網購天地

跳至

首頁
34567...8

尾頁

水晶宮

eggplantyanyan 發表於 17-2-8 18:07
其實好唔明白.. 咁細部機洗得幾多碗和碟, D 最麻煩的窩咪又要自己洗.. 起碼買2000 一部, 仲要另運費都唔 ...

好似下圖咁多碗筷我用手洗要半小時,機洗,倒水入水箱同擺碗用5分鐘就得,洗連烘干45分鐘,不過唔駛我手洗洗幾耐都唔關我事,我用咗半年暫時未出問題同最緊要係電費冇多到水費少咗

大宅

eggplantyanyan 發表於 17-2-8 18:07
其實好唔明白.. 咁細部機洗得幾多碗和碟, D 最麻煩的窩咪又要自己洗.. 起碼買2000 一部, 仲要另運費都唔 ...

各人見解同生活情況唔同, 我自己就真係好憎洗碗
未買九仔之前, 連杯都唔想用, 因為唔想洗, (我就係懶呀!)
煮飯既時候避免用過多碗碟, 甚至因為唔想洗野所以唔煮
同埋我手容易敏感(未到爛手但係會痕), 但係帶手套又唔曉做野既人

買左番黎之後. 基本上好少出去食飯/叫外賣,
淨係呢筆數已經慳好多, 同埋我見好多JM 可以放到好多碗 (超強)
不過我就2個人, 冇咁多野洗, 所以我係連煲都會丟埋入機,
總之每次食完飯, 只要放曬入去, 自己只需要抹下個廚房就已經可以un un 腳,
洗幾耐唔係問題, 我又唔係趕住要用, 由佢自己洗我就可以做其他野

我新年前買, 連埋運費$1,500 以我黎計, 基本上因為少左出去食飯,
小九用到一個月多d 我就已經打個和, 所以以我咁既情況, 係買得好值得

其實要我洗碗, 我勉強都可以, 但係我真係好憎洗煲,
本身有隻特碌易潔鑊, 手洗完個邊感覺仲係好滑, 但又唔似係污joe,
我以為係個質地問題, 用完小九之後, 洗完之後係爽架~

其實唔一定係小九, 基本上我覺得洗碗機係好好既發明,
真係香港人先好似咁難接受 (土地問題吧...)
其他好多地方已經=洗衣機咁一樣重要, 其實你洗衣機都可以唔用架,
按一個大人計, 每日都係洗一兩件衫加內衣褲, 點解大家又要用洗衣機呢

假若第時有機會搬屋, 我都仍然會買洗碗機, 因為用過番唔到轉頭,
以小九咁既價錢同size, 係一個新手入門既選擇
同埋對於買件電器都要問老公拎approval 既女人黎講,
呢部係比較容易去說服男人, 同埋係為將來可以換大機既踏腳石
(不過, 我覺得女人應該要有自主權, 買咪買囉, 洗乜男人批准, 彈開啦~)

minipingu    發表於 17-3-21 17:56
elaine0615    發表於 17-3-3 10:46
saiwanho    發表於 17-2-11 23:49

珍珠宮

15週年勳章

ddkaka 發表於 17-2-9 15:25
有jm話有啲惠康有洗機粉買,中間嗰盒
請問你買左邊隻來洗?

水晶宮

siu05 發表於 17-2-9 15:53
請問你買左邊隻來洗?

個圖中間嗰盒jm話係洗機粉,我未洗過機冇買過洗機粉,如果遲啲咁啱見到就買黎洗下機,如果冇就用番洗碗粉開空機洗下算

子爵府

ddkaka 發表於 17-2-9 15:25
有jm話有啲惠康有洗機粉買,中間嗰盒

大宅

回覆 ddkaka 的帖子

雖然我仲未買洗碗機, 因仲要執位, 但應該好快會加入行列的, 多謝你介紹咁好的電器,
另外, 問下個炒餸機買邊隻好, 唔記得用咩字眼搜尋? 想睇下點運作, 謝謝

侯爵府

親子王國15週年勳章

weewaa 發表於 17-2-9 17:13

雖然我仲未買洗碗機, 因仲要執位, 但應該好快會加入行列的, 多謝你介紹咁好的電器,

提提你:fb那邊引述賣家話,3月九阳可能出新機

侯爵府

醒目開學勳章

复制这条信息,打开(emoji)手机淘宝(emoji)即可看到【民杭炒菜机厨房电器全自动炒菜机第六代智能炒菜机器人无烟烹饪锅】¥AAfJyduK¥http://e22a.com/h.1TKBvN?cv=AAfJyduK&sm=4cba24

