自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

其實大家放心,跑步或急步行係:1)唔會令小腿好粗,2)唔會令關節磨損嘅。你哋睇吓姚潔貞的小腿粗定自己小腿粗?又如果跑步會令關節磨損,姚潔貞每星期跑幾十公里以上,咁佢嘅關節健康定你哋嘅健康?

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆 aquarius721 的帖子

初頭係難挨D,到你唔想跑既時候可以行十幾秒回下氣,之後再跑,唔可以行太耐,停得耐就無動力跑落去。見你呢個速度都係輕鬆跑為主,所以唔好太大步,每次都加少少時間,咁樣就可以堅持到耐D。當日我跑個半鐘都係慢慢加上去,不過我就每15分鐘咁加,其實都係靠意志力。

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

IamDirector 發表於 17-5-31 14:57
請問,我平時零運動,最近一開始跑200-300米(一般速度)已經氣促同要吸大啖氣,再跑多100米到心口已經有d ...
你覺得自己一般速度,可能已經係快(對你黎講),所以你要慢慢跑,身體唔慣有活動,無啦啦要咁郁會覺得辛苦

珍珠宮

15週年勳章

聽住歌(空地唔係街)多數聞歌起跑

大宅

stepchk 發表於 17-6-1 13:30
回覆 aquarius721 的帖子

初頭係難挨D,到你唔想跑既時候可以行十幾秒回下氣,之後再跑,唔可以行太耐,停得耐 ...

今晚跑得幾辛苦,冇乜風好熱,終於又跑左45mins. 而家跑慢左易d捱到,不過唔可以齋跑運動場,而家由屋企跑去球場跑大約25mins再跑番屋企就差不多夠。希望越跑越好

珊瑚宮

aquarius721 發表於 17-6-1 23:25
今晚跑得幾辛苦,冇乜風好熱,終於又跑左45mins. 而家跑慢左易d捱到,不過唔可以齋跑運動場,而家由屋企跑 ...
努力

首頁

尾頁

跳至