想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

陪月勳章

回覆樓主:

上星期係冇左b 後第一個cycle。尋日睇左中醫開始飲緊第一期中葯,一連飲5日暖宮。醫師話最少都等第二個cycle先有。因為我m有時唔準(我有多囊症),我問佢,西醫開左排卵葯俾我可唔可以食,佢話下個cycle時食之餘繼續去搵佢。同埋都為左想健康啲,我同老公最近都一齊去做運動,養好個身。就算阿b最後都唔返黎,起碼大家keep住做運動身體都好啲。

大宅

回覆 pak_mama 的帖子

真係灰爆啊!今年最後一次機會,前日同尋日紅D都2條紅線,可惜C6淨係前日朝早交左功課,尋晚罷工,今朝開工但居然出唔到!唉⋯真係想爆喊啊,出年就4字頭啦,真係俾自己放棄,好無可奈何啊

大宅

我都有個2歲4個月既囡囡,
依家都開工左4個月...
未有消息....
一直經期都唔準,都唔知點好....

禁止訪問

男爵府

回覆樓主

我仔3歲半,返咗學一排我覺得輕鬆咗,又開始諗生多個,下個月正式開工希望同仔一樣一激即中啦

男爵府

陪月勳章

回覆樓主:

你地同c6有冇食supplement? 我最近開始食葉酸,c6就買左蠔皇素同茄紅素俾佢食。希望有幫助啦。

大宅

felixfafa 發表於 17-11-22 16:37
回覆 BabyFungT 的帖子

我都一樣,呢幾年都係不停努力想有第二胎,但好似俾個天玩緊咁!阿仔8歲啦,今年開 ...

我都試左2年 1年小X左
人地成日話小X後好快有
但我就系一直都冇
最諷刺係 我一個一直冇唸過生第二胎既朋友
上個月竟然bingo 左
佢仲話只係做過1次仲有做安全措施
佢同老公都唔想要 走去落左
點解個天要甘玩人
唔想要就有
想要偏偏冇
我個女都五歲幾
自己又高齡
真係好灰

大宅

回覆 一心小寶貝 的帖子

我個仔都8歲啦!一直都無避孕的動作,想要第二個,已經努力左起碼5年,結果都一樣,期期灰心!身邊D朋友就話計劃幾時有,就可以幾時有,真係超羨慕。中醫調理食中藥、戒口,都唔得,婦科醫生睇埋都好似無咩問題,唉!高齡啦!真係同時間競爭唔到

複式洋房

第1胎都等左2年幾先有,宜家想生第2年又咁難,又已經2年了。見到其他一齊生的朋友,第2胎都差不多1歲了,佢地點解咁易,羨慕羨慕

複式洋房

回覆樓主:

我都好想生多一個,而家囝囝歲半,但唔知點同c6講! 見到個囝自己玩 or 同其他小朋友有好大分別!同埋唔想個囝做小霸王!

別墅

見到個仔近期好想同小朋友玩 真係好想佢有個伴 雖然知道有兩個小朋友湊得會吃力好多 但都想有二寶 不過而家順其自然拉 都試過差不多一年 有就開心 無都感恩有個仔 希望自己今年生日願望實現

大宅

回覆樓主

用紅D試左三個月,仲未有聲氣,好灰,要試幾耐呢?深粗又試過,轉淺又試過,唔通成個星期隔日做先得諗緊買唔買雞精飲⋯

大宅

fakyman 發表於 17-12-18 19:41
我仔3歲半,返咗學一排我覺得輕鬆咗,又開始諗生多個,下個月正式開工希望同仔一樣一激即中啦
...

同你一樣呀…今個月正式開工,我買左紅d幫手,但上一胎用左紅d年幾先中

大宅

回覆樓主:

我今個月開始飲滴雞精,驗晒排卵日子,以為今個會中,又落空 。試了一年,現家心大心細,駛唔駛食排卵丸?我怕時間唔等人

男爵府

littletutor 發表於 18-1-5 10:42
同你一樣呀…今個月正式開工,我買左紅d幫手,但上一胎用左紅d年幾先中
...

加油!希望我地一齊中獎

大宅

MommyPanel勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回

bsebse 發表於 18-1-3 22:26
見到個仔近期好想同小朋友玩 真係好想佢有個伴 雖然知道有兩個小朋友湊得會吃力好多 但都想有二寶 不過而家 ...

我女兩歲多d啦,佢好鐘意bb (表弟細佢一歲),日日係屋企嗌阿弟阿弟阿弟,要睇電話睇阿弟既相,一有電話打黎又話係阿弟搶住要聽。 知道佢好鐘意同bb玩,亦鐘意同表哥表姊玩,就會諗下,得佢一個又真係幾悶,有人陪佢成長就好。 但自己身體極差,經濟狀況又好一般,所以都好爭扎!

大宅

felixfafa 發表於 17-12-21 22:29
回覆 一心小寶貝 的帖子

我個仔都8歲啦!一直都無避孕的動作,想要第二個,已經努力左起碼5年,結果都一樣 ...

同你情況一樣,唔知係咪大壓力成日諗,我m都無嚟個幾月喇,以前好準時架。。。身邊嘅朋友好似話有就有咁,覺得自己好無用

大宅

我都係追第二胎, 囡囡就快3歲, 紅D用左一個cycle, 而家試第二個, 但自己週期好長, 都唔知等到幾時先排卵....

囡囡幾個月前開始氣管敏管咁咳, 經常要睇醫生, 我自己放工去接佢一手一腳湊仲要沖涼煮飯, 已經覺得無晒時間, 都唔知有第二胎的話要點安排時間...連想去照卵都安排唔到(又唔想俾屋企人知), 可以點哩

別墅

我追第2胎追左起碼3年,第1胎係自然生,但都用左1年時間,生左第1胎以為好易會有第2胎但呀女就5Y都無無消息....我係好想有第2胎既..已踏入高0,唔想無止境等落去,於是上年4月去左睇不育專科,9月做左IUI,failed左,10月再做,又failed,係好frustration架,但我能力內,經濟內做到都會盡力試,呀女好想有細佬妹,好想為佢添個手足!
抖左3個月,1月呢個cycle會做多之iui,宜家只係諗緊如果又唔好彩fail的話我做唔做ivf,畢竟ivf好貴又唔一定成功。
我唔想老左後悔,會盡力試,如果都唔得都咪心息lor...

別墅

irisiriswai 發表於 18-1-10 16:10
我追第2胎追左起碼3年,第1胎係自然生,但都用左1年時間,生左第1胎以為好易會有第2胎但呀女就5Y都無無消息... ...

想問下香港做iui 幾銀架 我而家都試過一年多些

首頁

尾頁

跳至