复制这条信息,打开(emoji)手机淘宝(emoji)即可看到【民杭 第六代全自动炒菜机器人烹饪锅专用平底锅炒菜机专用】¥JPcJinhnt3¥http://c.b1wv.com/h.2tO3nT?cv=JPcJinhnt3&sm=6e04eb

宜家做緊特價(¥999)。其實原價¥1299就會有埋個平底鍋,如果特價買是少咗個平底鍋(¥200)要另外再淘。炒菜機特價¥999加平底鍋¥200共¥1199

大宅

oran04 發表於 17-2-9 17:30

真係??? 咁我期待中, 多謝你報料

大宅

Yukyuk 發表於 17-2-9 17:34
我在淘宝全球发现了民杭炒菜機廚房電器全自動炒菜機第六代智能炒菜機器人無煙烹飪鍋,一起来看http://m.int ...
謝謝

侯爵府

醒目開學勳章

weewaa 發表於 17-2-9 17:47
謝謝

我剛剛updated message.

复制这条信息,打开(emoji)手机淘宝(emoji)即可看到【民杭炒菜机厨房电器全自动炒菜机第六代智能炒菜机器人无烟烹饪锅】¥AAfJyduK¥http://e22a.com/h.1TKBvN?cv=AAfJyduK&sm=4cba24

复制这条信息,打开(emoji)手机淘宝(emoji)即可看到【民杭 第六代全自动炒菜机器人烹饪锅专用平底锅炒菜机专用】¥JPcJinhnt3¥http://c.b1wv.com/h.2tO3nT?cv=JPcJinhnt3&sm=6e04eb

宜家做緊特價(¥999)。其實原價¥1299就會有埋個平底鍋,如果特價買是少咗個平底鍋(¥200)要另外再淘。炒菜機特價¥999加平底鍋¥200共¥1199

水晶宮

唔駛客氣,民杭炒菜機都係bk jm介紹比我,有埋兩本食譜可以參考,

不過煮多幾次好快會摸熟點用

侯爵府

親子王國15週年勳章

weewaa 發表於 17-2-9 17:46
真係??? 咁我期待中, 多謝你報料

我講錯添,傳是6月出,但目前仲係研發中

大宅

oran04 發表於 17-2-9 18:50
我講錯添,傳是6月出,但目前仲係研發中

研發到6月? 乜吾係已經有產品熱賣中,佢應該改進defects已夠好啦
吾好等6月咁耐啦!不過,我等得,因為吾洗我洗

別墅

oran04 發表於 17-2-9 17:30

請問有冇link,想留意,因為本來都打算2月尾買九陽

侯爵府

親子王國15週年勳章

TRF北村 發表於 17-2-9 20:20
請問有冇link,想留意,因為本來都打算2月尾買九陽

冇link啊,是p仔洗碗group有jm share話一月時問過賣家,可能6月份出新機,目前研發中,唔成功的話都未必有新機出
另有jm share下圖

大宅

oran04 發表於 17-2-9 22:24
冇link啊,是p仔洗碗group有jm share話一月時問過賣家,可能6月份出新機,目前研發中,唔成功的話都未必有 ...
thanks for updated the info

大宅

qqeternity 發表於 17-2-8 23:25
回覆 stella816 的帖子

我最近落好少粉,終於轉返了

我部機轉臂時轉時唔轉,已落好少粉,我用咗一個月咋,好灰

請問樓主最後點解決呢個唔轉嘅問題?

翡翠宮

anmibee 發表於 17-2-9 15:41
各人見解同生活情況唔同, 我自己就真係好憎洗碗
未買九仔之前, 連杯都唔想用, 因為唔想洗, (我就係懶呀!)
...

嘩,好同意你嘅講法,我都會買洗碗機,我都唔鍾意洗碗。我係買乜都要老婆approval嘅老公,佢都好同意買!

saiwanho    發表於 17-2-11 23:50

大宅

lyh80115 發表於 17-2-11 09:06
嘩,好同意你嘅講法,我都會買洗碗機,我都唔鍾意洗碗。我係買乜都要老婆approval嘅老公,佢都好同意買!: ...

我一直以為係JM, 原來係ching

首頁
34567...8

尾頁

跳至