跳至

首頁
34567...8

尾頁

大宅

你仔仔下學期先轉呀! 妹妹會唔會同哥哥一齊讀.
係唔係想同仔仔搵間好d小學而轉, 會搵荃灣區嗎?

原帖由 easonkinki 於 09-5-14 21:32 發表
我女未讀書架!2歲半,大仔就轉左校讀迦南

男爵府

怕醜草,

每次係公文見到你都捉住你雞啄唔斷係到傾計,
真唔好意思, 阻你地相認, 哈~哈~
今日收到公文老師電話, 話仔仔6月中會有個test,
如數/ 寫1-200無問題, test合格就可過關做3A,
學加數, 聽到老師咁講真有d壓力, 希望仔仔會順
利過關, 比我一份好好既生日禮物, 因我下個月生
日!
晴晴好叻女! 4A功課咁快上手, 同接放學時見晴
晴好快出來, 真叻女! Good!!!

原帖由 怕醜草 於 09-5-13 23:12 發表
我去接囡囡時都有望下邊個係你及你囝囝, 但見到我朋友就傾起來, 要等下次先有機會見.

男爵府

easonkinki,

你仔讀迦南會唔會係平時同成日同我一架巴士坐返
去x發巴士站落車個位媽咪呢? 因我見個位媽咪仔
仔係著住迦南校服???

原帖由 easonkinki 於 09-5-14 21:32 發表
我女未讀書架!2歲半,大仔就轉左校讀迦南

大宅

天藍,

唔好敢講, 我地好耐冇攪活動, 各有各忙見到面緊係多野講.

如果你見到個果係eason媽咪都好呀! 識多個青衣媽咪都好開心.

原帖由 天藍 於 09-5-15 15:05 發表
easonkinki,

你仔讀迦南會唔會係平時同成日同我一架巴士坐返
去x發巴士站落車個位媽咪呢? 因我見個位媽咪仔
仔係著住迦南校服???

男爵府

我估個個係eason媽咪, 唔知有無估錯?!
要等eason媽上o黎回應先知!

原帖由 怕醜草 於 09-5-15 17:44 發表
天藍,

唔好敢講, 我地好耐冇攪活動, 各有各忙見到面緊係多野講.

如果你見到個果係eason媽咪都好呀! 識多個青衣媽咪都好開心.

大宅

easonkinki,

昨晚終於想認, 但我當時同咗幾位媽咪傾談, 真唔好意事, 要等下星期三先可再傾.

公爵府

原來你地一早相認左,我仔係同你仔一架車

公爵府

我仔仔叫Beson唔係Eason,我仔仔仲做緊5A,成曰心急做得快就出晒界

大宅

原帖由 怕醜草 於 09-5-21 11:42 發表
easonkinki,

昨晚終於想認, 但我當時同咗幾位媽咪傾談, 真唔好意事, 要等下星期三先可再傾.

怕醜草,
乜你都是星期三咩? 點解我見唔到你? 我淨是見到昊藍同琪琪, 定是我唔認得你呢? 你幾點架? 我5-6點wor.

大宅

原帖由 天藍 於 09-5-15 15:02 發表
怕醜草,

學加數, 聽到老師咁講 ...

天藍,
唔是數到200, 是220呀. 你多d係屋企講昊藍念, 用口念就得. 唔使緊張, 就算一次唔過, 公文都會在下星期比第二次test. 但是昊藍咁醒, 一次就pass啦.

大宅

Ruby521,

晴晴上數學係6:00-7:00, 同昊藍一齊上, 但唔同班, 囡囡剛開始做4A. 我工人帶佢返學, 而我就接佢放學. 所以冇機會見, 等有活動先可再傾.

琪琪上英文係5:00-6:00.

原帖由 Ruby521 於 09-6-2 11:19 發表

怕醜草,
乜你都是星期三咩? 點解我見唔到你? 我淨是見到昊藍同琪琪, 定是我唔認得你呢? 你幾點架? 我5-6點wor.

大宅

原帖由 怕醜草 於 09-6-2 11:48 發表
Ruby521,

晴晴上數學係6:00-7:00, 同昊藍一齊上, 但唔同班, 囡囡剛開始做4A. 我工人帶佢返學, 而我就接佢放學. 所以冇機會見, 等有活動先可再傾.

琪琪上英文係5:00-6:00.

...

怕醜草,
哦, 原來是咁, 真是要得6月28日才見了.

公爵府

原帖由 天藍 於 09-5-15 15:02 發表
怕醜草,

學加數, 聽到老師咁講 ...
原來你仔仔讀創價,起初未讀書之前有諗過但太遠la

大宅

天藍,

你囝囝星期三有冇test呀! 老師有冇話比你知結果呢?

原帖由 Ruby521 於 09-6-2 11:24 發表

天藍,
唔是數到200, 是220呀. 你多d係屋企講昊藍念, 用口念就得. 唔使緊張, 就算一次唔過, 公文都會在下星期比第二次test. 但是昊藍咁醒, 一次就pass啦. ...

男爵府

因近來好忙無打到電話去公文, 但個日我返到
屋企, 原來仔仔書包有張紙係test完既結果,
係無問題順利過關~
唔知以家停課"公文"個到會唔會都"停課"?
有無人知???

原帖由 怕醜草 於 09-6-11 16:52 發表
天藍,

你囝囝星期三有冇test呀! 老師有冇話比你知結果呢?

男爵府

All mama,

公文個到我剛打過電話去問, 佢地話
照政府指示停課2星期, 稍後會有老
師致電給各家長稍後回去取2星期的
功課。

原帖由 天藍 於 09-6-12 12:48 發表
係無問題順利過關~
有無人知???

...

大宅

天藍,

囝囝真叻!!!
晴晴仲寫緊1-30, 我覺得佢近排開始寫都悶及冇心機,
到唔知仲要寫到幾時?

原帖由 天藍 於 09-6-12 12:48 發表
係無問題順利過關~
有無人知???

...

大宅

6月學費好貴呀(上得二堂), 唔知會唔有補堂呢?

原帖由 天藍 於 09-6-12 14:07 發表
All mama,

公文個到我剛打過電話去問, 佢地話
照政府指示停課2星期, 稍後會有老
師致電給各家長稍後回去取2星期的
功課。

大宅

hihi,原來你地都已經上緊,我都想同vanna報,你地學得好似幾好咁
VANNA & BEVERLY i love u
My homepage is

http://www.baby-kingdom.com/?154716

男爵府

怕醜草,

你過獎啦! 其實仔仔數學唔叻~
昨天"公文"老師來電話可回校取功課,
我同老師傾左一陣, 問上次仔仔test既
事, 老師話仔仔講同寫都ok無問題, 講
方面好好, 但係寫方面係速度上就唔係咁
好, 比較慢, 因仔仔成日唔專心會東張西
望, 所以下次復課後, 仔仔再要test多次
係速度時間上改進, 老師話時間要求比較
嚴謹, 所以我上次話仔仔順利過關, 其實
都未算係。