夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

烏冬妹妹 發表於 19-3-7 14:33
平時我地拖手,行街有時佢會攬我腰,錫係我主動話要錫,佢會配合,但濕吻佢會避開
我有諗過佢愧疚於我,因 ...

我覺得佢對住你只係責任, 佢喜歡的女人唔係你.

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢根本有野隱瞞你, 問題係有無野令佢開口講!
再者, 對你內疚而唔做? 點解唔係對第三者內疚而唔想做你做, 一樣可以喎, 因為你已經得到佢個人(身), 而第三者就無!

複式洋房

烏冬妹妹 發表於 19-2-28 07:09
結婚兩年都沒有性生活,起初覺得因為大家放工返黎都攰而唔想做。但係。。兩年喇。大家同居都7百幾日。。一 ...

3年了無性,住埋咗兩年,我都想知咩事

男爵府

兩年已頂唔順, 未來果幾十年點算?
女人都有需要, 但好明顯佢對住你無性慾....

珍珠宮

烏冬妹妹 發表於 19-3-7 14:33
平時我地拖手,行街有時佢會攬我腰,錫係我主動話要錫,佢會配合,但濕吻佢會避開
我有諗過佢愧疚於我,因 ...

好難解釋點解愧疚於你但又唔掂你,呢個真係問佢先知。

可能之前有外遇,所以未完全建立返對你果種情慾感?又或者好似d人做錯事,唔能夠面對你,而同你親熱對佢來說就係赤裸裸地面對你(不是肉體上,是情感上)?

我覺得點都要有個答案。。。如果係我,橫掂都主動咗咁多次,我覺得有足夠理由迫佢攤出來講。但你要有準備佢真實的理由是否你能接受。如果佢話因為唔愛你,你接受到嗎?

複式洋房

唔好煩我 發表於 19-3-7 16:59
好難解釋點解愧疚於你但又唔掂你,呢個真係問佢先知。

可能之前有外遇,所以未完全建立返對你果種情慾感 ...

你講得好中肯,亦因為我仲對佢有希望 所以我都會再試多次主動,迫佢講到底咩事
如果真係唔愛我。。我放手。
我情願佢講出黎,仲好過我日日等日日諗。。我驚我會痴線

但係成日聽到D人話男人用下面諗野,冇愛都可以有性?

複式洋房

TropyC 發表於 19-3-7 16:44
兩年已頂唔順, 未來果幾十年點算?
女人都有需要, 但好明顯佢對住你無性慾....

對我冇性慾?係指技術問題?
曾經我地都做過。。佢都冇話不滿
相信唔係呢個問題
反而我想知三十幾歲男人有冇可能冇性慾?

珍珠宮

烏冬妹妹 發表於 19-3-7 17:23
你講得好中肯,亦因為我仲對佢有希望 所以我都會再試多次主動,迫佢講到底咩事
如果真係唔愛我。。我放手 ...

咁你同佢傾啦,但你想像定,佢會比咩答案擋你,你又會點迫佢

雖然話性慾會主導男人,但如果佢自己解決咗性慾,咪唔會忍唔到囉。佢對你有反應,呢個係生理上,但佢心理戰勝生理

如果我係你,我會比佢知,你唔同我親熱,我覺得係因為你唔再愛我,我唔想繼續一段無愛無性婚姻,所以,我寧願選擇離婚。

跟住問佢,到底仲愛唔愛你?如果佢要時間從上次出軌回復正常,你又會接受嗎?你願意等多久?你倆又要做d咩去加速呢件事發展?例如從一齊沖涼開始?或互相替大家按摩?唔一定有下文,但佢要適應返你係佢性伴侶呢個事實

珍珠宮

烏冬妹妹 發表於 19-3-7 17:23
如果真係唔愛我。。我放手 ...

