!!

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

anita_yps 發表於 16-12-17 23:20
不嬲知D售貨員寸, 但仍然好多人BUY, 係BK已經有好多死患FANS
已經冇買幾年, 而家去開澳門就會買樂宮曲奇做手信, 我d同事個個都讚樂宮曲奇好食

大宅

newshe 發表於 16-12-17 21:53
12月17日,因招待客人,本人需要採購一批手信。

本以為「小熊餅乾」(珍妮曲奇,JennyBakery)是理想選擇 ...

好可惡,美孚多多曲奇也很出名,88元磅平過它又好味。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Redpeople 發表於 16-12-18 22:47
時常見人唱這間店態度差,我買過幾次,在尖沙咀店買,不是聖誕和新年的時間買,平時行街見到想起就買,從未 ...
講真...我有時去搵我媽都會行過上環果間...真係一直都覺得佢地冇乜野...
我媽久唔久買回家比我同仔...佢都話人地好NICE..
我地唔LIKE 4味..次次都係入去問有冇8味..
冇就幫我地訂...有貨通知咁...

不過我地都唔會買得多...
就算上次台灣朋友黎話要買..
都係一罐起2罐止....

可能果D要買十罐8罐的...就會有唔好既經歷

不過其實JENNY如果真係做到咁出名...
多人鍾意買10罐8罐送禮的...
點解唔學德成號咁要預訂?

德成號咁多年黎...新年要貨中秋就要訂..
都大把人訂...好少比人罵佢地唔做生意喎

子爵府

出名係大陸人就無限,你講廣東話就限你

大宅

nyfng 發表於 16-12-17 23:00
Jenny bakery d 阿姐真係好巴閉,氣燄勁過老闆,唔明d人點會幫襯。
做客人唔一定係大晒,但無理由俾錢仲要 ...

部份內地遊客點鬧都唔識投訴,慣左內地遊客口吻

首頁

尾頁

跳至