自由講場

跳至

首頁
34567...29

尾頁

男爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

千祈唔好亂買,亂食減肥藥,我朋友青春少艾時,因為貪靚,自己買減肥藥食,搞到腎炎,一直個腎都有問題,而家類風濕關節炎,要坐輪椅,慘慘豬!

大宅

竟然有咁多人上網買藥食. 唔怕死好大膽! 即使你知道入面有咩成份, 出產地係邊, 你有專業知識去判斷成份會否傷害身體嗎? 有好多藥是禁藥, 不是因為佢地無效而是side effect太勁. 如果一食立即出事都好, 因為會知道唔好再食. 最怕係佢又有效, 一直食對身體造成permanent damage.

因平時都有睇中醫調理身體, 問過中醫點解成日唔餓都想食野, 醫師話係因為血氣唔好先成日想食野, 新陳代謝唔好又會好易水腫. 搞好個身體先, 再講咩減肥.

不過有少少肥又唔影響健康又有咩問題呀? 如果肥胖真係好影響生活, 咁就下定決心work hard去減肥. 人生做咩事都無捷徑架.

珍珠宮

畀面勳章

別墅

sonija0502 發表於 19-3-5 04:16
回覆 JoeyChim@888 的帖子

好在睇到哩個 po. 我又係比佢個 Fb 吸引左。 諗住買架嘞。

我都見佢fb吸引到,又話無藥成份,又點又成,所以先買嚟試,點知奶嘢(emoji)

別墅

琳琪媽媽 發表於 19-3-5 10:12
千祈唔好亂買,亂食減肥藥,我朋友青春少艾時,因為貪靚,自己買減肥藥食,搞到腎炎,一直個腎都有問題,而 ...

妳都好嚴重,妳嘅分享多謝妳,我以後也不會再亂食減肥藥(emoji)

別墅

Nico_Robin 發表於 19-3-5 11:27
竟然有咁多人上網買藥食. 唔怕死好大膽! 即使你知道入面有咩成份, 出產地係邊, 你有專業知識去判斷成份會否 ...

知道,以後也不會亂買減肥藥,我而家買咗部單車,減肥算,又健康(emoji)

別墅

winifredwin 發表於 19-3-5 09:04
樓主好勇喎

以後唔再咁勇了(emoji)

別墅

starrymama 發表於 19-3-5 11:30

如果唔再繼續食,可以叫佢退款,佢有7天退款的, 如果選擇繼續食, 如有不適請立即看醫生 給上報衛生署(emoji)
佢話自己隻產品,無藥成份, 完全係健康嘅瘦喎,呸!呸!呸,完全自打嘴巴(emoji)

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我之前買衫都有留意呢間野......我仲記得同佢買左一件down jacket, 超靚, 但束腰繩斷左, 我inbox同佢講....佢叫我自己搵人車番, 好簡單, 之後就唔理我了

最離譜係...我問佢可否轉番件貨, 佢話韓國sold out, 但之後我又見佢繼續賣呢件down jacket, 我覺得佢超唔負責人, 所以之後無再幫佢.

我見佢最近有轉買呢隻減肥產品, 都有見佢訴苦話比人網上攻擊, 又post左你地D對話出黎, 又話你一人分飾兩角之類 ; 本來無特別留意, 見樓主你依家甘講, 我真係覺得唔好隨便係網上買減肥產品, 因為無從得知產品來源及成份~~~

別墅

華華子 發表於 19-3-5 14:08
我之前買衫都有留意呢間野......我仲記得同佢買左一件down jacket, 超靚, 但束腰繩斷左, 我inbox同佢講.... ...

我起初都係幫佢買衫,見佢廣告好吸引才買嚟試下,但以後也不會了,佢真係為咗賺錢,咩都得(emoji)

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

從來唔會亂食減肥藥,最多萬0買吓消脂茶

我朋友又係亂食減肥藥,搞到要睇醫生,原來有西布曲明

別墅

blackberry 發表於 19-3-5 17:07
從來唔會亂食減肥藥,最多萬0買吓消脂茶

我朋友又係亂食減肥藥,搞到要睇醫生,原來有西布曲明

西布曲明好多減肥藥中都有的,希望妳朋友也盡快好番,以後大家都唔好再幫襯無牌賣減肥藥嘅店舖

伯爵府

好多減肥產品信唔過,樓主要小心食用

別墅

syne403 發表於 19-3-5 18:26
好多減肥產品信唔過,樓主要小心食用

現在知道了, 以後也不會, 謝謝提醒

子爵府

以後唔好再亂食藥
要減肥都係運動加正確飲食習慣啦

別墅

Gee! 發表於 19-3-5 19:12
以後唔好再亂食藥
要減肥都係運動加正確飲食習慣啦

啱啱買咗部單車機, 隔日踩, 又健康, 又可以減到肥,以後唔會用亂買減肥藥了(emoji)

大宅

回覆樓主:

有冇報到衛生署?等佢地快d查,費時咁多人上當。

別墅

one2one 發表於 19-3-5 22:48
有冇報到衛生署?等佢地快d查,費時咁多人上當。

本人已將醫院報告和其他有關的証據上報衛生署,已開始調查中,我也耐心等待

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我從有唔信食得落口既減肥產品
覺得佢地冇監管

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

網購,fb最危險
佢當佢會力sale

首頁
34567...29

尾頁

跳至