仲有,你千萬不要火,因你火佢更唔敢講真話。你可以話,任何原因都可以一齊傾、解決,唯獨唔再愛你是不可接受

珍珠宮

烏冬妹妹 發表於 19-3-7 17:28
對我冇性慾?係指技術問題?
曾經我地都做過。。佢都冇話不滿
相信唔係呢個問題

對你無性慾咪即係對你無性趣,可能係對你內疚,又可能係其他

曾經做過,係以前。有小三之後心境有變也不是無可能

複式洋房

唔好煩我 發表於 19-3-7 17:49
咁你同佢傾啦,但你想像定,佢會比咩答案擋你,你又會點迫佢

雖然話性慾會主導男人,但如果佢自己解決咗 ...

佢成日就話我同佢傾就係半夜,要訓既時間
咁我因為平時要返工,放工食飯睇電視,係得臨訓前傾呢d野,無理由食飯問,又唔知點講,所以成日都不了了之咁
我唔識點開話題,你講左呢個方法,好好,我會試下講,佢比咩答案我,我仲未諗到係點樣。。。不過我唔想再係咁落去。。feel 到自己情緒都低落,成日因為呢件事困擾,頭腦都塞哂
另外。我地咁多年都未試過一齊沖涼,如果我突然叫佢同我一齊沖涼。。會唔會好怪?

複式洋房

唔好煩我 發表於 19-3-7 17:49
仲有,你千萬不要火,因你火佢更唔敢講真話。你可以話,任何原因都可以一齊傾、解決,唯獨唔再愛你是不可 ...

每次傾我都係喊住同佢講自己感受,點委屈,唔明白點解唔掂我,其實都唔叫做傾。不過我真係控制唔到自己情緒。。佢每次就唔耐煩話:都話冇女人囉,你唔好咁諗得唔得。最後嘈到佢話:你當我有病唔想做啦。。
而家我會試下坐低,好似你頭先咁講同佢講。。睇下佢點講。。

子爵府

佢可能真係有病,不過似心理病多啲,可能真係同果次出軌有關要小心處理。

珍珠宮

烏冬妹妹 發表於 19-3-7 18:14
佢成日就話我同佢傾就係半夜,要訓既時間
咁我因為平時要返工,放工食飯睇電視,係得臨訓前傾呢d野,無理 ...

你地返工放工時間係咪差不多?咁咪揾假期前夕傾,唔怕夜瞓

一齊沖涼怕怪,咁試下按摩開始。又或者會不會去旅行?由浸私家溫泉開始可以嗎?其實唔一定係d好赤裸嘅活動,係想佢慢慢習慣返你嘅身體,記返起呢個身體嘅感覺

珍珠宮

烏冬妹妹 發表於 19-3-7 18:19
每次傾我都係喊住同佢講自己感受,點委屈,唔明白點解唔掂我,其實都唔叫做傾。不過我真係控制唔到自己情 ...

咁你盡量控制自己。

你要將個焦點,由有其他女人去返佢唔愛你度。

但你事先要肯定,自己接受到先得。如果佢話唔愛你,仲中意之前果個,好努力想重拾同你嘅感覺但失敗,你接受到嗎?唔肯定接受到就不要問。

假如不想問,一係就直接用上面講增加身體接觸方案。但要有耐性同忍耐力,因為佢可能會抗拒,以為你又想迫佢乜乜。你要預咗好有挫敗感

別墅

好少男人無需要 我c6其實份工都忙 又訓得少 但都好需要喎 所以攰有時唔代表無需要 係有原因

大宅

如果呢種狀況已經維持以年計,我覺得挑逗已經唔會有作用。無性婚姻,如果唔係出自雙方意願,我覺得好侮辱。

理性D,其實呢種情況婚姻已出現問題,要諗下應該點樣認真解決面對。

人生苦短,總不能夠日復日,月復月,年復年咁委屈下去。

大宅

我都慣晒, 十年了.

珍珠宮

Mcmanaman 發表於 19-3-13 09:59
我都慣晒, 十年了.

十年?有無諗過改變呢個狀況?

珍珠宮

Mcmanaman 發表於 19-3-13 09:59
我都慣晒, 十年了.

十年?有無諗過改變呢個狀況?

首頁

尾頁