自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

回覆樓主

到!
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

伯爵府

Dear-Valerie 發表於 17-7-27 08:02
唔係唔鍾意去旅行... 即係有得去都開心...
但平時唔會想搭飛機去邊度玩邊度食...

我都係咁,無話特別好想去

子爵府

happybebebe 發表於 17-7-27 14:08
一樣。所以啲小朋友同學放假都去酒店住1晚,我就唔會咁做。

Agree 總係覺得所有酒店都係睇落乾淨其實激污糟

珍珠宮

回覆 Dear-Valerie 的帖子

以前唔係唔鍾意, 係唔敢鍾意. 因為經濟唔許可.依家鍾意, 因為只有旅行嘅日子我個腦先會完全諗正能量嘅嘢, 所以特別enjoy.

HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

我身邊有朋友不停計劃行程

我就...去唔去都無所謂,有得去都開心,亦會好投入去plan
但一諗起要駛好多錢就...未必去得成

但呢兩年都有個仲行得走得會俾錢請全家去玩嘅99
之不過,條件係hea遊

侯爵府

singwin 發表於 17-7-27 08:05
我覺得酒店幾高級都好污糟

我又係好怕住酒店,就算表面幾整齊都好,我覺得仍然十分唔乾淨,尤其張床,唔知有冇換床單

侯爵府

Dear-Valerie 發表於 17-7-27 08:02

好鐘意,但去得太密之後,一年9次,就無咁熱情,我唔怕plan 野,但最好唔洗,唔怕長途機,可以訓同睇戲,通常我會揀轉一轉,落下地,陽光海灘,博物館,shopping, 咩都鐘意,只要唔好行足一日就ok

大宅

回覆樓主:

見朋友fb post去旅行相都羨慕架,但2公婆都冇乜旅行癮,10年去左3次旅行,1次成班fd去台灣,1次honeymoon, 1次日本

honeymoon果次去成2星期,玩左1星期後,兩個都開始掛住屋企

子爵府

X2

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

_kapo 發表於 17-7-27 08:04
我見到遊記會覺得好正好開心好想去
但到去時又唔太enjoy
同你有D似....某程度, 去旅行覺得有點煩, 要搵好多資料, 要做好多準備, 又驚自己甩漏, 又驚有"意外" (如天氣/ 生病/航班有誤之類) 。
但冇得去時, 又有D 想去。見到人地去旅行, 覺得好開心。
到自己有得去時, 又掛住屋企, 又唔係話真係好興奮。

LeBlue    發表於 17-7-27 17:47
Childhood is journey, not a race.

男爵府

我鍾意去,不過好怕同D緊張大C一起去,

去到好似打仗甘,情緒太緊張,又要話一定要食咩玩咩,

自問到左一個只係想HEA玩既年紀

咩MOOD都無晒!

禁止訪問

公爵府

回覆樓主:

我唔特別中意,去之前要plan晒所有野已經好似去過一次咁,去到又要湊住兩個,大果個(C6)當你係當地人,乜都旨意你,嗌交好似指定環節咁,真心覺得攰。

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

子爵府

開心吸收勳章

我同老公都超鍾意旅行,而家有小朋友就懶去了,好期待佢哋長大我再同老公二人世界周圍去玩。

珍珠宮

睛靈勳章

回覆樓主:

我有朋友唔鍾意去旅行,兩公婆冇細路,個性好mean,嫌三嫌四,樣樣睇唔順眼,出嚟食飯一係嫌遠一係嫌間嘢襯佢唔起,佢只會來來去去食嗰幾間食肆,旅行都只會去同一個地點,唔多鍾意去其他地方

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

除非走得出個地球,否則都係由呢個籠牢走去第二個大啲嘅籠牢

瑪瑙宮

特別唔鍾意呢

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

以前2公婆就成日去,好開心!有左仔之後就停左5年無去,之後就年年暑假一家去好開心!我吾怕執野,但好憎我老公開始依依俄俄話吾喜歡坐飛機,年年都講到出發!!以前又吾見佢話吾喜歡!以經就佢只去東南亞短程個d地方,真比佢激死!!
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

首頁

尾頁

跳至