自由講場

跳至

首頁
34567...39

尾頁

大宅

點都好 數都係要找
同埋化妝師呢行如果搞臭自己個朵都無好處
所以我信化妝師的

伯爵府

2018母親節勳章

有新料:
https://www.facebook.com/kiki.wo ... 664?hc_location=ufi

伯爵府

2018母親節勳章

轉自上面個FB: (利申:我只係八卦,絶對唔係撑佢 食霸王餐,大家唔好誤會)
本身結婚係一件好開心既事..就係比一個咁既化妝師攪到咁樣收場..其實冇在場既人你地憑咩去網絡公審成件事?你地正係聽一個連的士錢都要呃$30蚊既人講野?佢既可信性有幾高?你地有幾公平呢對呢件事?而家一人一語講到一對新人冇找尾數...你地有冇睇清楚呢個化妝師既文字?佢地係有找到尾數..正係睇佢

一個人打既文字你地就相信呢個係事實?
麻煩你地真係知哂成個過程先好話人
第一:佢知要幫伴娘set頭..頭飾..但佢話個伴娘唔自己行埋去..(我親耳聽到佢咁講)可以賴番伴娘..做化妝師都知幫完新娘化先會幫伴娘..張單有寫落去..但係佢冇做到..你收咁多錢你唔知自己要做咩既咩?成班兄弟姐妹都已經冇出過聲...因為自己好好朋友結婚...都廢事講完你化到個新娘唔知咩樣..容忍再容忍..
第二:唔補妝...你話你自己有?你係有不過17個鐘我見到既得4次...全部姐妹叫你去補你先行過去...我已經係其中一個..驚新娘油多所以唔補妝?ok..比你講得掂...但油多唔去幫新娘印下?唔識自動自覺?叫你郁一下先郁一下?都仲要調轉頭話人?新娘睫毛唔ok..你話番新娘自己唔電所以出現兩行睫毛?新娘冇電你唔係應該要整下佢先痴假睫毛既咩..?眼線長短都係新娘錯?眼線唔係你畫既咩?聽到都覺得好笑
第三:你話唔係24小時stand by呀麻...你岩既...但係酒樓開始証婚..新人講野既時候你係咪應該行去台附近stand by 呢?呢啲野好基本...你真心覺得一對新人唔識喊唔會喊所以你唔需要去stand by?每一婚禮呢個時刻都一定會喊...呢一刻你又覺得唔需要補妝?等個新娘喊到妝都甩都由佢?咁你呢個化妝師都幾好做...收咁既錢做既野得一成...
第四:你話人冇禮貌..你見得自己好有禮貌?你話人唔尊重你..但你都唔識去尊重人..正係推卸責任..你都好好笑要打一篇咁既文章出黎...澄清我地唔係黑社會..麻煩你修改一下用詞..
第五:點解你唔打埋你厄的士錢?你同新娘講70幾蚊的士錢...但最後原來自己篤爆自己拎張單出黎係$31.8..30蚊你都要厄?你係篇文章冇打出黎既點解?講真70蚊比你啦...但係你開頭話冇單..最後點解拎到張$31.8既單出黎呢?
如果個個結婚係你地...你地會唔會好嬲?
出文章先既唔一定係岩..
仲有岩岩見到個化妝師話自己唔舒服
身體無恙呀麻?😡

男爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章

1-3 似個班伴娘/姊妹係度做攪c棍多d
新娘big day邊有咁得閒去數住啲無謂野

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

etoile 發表於 17-3-10 23:50
有新料:
https://www.facebook.com/kiki.wong.10/posts/10154882318735664?hc_location=ufi

舊料尼嗰個

大宅

etoile 發表於 17-3-10 23:52
轉自上面個FB: (利申:我只係八卦,絶對唔係撑佢 食霸王餐,大家唔好誤會)
本身結婚係一件好開心既事..就 ...

講黎講去 都係屈人冇主動去補妝,但補咁多次咪成面粉樣

佢講d所謂理由根本唔足以唔找尾數比人囉!
成班爛仔有冇人信你地呀

公爵府

回覆樓主:

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

伯爵府

g8384 發表於 17-3-11 00:00

佢講d所謂理由根本唔足以唔找尾數比人 ...

我都覺得好on居,唔通一晚補十幾次粉咩,死人妝咩而家!結婚果日都咁cheap,真係cheap成世、畀人笑死!
Btw我勁想睇果班人既相!唔知邊度先有得睇?咁多人睇到既?

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

個服務做咗,俾錢好合理呀!
咁如果,去按摩按完,你話人無點香薰,唔俾錢走人得唔得?

伯爵府

佢講d所謂理由根本唔足以唔找尾數比人 ...

係台邊stand by?明星咩?
正常換衫補小小妝
唔會無喇喇上台幫你補囉

用戶要求終止服務

cloudyjess 發表於 17-3-11 00:04
我都覺得好on居,唔通一晚補十幾次粉咩,死人妝咩而家!結婚果日都咁cheap,真係cheap成世、畀人笑死!
Btw ...

而加咪出哂名囉,超難忘,年年紀念日都記得。

伯爵府

skyfree333 發表於 17-3-11 00:02
………唔好跟咁貼先
我暫時覺得……兩面都有唔岩……

化完妝其實無佢既事架喎?唔通要18小時望到實一實?吊頸都要抖下氣下化、果刻既玩手機相代表乜先?
我唔係化妝界,但我結婚有請化妝師

用戶要求終止服務

taiwoon 發表於 17-3-11 00:08
正常換衫補小小妝
唔會無喇喇上台幫你補囉

新娘新郎上台表演,導演嗌 cut ,嗱嗱淋上去補妝。

nkm11    發表於 17-3-11 14:36
goat    發表於 17-3-11 09:28
etoile    發表於 17-3-11 00:13

伯爵府

霜霜 發表於 17-3-11 00:07
個服務做咗,俾錢好合理呀!
咁如果,去按摩按完,你話人無點香薰,唔俾錢走人得唔得?
...

完全係食完飯跟手話個侍應唔係咁針茶
跟住食霸王餐一樣!

男爵府

cloudyjess 發表於 17-3-11 00:04
Btw ...

上fb

伯爵府

男爵府

侯爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 BK Milk勳章

kakakwok716 發表於 17-3-11 00:13
有新料

好爆,要食花生睇戲

子爵府

最後報了警有比尾數, 只系要人OT 又唔比OT 錢, .

班姊妹是否第一次做姊妹, 証婚又點會補妝, 仲有化妝師大部份時間在新娘房等,點會貼身跟新娘,

大宅

taiwoon 發表於 17-3-11 00:08
正常換衫補小小妝
唔會無喇喇上台幫你補囉

根本個姊妹都痴根,我睇完佢所謂嘅控訴真係笑到扒喺到,所有正常同專業嘅化妝師,係唔會喺人地証緊婚嘅時候,衝上台喺咁多賓客面前幫新娘補妝,會搞到極之核突同破壞氣氛囉!

首頁
34567...39

尾頁

跳至