自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

美之選468 發表於 19-2-28 11:22
他不渣,他離開家庭時,將所有的財產都留給前妻,包括物業,而且一直有給兒子足夠的生活費,(他前妻一直未 ...
咁羅家良都唔差,感情事無得勉強,留到個人留唔到個心雙方都難受,離婚後經濟上盡返責任已經很好了!

翡翠宮

超級特務 發表於 19-2-28 13:38
如規定可結不可離
我絕對不會結婚

各有前因莫羨人
鬼知佢地當年咩事亦唔洗知
理得佢係小三定大三小四定大四
佢地可以相守到死既一刻就即係對既match
唔得又再分既; 緣來緣去都係佢兩個既事

關其他人鬼事咩
呢個帖同明哥粉痛罵明嬸一樣咁seven

男爵府

msanubis 發表於 19-2-28 11:06
認真便輸了

大把人, 一邊係出面玩, 一邊曬幸福家庭

That’s true

男爵府

回覆樓主:

佢前妻好似十幾年前已再婚生仔,可能當事人已放低左,視帝上一段婚姻維持左一年,總好過拖到人人老珠黃先話唔啱。

珍珠宮

bik1229 發表於 19-2-28 11:41
咁祥仔廿幾年,一直都冇其他女人,可能現任係Ms. Right啦,錯既人始終都要分開既。 ...

公爵府

美之選468 發表於 19-2-28 11:22
他不渣,他離開家庭時,將所有的財產都留給前妻,包括物業,而且一直有給兒子足夠的生活費,(他前妻一直未 ...

另一份報章寫層樓未供完,前妻方女士要租出去兼打工先有錢去供。

伯爵府

大把男人是這樣子,林X祥都係啦

男爵府

amyamy123 發表於 19-2-28 11:05
原來佢呢個老婆唔係第一任, 而家先知

我都係而家先知

洋房

見到都覺得核突

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

honoluluwendy 發表於 19-2-28 11:44
我從來冇話過錯, 只不過 針唔拮到肉唔知痛 ,你仲要做咁多 show ,但當時人係幾難堪呢 ?如果當時人仲未 ...
又甘講,當時人仲未放得低系當時人既問題,是否2者不合都一定要互相死守?離婚再婚無問題。人地婚姻既野旁人點知道甘多。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

fungfung2013 發表於 19-2-28 11:36
其實如真唔啱,分開再另尋幸福有錯嗎

理應如此!放生自己亦系放生別人。

翡翠宮

abbeywong 發表於 19-2-28 11:13

關人鬼事咩
又唔係我老公

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

soso1227 發表於 19-2-28 11:50
咁就應該分開左先和另一個發展,
而唔係婚外情,
視帝現任老婆知道自己點搶人老公,

梗係要跟到貼一貼啦,因為佢明白「剃人頭者人亦剃之」呢知道理

水晶宮

hohoho2013 發表於 19-2-28 15:33
梗係要跟到貼一貼啦,因為佢明白「剃人頭者人亦剃之」呢知道理
...

反而我會覺得現任妻子系珍惜所擁有既,而唔系得到之後就當草。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

回覆 油麥麥 的帖子

講得好講得妙👍

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

minniemouse 發表於 19-2-28 13:45
講起2奶,我最憎葉倩人,果時擺明搶人老公,又唔認,仲扮到自己好 nice 咁。
...

仲有一位姓林女歌手,畀人問到點解要搶人老公,佢話因為鍾意個男人有才華喎

公爵府

十分鐘 發表於 19-2-28 14:03
另一份報章寫層樓未供完,前妻方女士要租出去兼打工先有錢去供。

方女士曾接受一個訪問時說"撈家一直都有持續的增加兒子生活費,所以他們的關係一直都保持很良好,而且方女士與撈家的親人也一直保持來往。"(估計撈家也沒少付出)

大宅

做乜成日話前妻好難堪,若然我係前妻,我會好介意人哋覺得我過咗22年後仍然在意呢二個人,咩事要我活喺佢哋陰影下,真係好委屈喎

子爵府

honoluluwendy 發表於 19-2-28 11:36
咁佢當年就前衛過而家啲二奶喇! 佢係 "李茘真 " 嘅助手,主動去勾引視帝。
...

你點知?

首頁

尾頁

跳至