自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

chitchit0520 發表於 22-4-30 07:31
我c6最近在中環做推拿復位針灸拔罐(不一定每次做晒4樣,視乎情況),3次就好返了
中環何顯毅醫師
...

非常感謝!

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

我早排因為長期頸痛膊痛最後搞到日日都頭暈暈,心思思去咗睇屈臣氏中醫,中醫話我頸椎同胸椎移位,引致上身血氣行得好差,第一次幫我針灸刮痧同復位,但第一星期都仲見暈,但叫做暈少咗,佢第二,三,四星期就開藥針灸刮痧,我食完第二星期藥同針灸就已經冇暈,跟住之後就話我可以隔2-3星期先返去針灸保養(因為我買咗package 仲有療程剩),我自己又換咗個護頸枕頭,而家好少頸痛喇。我個人覺得屈臣氏啲中醫都幾有料,可以考慮下

男爵府

回覆樓主:

有親戚睇中環骨科醫生吳洪X整番好條腰

禁止訪問

子爵府

chitchit0520 發表於 22-4-30 09:25
你嗰個一次幾錢?

買咗15次,大約6000左右,針灸,復位,刮痧果啲會各扣一次,如果冇開藥就唔需要比診金,有開就要比診金連藥,大約500零,5日藥

禁止訪問

子爵府

chitchit0520 發表於 22-4-30 12:13
各扣一次咪好貴?
我嗰個抵啲喎!
如果全套$700,又唔駛買套票,全套有4項,老公第一次去做3項,第二次4項 ...

6000係包括埋第一次見嘅費用喇,未到6000,5千幾左右,不過我就唔記得實數喇,買套票係因為就咁逐次比貴好多啫,可以唔買嘅,不過個醫生幾次就搞掂我個問題,我覺得幾好啫,我唔太在意價錢,剩係想快啲冇事,日日頭暈睇嘢矇,又頸痛又膊頭痛仲成日偏頭痛,半夜仲會痛到醒咗,真係超辛苦,重點係,佢響我屋企附近

大宅

lauretta 發表於 22-4-30 08:50
我早排因為長期頸痛膊痛最後搞到日日都頭暈暈,心思思去咗睇屈臣氏中醫,中醫話我頸椎同胸椎移位,引致上身 ...

其實唔係好明點解睇醫生要買package? 如果你好返,無需要都唔會再去睇啦,咁淨返啲package做乜? 依家睇醫生都要捆綁式銷售

子爵府

Alwy81 發表於 22-4-30 12:38
其實唔係好明點解睇醫生要買package? 如果你好返,無需要都唔會再去睇啦,咁淨返啲package做乜? 依家睇 ...

個醫師會因應你嘅情況去話比你知大約需要做幾多次,咁就會建議你買幾多次嘅療程,如果想逐次比係可以,不過就冇得平同每次都要比診金囉,咁我反正都會繼續,咪買埋個package 囉,頸呢啲,我唔敢求其搵醫生,屈臣氏咁大間公司,醫師嘅資歷應該唔會假,有咩問題都有得追究嘛

公爵府

j129 發表於 17-11-27 22:44
希望有成功復完的JM 分享醫治方法或介紹醫生

如果情況持續左好耐 復完位後都會好快走返錯位

大宅

lauretta 發表於 22-4-30 12:43
個醫師會因應你嘅情況去話比你知大約需要做幾多次,咁就會建議你買幾多次嘅療程,如果想逐次比係可以,不 ...

接受到呢種方式就ok啦~我試過去私家醫院睇專科問過醫生我嘅情況大約 要睇幾多次幾耐先好?個醫生都答我 每個人康復程度都唔同,唔會有人答到你需要做幾多次就會好

大宅

wannabe118 發表於 22-4-30 12:51
如果情況持續左好耐 復完位後都會好快走返錯位

所以自己都要注重日常姿勢正確,唔好令到佢再次走位

子爵府

Alwy81 發表於 22-4-30 13:50
接受到呢種方式就ok啦~我試過去私家醫院睇專科問過醫生我嘅情況大約 要睇幾多次幾耐先好?個醫生都答我 ...

復位針灸果啲又唔同,呢啲如果個醫師有經驗,佢檢查完就會答到你大約需要幾多次,而且我見佢都唔係個個人都叫佢買package ,有啲病人見佢話做完唔駛返去,有問題再打去約,有啲就叫佢買幾次,個個人都唔同嘅

子爵府

Alwy81 發表於 22-4-30 13:51
所以自己都要注重日常姿勢正確,唔好令到佢再次走位

我就係因為自己瞓覺個姿勢太衰,加埋成日dup 低頭做嘢搞到咁,最近換咗個枕頭,好返好多,醫師都提我,姿勢好緊要,做一陣嘢要比自己鬆一下,唔係遲啲又會移位

男爵府

睛靈勳章

回覆樓主:

LM 收藏: 頸椎移位

禁止訪問

大宅

lauretta 發表於 22-4-30 14:08
我就係因為自己瞓覺個姿勢太衰,加埋成日dup 低頭做嘢搞到咁,最近換咗個枕頭,好返好多,醫師都提我,姿 ...

依家又手提電話又電腦,應該好難保持到正確姿勢

子爵府

Alwy81 發表於 22-4-30 14:33
依家又手提電話又電腦,應該好難保持到正確姿勢

肩頸痛真係都市病

首頁

尾頁

跳至