自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

男爵府

你想去既咪去囉,到時佢問咩都答唔知,唔到你話事,要問左老公先,完
唔駛即刻回覆既,咩都唔知呀唔知呀,佢吹你唔賬,但你又諗,你老公都講左叫你話唔得閑,你去完,又可能受唔住,你老公一係鬧你,一係又走去鬧你99

子爵府

shansqr 發表於 18-10-8 00:44
我都有咁諗過。。。
但c6話我個人比較眼淺同eq低
好易將心情寫出面上

係囉!

自己學習, 段練吓囉!

你99 好難相處咩?平時為人如何?好巴辣嗰d?

到時真係唔識應付就扮傻,唔出声,但都係唔好諗到咁複雜

伯爵府

美之選468 發表於 18-10-8 00:24
心抱與女兒有什麼好比較? 女兒是她十月懷胎,又要供書教學的養大,女兒關心她是理所應當,但心抱沒有受過 ...

你的邏輯很正確,但偏偏世上的99大部分都想不勞而獲,輸打贏要,諗住娶個心抱就會多個女。

子爵府

shansqr 發表於 18-10-7 23:07
我都問左老公。。佢叫我答唔得閒
但我覺得答左唔得閒即係俾位佢問我幾時得閒
...

既然老公撐你,當然答唔得閒啦,同老公夾好期一齊去先俾個日子佢。

男爵府

回覆樓主

滿足好奇心照去,乜都唔好應承,話要同老公商量!
如果投訴你少返去,就答唔關我事,老公决定的。

如果問錢銀,一定又係答:「要同老公商量」

男爵府

回覆樓主:

唉,99好慘。

男爵府

我都係話不投機。通常禮貌地回:no thank you. 下次c6休假再約。再問,都係loop呢句。
但我超歡迎佢嚟帶孫去玩。我book加俾錢。總之唔係困獸鬥我ok。

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

shansqr 發表於 18-10-7 23:03
無啦啦數字人約單獨lunch
平時同埋細路每2星期去一次佢家食飯
覺得怪怪地。。想唔去但又唔知俾咩藉口

呢位係你老公既媽媽,好難分析到佢因咩原因約你喎。
但做人是否應該大方d,出去囉,佢又唔係恐龍唔會食左你,你怕咩?
如果佢講唔啱聽,咪之吾以對囉。
如果佢講野好過份,咪stop佢囉。
唔好唸咁多,比d勇氣出去啦,或者傾下計啫,醜婦都終需見家翁。

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

shansqr 發表於 18-10-7 23:59
我老公都叫我答:唔得閒
但唔得閒又好似好hea...會有機會俾佢問番我幾時得閒
...

你要返工, 話公司好多嘢做, 好忙咪得囉! 自己都唔知幾時得閒

水晶宮

當然不去啦!那奶奶咁多古惑野咁。要去都樣樣拉老公下水啦。奶奶呢種人成日說話幾個版本。有咩要找心抱?拿屎上身,就會找心抱解決。

珍珠宮

環保接龍勳章

佢無說話講係唔會單獨約妳,我試過,99究竟咩原因約唔想喺度講,我驚妳食完會影響返工情緒。
人生本是苦

伯爵府

好媽媽勳章

shansqr 發表於 18-10-7 23:27
佢唔會呱。。。我幫佢地生左2個孫。。。冇功都有勞丫。。。

你千萬不要天真,以為幫佢生左兩個孫就會對你有情面。大是大非面前,幫理不幫親、大義滅親、易地而處等等,對男家係九成不適用的。
文字間覺得樓主你比較軟弱,約會可以推就推啦。
全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

翡翠宮

畀面勳章

shansqr 發表於 18-10-7 23:59
我老公都叫我答:唔得閒
但唔得閒又好似好hea...會有機會俾佢問番我幾時得閒
...

你答佢: 「唔知呀,呢排好忙,得閒搵你啦。」跟手收線咪得囉。
你唔決絕,俾機會佢入,到時你喊到都無謂。
日日是好日

大宅

vivibabyvivi 發表於 18-10-7 23:04
數字人?19841984約你?

笑左

大宅

shansqr 發表於 18-10-8 00:44
我都有咁諗過。。。
但c6話我個人比較眼淺同eq低
好易將心情寫出面上

咁你咪將呢番說話同佢講囉,又唔使呃佢,又可以將責任還返比佢個仔。

[img align=left]http://tickers.baby-gaga.com/t/dogdogard20070117_7_BBD+is.png[/img]

男爵府

shansqr 發表於 18-10-7 23:03
無啦啦數字人約單獨lunch
平時同埋細路每2星期去一次佢家食飯
覺得怪怪地。。想唔去但又唔知俾咩藉口

應該冇乜野嘅,我奶奶同我關係唔太好,不過呢佢有時都會打黎同我傾計,或者叫我食下午茶

男爵府

回覆樓主:

或者你同佢講,等下次你仔放假先一齊食啦

別墅

回覆樓主:

俾着我 我會去
話哂佢專登黎揾你 可能真係有野想講呢
其實都只不過係一個鐘 lunch, 真係唔對路嘅咪話公司有 urgent 野要走先
老吾老以及人之老

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

去, 反正佢有心要你去, 實會勁煩你
一個鐘話耐唔耐, 但反正你要趕返工, 煩極有個譜
總之佢話乜你都推落佢個仔到, 唔對路咪即打比c6話佢媽有野問佢囉

當然係你請佢食啦

大宅

你話你果日唔得閒,佢如果追問你邊日得閒,就夾家老公日子,一齊出席飯局

首頁
34567...10

尾頁

跳至