婆媳關係

跳至

首頁
34567...9

尾頁

大宅

shannon_fky4186 發表於 17-1-27 16:49
咁即係你男友唔會覺得養細佬無問題囉養埋細佬最愛既女友梗係頂硬上啦!

你仲話樣佢細佬同女友都 ...

我冇諗過出錢架,佢知我睇錢大過天,搬出黎我要佢攞七,八成人工出黎係我地頭家,可能佢覺得淨返既錢唔夠照顧佢細佬,所以就ee哦哦

子爵府

neednicole 發表於 17-1-27 18:50
我冇諗過出錢架,佢知我睇錢大過天,搬出黎我要佢攞七,八成人工出黎係我地頭家,可能佢覺得淨返既錢唔夠 ...

簡單來講
你估佢現在要用幾成人工給媽弟和公主癈?

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

neednicole 發表於 17-1-27 18:47
就係唔知點,所以都係想搵人傾下,有感情,佢又唔係做錯d乜,咁就分開,我都唔想
...

佢錯在永遠俾唔到一個"家"你囉。
如果永遠都只係拍拖,當然無所謂,但要結婚,就已經唔得。
不知所謂的乙陸!!!

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

唔好結住,儲夠錢先搬出去,先好結。

大宅

micling 發表於 17-1-27 20:23
簡單來講
你估佢現在要用幾成人工給媽弟和公主癈?

3成多左右啦

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:99都未算恐怖

連牙都冇得擦,打死唔再去訓

總有離別的時候

大宅

neednicole 發表於 17-1-27 18:47
就係唔知點,所以都係想搵人傾下,有感情,佢又唔係做錯d乜,咁就分開,我都唔想
...

佢咁都叫冇做錯啲咩?佢好錯呀!錯在完全唔錫你,錯在盲目包容佢屋企人,是非不分。
淨係睇以上的形容詞,你會否嫁咁嘅男人?
Jm,你睇多啲婆媳版同夫婦版,好多jm都係因為個老公媽寶,盲目幫屋企人而唔幫老婆,而最後離婚收場架,就算唔離婚都個個後悔自己嫁錯老公,你係咪想到時後悔埋一份?

別墅

比我一定唔嫁
年紀唔細唔等於要嫁得差
連你男朋友都唔撐你,嫁左再住入去毫無地位加上日日嗌交都似

男爵府

搵日係廁所2個鐘,睇下邊個出聲

男爵府

neednicole 發表於 17-1-27 12:44
阿媽唔係覺得我係負累,佢係擔心我,佢驚個男仔冇心結婚,有心就結左啦,佢驚我浪費時間,最近有個表妹拍 ...
姐妹唔幫自己唔撐自己的男人,佢想娶我都唔嫁!明知對方家人難相處,個老公仲要唔企自己嗰邊,真係唔好嫁入去呀,自虐咩!

複式洋房

回覆 neednicole 的帖子

只需12呎的地方、就可做一個洗手間、找個裝修公司看一看先、不用花錢、以后的事、有重點才有決定。

子爵府

回覆樓主:

禁既情况,已經系out of question 去討論是否要一切住了,住的問題一日未解決,重講生仔,omg

伯爵府

姐妹,及早回頭是岸,趁仲有青春時間,早走早著。

真係愛你既,點唔會理你感受?

而且結婚都無打算,你男友根本無責任心。

拍拖4年啫,無合約規定必須結婚。

一定要準備好至實行,否則受苦受難你自己全受。

琥珀宮

neednicole 發表於 17-1-27 11:12
最近打算結婚,一來年紀唔細,二來都一齊四年,但最近傾結婚住邊,真係傾唔掂,男友想我住佢屋企,其實佢屋 ...

唔好諗,自己搬出去啦

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

寧缺勿濫呀,阿妹

呢個男人唔適合你,就算佢點對你好都好

放開自己,睇吓個世界有幾大先啦
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

伯爵府

未結婚已經唔幫你,你唔係諗住結左婚會就曬你呀嘛?不要太天真!唔搬出去,唔結!要企硬,如果你妥協,以後有排你呻!仲有乜都可以忍,忍屎忍尿係冇可能嘅,對身體虛唔好!好嚴重!

男爵府

回覆樓主:

你男友已經當左照顧(可能金錢上)佢細路同女友係佢責任,佢都幾顧男家,將來如果你對男家有d咩睇法(包括錢)你要有心理準備你男友都會企係你果邊

大宅

你男友唔幫你,只可自己保護自己,自己拍佢門叫佢快啲出黎,半夜自己拍房門叫佢細聲啲,反正未結婚,鬥厚面皮囉。千期唔好覺得唔好意思,你男友話你你同佢講,自己人呀嘛,洗乜客氣。你男友養佢屋企人姐,佢既事,自己咪洗埋佢一份囉,千期唔好諗住自己搬左入去就比多份錢。

翡翠宮

你啉過一次半次上去住都頂唔順,結婚前唔安排好住所結左婚就乜都遲了

複式洋房

男友唔企自己果邊..嫁唔過..
有冇諗過用咩方法對付返細佬個女朋友?
假設你地結咗婚,重一齊住..你地生埋個b..你地個b應該會嘈死距地....買勁多bb嘢,bb車 high chair霸曬個廳..到時咩仇都報曬..有咗個孫..奶奶應該會偏心去你度

首頁
34567...9

尾頁

跳至