婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

bobocheung65 發表於 19-2-5 15:30
我阿爸都叫我全名 你地俾幾多先算夠可以傾 好聲好氣一定chok 到奶奶想要的價錢 你做女唔做但你又無搵錢能力 ...

Chok左好耐啦 從我辭職係99度住就話加比佢
但99話一家人唔洗計咁多 因為我同bb係99度個令月 佢話個令月炸嘛 你地係度得個一陣 唔洗比
點知年三十爆

複式洋房

xavierma215 發表於 19-2-8 00:52
樓主老公返兩份工都搬唔到出去住
佢都幾垃圾下
樓主唔好比我批中你

佢返兩份工都係呢一個月既事 草得唔多
租屋要買傢私電器廚具又要簽生死約
諗住草多一陣就搬
我地係有左先結婚 但點解唔好比你批中?即使結婚再生b既人都有居住既問題 好多人公一份婆一份都要草好耐錢先搬到 hk樓價太癲
辦法諗左都實行緊 jm唔洗擔心

侯爵府

認識瑞士牛牛第三回 DHA勳章 陪月勳章

醫神BB 發表於 19-2-5 03:56
都有幫手做家務慢慢進步緊

正題:食藥訓教個陣聽到老公同99嘈 出去睇下發生咩事 老公同個仔去完挽 ...

人地講到出聲叫你地搬,應該都忍咗你地好耐,仲要大聲話出面租貴惡返人轉頭,真巴閉!

複式洋房

123baby123 發表於 19-2-8 02:12
人地講到出聲叫你地搬,應該都忍咗你地好耐,仲要大聲話出面租貴惡返人轉頭,真巴閉!
...

係囉 我都覺得佢忍左我好耐先咁爆 但我唔知佢忍咩
家務我做晒 關門做間房個陣佢睇唔到就以為我冇做 但廳 廚房 其他地方乾淨左就睇唔到
話我買既餸唔靚 問佢點解簡 佢話自己買
話我煮餸唔好味企係後面學煮話唔好我阻住佢
我近排去佢度住個令月 老公話加家用又話一家人唔好計咁足而且我都係住一陣 唔洗比
我地係草緊錢搬出去 99都知
都唔知點解年三十冇啦啦爆

男爵府

樓主你都幾高EQ,咁多JM鬧你都冇脾氣既?
配服。
我唔知你究竟有冇錯,但你老公就一定係錯,
可以咁樣鬧返亜媽轉頭既人,好冇品。
有冇諗過可能你老公由細都態度差,先令到奶奶咁對佢?
算啦都係唔好研究啦,凡事都易地而處一下啦。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

秋天與楓葉 發表於 19-2-5 11:20
奶奶一早唔妥你係有原因
一家三口係度食度住比幾千蚊家用,奶奶年老仲要養埋你地一家三口真可憐
好彩你打埋 ...

睇完覺得男既啃老,女既公主癌,天生一對,最慘反而係阿奶奶

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

heidys 發表於 19-2-5 12:20
佢個仔無本事態度就唔好咁串啦

最爬街就係個衰仔,呢種男人嫁到喊3聲

侯爵府

2024年龍年勳章

搬走左就算啦,同住始終好難,
搬走左唔洗睇人面色,
99偏唔偏心,你管唔到,叫你C6做好仔既責任,
養BB都好貴架,努力返工啦~
最好3個人搬出去住,你就知一家3口要幾錢家用~

禁止訪問

複式洋房

hkgra 發表於 19-2-8 10:02
搬走左就算啦,同住始終好難,
搬走左唔洗睇人面色,
99偏唔偏心,你管唔到,叫你C6做好仔既責任,

搬左啦

珍珠宮

醫神BB 發表於 19-2-7 14:43
鬧之前有同99傾過 話唔夠 不如我地將屋企總洗費除返人頭 每人平均比返自己個份 99死口話唔好 因為62叔仔唔 ...

我早估到bb唔係奶奶湊,所以話係長老湊b,奶奶得幾千蚊家用點夠生活,奶奶梗要返工

要儲錢就理所當然將自己生活開支成本轉嫁比奶奶,要奶奶繼續倒貼,你地真好嘢~

你地一家三口比得幾千蚊要奶奶倒貼,奶奶梗係叫你加家用,唔關你老公返兩份工事
講到奶奶成日候住你地d錢
搬咗就好了~無謂繼續留低比奶奶咁舒服唔洗做家務同候住你地d錢(曲)

大宅

neversaynever 發表於 19-2-5 23:52
你慳D啦冇公主命嘅公主十指不沾陽春水!我開頭以為你blue blood!點知原來係幾千家用駛死人嘅vale ...

好好笑
一頭家洗費幾多,柤信樓主都唔知,你老公做兩份工都搬唔到,佢又識鬧個阿媽出面乜都貴,知就比多d錢個阿媽,做ftm又唔多做家務,蕃薯命患上公主病

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

醫神BB 發表於 19-2-7 15:19
係呀

由99度搬去娘家度
一樣係啃老。。。。

侯爵府

呢個係咪膠post,個樓主俾一大堆人插都仲談笑風生

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

淨係俾果3、2千吾夠治頭家,但你就又連工都吾返係屋企冇付出,你99有說話俾你聽其實都好正常。
.........................................

大宅

回覆樓主:

你老公咁幫你,處處為呢頭家著想,自已打2份工都想養你同個仔
呢個老公值得跟一世,你們將來一家三口會好幸福的

子爵府

其實你話奶奶一向唔鍾意你老公但又俾你地一家三口住算是咁啦,寄人籬下受氣實有,奶奶返工之餘又買埋餸煮飯但見你之前十指不沾陽春水正常人都有微言啦,你而家就算做返都補唔返d印象分
不過搬返娘家你們一家都好自為之,唔好當自己仲係做女咁啦

侯爵府

醫神BB 發表於 19-2-5 03:56
都有幫手做家務慢慢進步緊

正題:食藥訓教個陣聽到老公同99嘈 出去睇下發生咩事 老公同個仔去完挽 ...

唔太明,即你老公無本事,你三個同奶奶住,俾得少,又沒有能力搬走,又開奶奶拖?

大宅

醫神BB 發表於 19-2-8 01:05
團年前幾日已同99講個日出去食 唔洗煮都唔洗洗碗
99話想煮 咁我地都比左預出街食飯舊錢比佢買餸
得閒都有 ...

樓主,依家係你一人同BB暫時搬返娘家先,定還是你+你C6+BB三位齊齊搬返你娘家先呀?

子爵府

o_____o 發表於 19-2-5 14:54
99冇問題,個仔一家靠痴呀媽先有食有住仲咁大聲鬧呀媽,個老婆又ftm又公主,叫你地搬仲頼皮。
...

Agree!
Sweetheartb

首頁

尾頁

跳至