自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

減齡達人勳章

ilikethis2005 發表於 17-9-2 11:30
我果時讀女校大把⋯女仔早熟,好多因爲識唔到男仔就同女仔拍拖⋯我果間雖然女校,但勁多人學校入面拍拖⋯
...

我讀女校,我自己班同學中見唔到有TB。我唔敢一口咬定全校冇TB, 但起碼唔係你校咁隨處可見。無論齋校定男女校,我相信暗藏的gay, lesbian數目是差不多。

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

男女校比較好, 現實社會有男有女的

大宅

TAKTAKB 發表於 17-9-2 00:04
我自己以前讀女校,其實又好開心喎,又可專心讀書

X 2. 我都係幫呀女和呀仔分別選讀女校和男校,佢地讀書方面是會專心些,少了男女關係的煩惱。

水晶宮

邊個話讀齋校無拖拍架,
有無出去補習?肯定補習都坐男或全女?
同學的交際網路又肯定是單性別?
識人讀CWB 女校,
呀媽由小學到初中都跟出跟入,
咪一樣有拖拖,
因到F4 補習已經管不了太多

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

我對小朋友讀齋校,佢地好enjoy, 但個女好斯文,個仔好鬼曳。

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

會揀男女校,社會係有男有女...

侯爵府

回覆樓主

當年揀學校,主要睇程度同校風,齋校定男女校唔太重要

依家社交網絡咁發達,又多課餘活動,結識異性唔一定經學校

珍珠宮

玩具勳章

回覆樓主:

珍珠宮

回覆樓主:

個人認為有心識異性嘅話男/女校都無分別

珍珠宮

減齡達人勳章

kitbebe 發表於 17-9-2 11:42
男女校比較好, 現實社會有男有女的

你講了重點,現實有男有女。咁只係學校單性,都唔會令中學階段無異性接觸和相處㗎喎,又唔係隔離!日常生活都有異性的

子爵府

回覆 good_pig 的帖子

我仔小一開始全男校
會專心D, 佢而家長大左都話讀齋校好

男爵府

減齡達人勳章

147741 發表於 17-9-2 00:12
我自己讀男女校

我好怕讀女校嘅女仔

完全認同!
呢啲同學唔駛同我講,我都知佢以前係讀女校,好大分別!

子爵府

樂富 發表於 17-9-2 08:14
如果你見過 讀女校 嘅女仔,見到啲靚仔的反應,同埋男校嘅男仔平日嘅時候講嘢傾計內容,就可能會選男女校讀 ...

男校男仔平時講乜野?

別墅

回覆樓主

唔覺會好D
我本人會想小朋入男女校

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主

齋校或男女校,我覺得無所謂,總之係好學校就得。

子爵府

回覆樓主

我小學中學都係女校 咪一樣中三識拍拖
到到大學 入左一科80%男仔讀既科
其實男男女女做同學咪一樣

有得選 我會想仔女繼續選齋校

男爵府

BBHHO 發表於 17-9-2 12:20
男校男仔平時講乜野?

打機
小B係29/04出世,3.1kg07May ~ 3.33kg19May ~ 4.08kg04Jun ~ 5.05kg09Jul ~ 6.64kg, 61cm height, 39.5cm head10Sep ~ 8.16kg, 65.5cm height, 42.5cm head05Nov ~ 8.85kg, 70cm height, 44cm head06May ~ 10.24kg, 45.9cm head

珍珠宮

回覆樓主:

相反, out晒全男 or全女校唔揀

子爵府

親子王國15週年勳章

我中小學都係女校,又係天主教學校,所以好嚴格。但係教出黎嘅女仔 90% 以上都品行端正、純良(所以好容易畀人欺負、呃)。但係嚴禁拍拖,一經發現操行降至 B-或以下,更加唔畀同性戀。有同學拖住阿哥行街,畀老師見到,即刻打電話要見家長。之前都有個同學同舊生行得好埋,老師就即刻做野,降操行,褫奪校內所有職責,唔畀個舊生係返學日子回母校。

女校 d 女仔真係私下好粗佬同埋癲。不過就唔係好識得同男仔相處,以前有同華仁 exchange,基本上全校都發曬姣....好飢渴。因為社交圈子都係女仔,大多數人都係獨生女(只有姐妹),有時候真係唔知點同男仔相處,更莫說拍拖。

同學之間話題?咪大部份都係韓星,有 d 就動漫。得少數好似我咁,打機、外語、醫學、法學等,所以我中學真係冇咩朋友。

不過男校也好,女校也好,男女校也好,最緊要校風好,家長教得好就唔成問題。如果男女校係讀唔到書,咁 St Paul Co-ed 何來 DSE 成績咁好

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

good_pig 發表於 17-9-1 23:42
如果入到, 都堅持比仔女同全女or全男校咁?

我仔全男校,其實睇間學校點安排,佢果間會安排同女校互動,又有好多男生放電活動,所以暫時覺得男校幾好。

首頁

尾頁

跳至