想生BB

跳至

首頁
34567...14

尾頁

大宅

回覆 elaine_s 的帖子

仁安開針到放胎係唔係同一個醫生睇架!
來緊我想轉去仁安做,未知邊位醫生好

仁安大圍同尖沙咀,d醫生係唔係同一班人架?醫生两邊走

複式洋房

Y.L 發表於 18-9-15 20:25

大圍同沙田都係同一班醫生會兩邊走,如果你睇開個醫生唔放假係會一直跟到尾,放假先會搵其他醫生幫手跟。
大多數jm去仁安都會睇董醫生或者李教授,其實董醫生都幾好,會比較照顧客人感受,人溫柔做檢查一d都唔痛。

複式洋房

Y.L 發表於 18-9-15 13:30
回覆 YLdreams 的帖子

有時唔係個醫生唔得,係同自己唔夾,

多謝呀...未知要下星期見Prof 先知

因我每次都無貨剩,2次開針程序完全都一樣,問原因就話”不明原因”...所以決定轉...

Prof LI 會按住D數據做...唔會免強去做

另外,唔講醫生的手勢,醫院同診所最大分別係程序好清楚, 尤其係Lab環境都好過診所...

不停失敗心理壓力好大...所以都係甘上下錢,轉換下唔係壞事...聽多個意見...

複式洋房

littleangel09 發表於 18-9-15 16:08
我都辭埋份工去tw 做ivf ..點知..唉..
其實都非常後悔去左tw..其實2次tw ivf , 佢地都有犯罪,不過最後個 ...

介唔介意講咩事
因為我抽卵戈次都幾唔愉快
好驚放胎又有咩差錯

大宅

教授同醫生個價錢係唔係一樣架?
你同我一樣都係著唔到床,你睇開董醫生都揾唔到原因,如果我睇董醫生都驚又係咁

我之前睇開中環陳醫生,佢都好好,手勢都好好,取卵後連血都沒流,我只係對佢既lab無信心,始終診所無醫院設備好

大宅

回覆 YLdreams 的帖子

我轉醫生其實最大原因係想轉個Lab,之前個Lab我真係覺得無信心,我都覺得醫院會比診所好。
李教授個期難唔難book架?教授個價錢會唔會貴啲架?

你話李教授只會根據數據做野,某程度會唔會死板架,始終數據係死既,人係生既,會唔會做適當的調整

大宅

船兒 發表於 18-9-15 18:29
咩事?介唔介意分享下?

我唔敢講呀,講左實知係邊個病人,因為我因爲呢件事突登飛左過去同佢地商量點收尾..仲係佢地面前爆喊左一次..講真做ivf無論身心同財政上已經好大壓力..仲要承受埋人為的錯誤,真的就抑鬱

大宅

Pollili 發表於 18-9-15 21:45
介唔介意講咩事
因為我抽卵戈次都幾唔愉快
好驚放胎又有咩差錯

我唔敢講呀,講左實知係邊個病人,因為我因爲呢件事突登飛左過去同佢地商量點收尾..仲係佢地面前爆喊左一次..講真做ivf無論身心同財政上已經好大壓力..仲要承受埋人為的錯誤,真的就抑鬱

大宅

littleangel09 發表於 18-9-15 22:02
我唔敢講呀,講左實知係邊個病人,因為我因爲呢件事突登飛左過去同佢地商量點收尾..仲係佢地面前爆喊左一 ...
而家bingo左未?

Ok,晤好提啦!

複式洋房

littleangel09 發表於 18-9-15 22:02
我唔敢講呀,講左實知係邊個病人,因為我因爲呢件事突登飛左過去同佢地商量點收尾..仲係佢地面前爆喊左一 ...

睇嚟好嚴重,我果啲應該算小事

大宅

船兒 發表於 18-9-15 22:06
而家bingo左未?

Ok,晤好提啦!

未呀..要再做..無哂胚胎了..諗住返HK 做了

大宅

littleangel09 發表於 18-9-15 22:07
未呀..要再做..無哂胚胎了..諗住返HK 做了
加油。祝好孕

複式洋房

Y.L 發表於 18-9-15 21:47

教授同醫生個價錢係唔係一樣架?

教授我唔知佢同唔同價錢,我第一次放後有腸激問題,每食完一餐都會肚痾,嗰次醫生放完胎之後去左旅行,診所姑娘其間有打黎問我放胎後情況,我有同姑娘講我肚痾,佢係咁問邊種肚痾,係想定已經痾緊,我有同佢講每餐都痾,咁佢叫我密切留意有唔舒服就打返去,咁我又第一次做ivf唔知個問題嚴重性,到董醫生放完假返黎先知我個肚痾係腸激,但已經太遲...
到第二次醫生已經將我嘅day3胎培植到day5,今次有開定止肚痛藥比我,但都係失敗,醫生有搵過胚胎專家問過話我第二次嘅胚胎發展比較慢,可能都係未能著床原因。

複式洋房

elaine_s 發表於 18-9-15 22:10
教授我唔知佢同唔同價錢,我第一次放後有腸激問題,每食完一餐都會肚痾,嗰次醫生放完胎之後去左旅行,診 ...

我今次總共培植到7粒胚胎,最好嘅放先,淨返最後兩粒係最差嘅,放最靚嘅都唔得,所以對最差嘅都無期望...

大宅

Y.L 發表於 18-9-15 20:25

其實你31歲咁後生,ivf中機會好高,你兩公婆因咩事要ivf?

大宅

Pollili 發表於 18-9-15 22:06
睇嚟好嚴重,我果啲應該算小事

第1次等植入已經有錯..第2次ivf未放已經打定輸數..
所以真的唔好因爲價錢,一定要搵間專業同lab 好的醫院呀..否則浪費時間同金錢...

複式洋房

littleangel09 發表於 18-9-15 22:16
第1次等植入已經有錯..第2次ivf未放已經打定輸數..
所以真的唔好因爲價錢,一定要搵間專業同lab 好的醫院 ...

植入有錯用藥定咩
其實上次去完我都好失望,想做完pgs成功嘅話,啲胚胎想轉走去第二間

大宅

Y.L 發表於 18-9-15 16:11
回覆 Manmanman12345 的帖子

我都照到有黃金三條線,第二次放两粒day3胎,又照到子宮咁靚以為都得硬,點知 ...

仁安周醫生,我下次會搵翁翁做埋PGS, 確保放入去既係健康既胚胎

大宅

腸激我都係第一次聽,不過係咁痾,都係有問題,經一事長一智,有咩唔妥即刻打去醫院問
你既心態同我一樣,靚胎都唔得,差既仲使諗,最後個次放胎,沒放我已經打定輸數

Day3胎仲有機會培養到day5胎?唔係一早雪左咩

大宅

回覆 船兒 的帖子

醫生都話我地既成功率好高,但係一次又一次失敗,好灰
我沒問題,老公精子唔得,所以要做ivf

首頁
34567...14

尾頁

跳至