興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆樓主

我啱啱上完喚醒明亮之心
好正 連接返高我同我嘅天使

子爵府

回覆 cereall 的帖子

你跟邊位導師?因見坊間好多都有開呢個課程

大宅

回覆樓主

我最近學靈氣學到level 3了!感覺心理狀態好了好多!正能量多左,身體都好左!
我主要學shamballa reiki,臼井都有學
學之前覺得學費好貴,覺完之後覺得可以成日幫自己幫家人清負能量,其實都抵,希望練習多d可以更進一步!
(我不在香港學,請不要叫我pm)

大宅

cbeyond 發表於 17-11-13 14:10
有人俾埋錢我去學, 何樂而不為
其實好多年前已經有人叫我學, 但我一直抗拒, 直到遇到老師。
我在 ...

我想知多啲,可以話我知係邊度學嗎? 因為工作關係我負面能量太多,成日焦慮,抑鬱,又瞓唔到,好想解決呢個問題,上網睇過 SEI HE KI, 但把握唔到用法,但唔知点解自我感覺良好,好似少咗好多憂慮,睇開咗少少。

大宅

cbeyond 發表於 17-11-13 14:10
有人俾埋錢我去學, 何樂而不為
其實好多年前已經有人叫我學, 但我一直抗拒, 直到遇到老師。
我在 ...

可否分享你在那裡學?
因為坊間有好多心身靈的課程,
會擔心良莠不齊,
有些導師自己也可能未攪好,
就出來教學賺錢,
此外,這些課程通常都不便宜的,
我上年讀了一些覺知的課程,
也幫助我好多,
間唔中都會上一些workshop,
明年也希望能上一些有關育兒的覺知課程啊!

珊瑚宮

lu-ka 發表於 17-12-29 14:37
我想知多啲,可以話我知係邊度學嗎? 因為工作關係我負面能量太多,成日焦慮,抑鬱,又瞓唔到,好想解決呢 ...

無做attunement,.基本上係運用唔到symbol, 除非你好有天份就另計。
SEI HE KI 已經係level 2 symbol, 基本都未學, 就要跳級。
我跟既老師太忙, 太多瓣了, 應該無時間開班。我自己都等左一段時間都無其他reiki班關, 有時失驚無神就話開班玩其他, 幾好玩的。但講到明要有reiki底, 一般人玩唔到的。

珊瑚宮

classicalmozart 發表於 17-12-29 16:34
可否分享你在那裡學?
因為坊間有好多心身靈的課程,
會擔心良莠不齊,

我諗JM有些誤會了, 其他人問我的係能量課程, 唔係純粹心靈課程。

珊瑚宮

回覆樓主:

仲有2日, 就到2018年, 新一年新氣象。
我會總結今年所落的願望, 有幾多實現左, 重新在18年make新 wish。
energy有好處, 就係自己本身已可搞掂, 方便

大宅

cbeyond 發表於 17-12-30 10:41
我諗JM有些誤會了, 其他人問我的係能量課程, 唔係純粹心靈課程。

可以介紹在那裡上這些能量課程嗎?
Thanks!!

大宅

lu-ka 發表於 17-12-29 14:37
我想知多啲,可以話我知係邊度學嗎? 因為工作關係我負面能量太多,成日焦慮,抑鬱,又瞓唔到,好想解決呢 ...

淨係上網睇符號係用唔到的,建議你揾個老師,要開竅先用到d能量架!

不過香港學真係好貴,所以先覺得我在外地學真係抵好多

大宅

cbeyond 發表於 17-12-30 11:01
仲有2日, 就到2018年, 新一年新氣象。
我會總結今年所落的願望, 有幾多實現左, 重新在18年make新 wish。
e ...

Agree!學左能量之後真係改善左情緒好多!

我最近嘗試下載豐盛的能量,點知錢無多左,就不停花錢買買買,飲飲食食,不過老師都講過,有捨才有得,要放開懷抱享受生活,先能夠過豐盛的人生!

我今個月開始學SRT了,希望可以快d清下d舊債先!

大宅

msckw 發表於 18-1-1 14:30

我最近嘗試下載豐盛的能量,點知錢無多左,就不停花錢買買買, ...

請問在那裡學SRT?
Thanks!!

珊瑚宮

msckw 發表於 18-1-1 14:24
淨係上網睇符號係用唔到的,建議你揾個老師,要開竅先用到d能量架!

不過香港學真係好貴,所以先覺得我在 ...

要平, 網上俾9.90就話可以幫你做埋attunement添。
我又唔介意俾多一點錢, 最緊要係學得好。
我自己老師係reiki榜(應該叫族譜)上係有排名, 即第幾代。我反而鐘意由正統開始學, 出面都幾複吓, 加得太多其他野入內。

珊瑚宮

msckw 發表於 18-1-1 14:30

我最近嘗試下載豐盛的能量,點知錢無多左,就不停花錢買買買, ...

我個人唔會太玄, 能量正/負來至本人。
你發出咩能量, 就吸引番咩能量。
自己係充滿正能, 何來負能。
不過我懶, 會用方便法門
今日總結上年, 成績唔錯。新一年新願望, 今年繼續make 我的願望, 年底好似拆禮物, 睇吓實現左幾多, 幾好玩的。

大宅

cbeyond 發表於 18-1-1 15:31
我個人唔會太玄, 能量正/負來至本人。
你發出咩能量, 就吸引番咩能量。
自己係充滿正能, 何來負能。

的確有d人天生係充滿正能量!可惜唔係我

我覺得做healing就好似家居大掃除咁,隔一排間屋積左塵就要清一清,我都好想好似你咁長期正能量,我要繼續努力了!

很好奇邊度可以9.9做attunement?淘寶嗎?

大宅

classicalmozart 發表於 18-1-1 15:18
請問在那裡學SRT?
Thanks!!

我未開始上堂,都未知好不好,所以不分享了,抱歉未能幫你!

珊瑚宮

msckw 發表於 18-1-1 19:43
的確有d人天生係充滿正能量!可惜唔係我

我覺得做healing就好似家居大掃除咁,隔一排間屋累左塵 ...

邊個人會永遠正能, 係人都會有失落時,只不過你會唔會肯積極面對。
有時間就多曬太陽, 人情緒穩定d, d呢有晒科學根據。
自己同自己healing, 我無乜做, 唔太需要。每日做吓grounding, 身體已經唔會咁多垃圾了。我又係懶人, 清洗呢家野, 我用精油輔助, 邊個chakra弱咪搞搞佢, very 方便快手。

珊瑚宮

回覆樓主:

哈哈, 都話失驚無神就會開吓course俾大家玩。前年miss左, 上唔呢位勁人堂, 水晶, 能量, 傳心, 樣樣掂, 今次終於報到名了

子爵府

回覆 cbeyond 的帖子

好想知道係邊位?

珍珠宮

回覆樓主

有興趣,但我懶

以前有玩水晶

首頁

尾頁

跳至