親子旅遊

跳至

首頁
34567...8

尾頁

男爵府

回覆 heisun 的帖子

有淘寶link 嗎?

大宅

missannali 發表於 19-4-27 21:01

想問下兩個小朋友嘅園票係跟package買定散買?因跟package係兩日都可以入園,咁散買係 ...

我買3人房所以已包3張2日飛
去到可再加245元買一張小朋友的2日飛
係買package 先有呢個傻惠的!

大宅

TB:

https://traveldetail.fliggy.com/ ... &_u=tb5agef4d51

大宅

畀面勳章

我復活節去玩3日2夜,住橫琴灣酒店,因我一家四口(emoji)‍(emoji)‍(emoji)‍(emoji)好細食,所以冇訂自助餐,每晚玩完返到酒店就叫美團外賣,質素仲好好,大人小朋友都鍾意食。我在珠海市區叫滴滴去長隆,73蚊人仔,舒服快唔駛等

男爵府

去到加錢買小童票係咪到樂園門口show 買咗package 嘅資料先可以?

大宅

回覆 missannali 的帖子

你拎房時同佢講你想買張門票, 就可以過隔離COUNTER 買飛, 一切在酒店發生

男爵府

謝謝你。請問TB係咪一定要有大陸電話?

男爵府

已訂了30/6企鵝酒店連三成人(兩日票)$1500

禁止訪問

大宅

畀面勳章

至愛朱古力 發表於 19-5-3 23:23
想問係大陸叫滴滴,是否要用大陸支付寶比錢?同埋是否有陸apps?

滴滴在微信大陸錢包拉下就見到,我微信有綁大陸銀行咭所以可以用!官方有寫微信香港錢包可以call滴滴,但我不確定

男爵府

louis7020 發表於 19-4-29 09:12
我復活節去玩3日2夜,住橫琴灣酒店,因我一家四口(emoji)‍(emoji)‍(emoji)‍(emoji)好細食,所以冇訂自助 ...

想問下橫琴灣酒店check in 耐唔耐?
水上樂園好唔好玩? 打算去玩3日2夜, 先謝!

大宅

畀面勳章

msbear 發表於 19-5-7 12:16
想問下橫琴灣酒店check in 耐唔耐?
水上樂園好唔好玩? 打算去玩3日2夜, 先謝!
...

當日十點到,等咗半個鐘,越晏越多人。水上樂園唔係好大,分室內室外人造沙灘,玩兩個鐘就夠。海洋王国留多時間玩,我小朋友1.05米都有機動遊戲啱玩

大宅

Honey 發表於 19-4-2 14:47
最方便自己坐車去港珠澳大橋珠海口岸,再坐的士去企鵝/馬戲酒店。回程一樣。不受班次影響。自己控制時間。
...

請問的士費大約幾錢?

公爵府

Man0125 發表於 19-5-7 22:10
請問的士費大約幾錢?

我橫琴口岸坐的士去海洋王國約¥30,港珠澳大橋口岸去海洋王國其他JM話約¥80-100。
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

想6月份去兩日一夜,請問有冇jm禁岩訂左6月? 官網抵定淘? 兩大一細,細去補飛抵定直接淘埋會抵d?
打算玩水同海洋,馬戲直得睇嗎? 見呢度各位都推住企鵝最方便。
食方便,都打算美團,塔車去港珠澳再滴滴,自己夾時間。 謝謝

大宅

coffeejoeybb 發表於 19-5-8 16:36
想6月份去兩日一夜,請問有冇jm禁岩訂左6月? 官網抵定淘? 兩大一細,細去補飛抵定直接淘埋會抵d?
打算玩 ...

book 左下星期平日去,我係長隆apps 訂,價錢應該同淘寶一樣,會住横琴灣酒店,貪佢包玩水。

馬戲兩年前睇過,都好睇,酒店上次住馬戲,三間中最平,但我覺得唔錯呀,人比較少,包buffet, 有魔術睇添呀

企鵝酒店又真係最近樂園,不過就最多人check in, 比較熱鬧,如果唔怕行多10分鐘左右,我覺得馬戲酒店都唔錯呀

大宅

回覆樓主:

我最近都去兩次珠海長隆,第一次在阿仔學校復活節假期時(非紅假)去左澳門珠海玩左三日兩夜,第一日坐金巴去澳門,玩返日才去珠海住,第二日一早入長隆及住企鵝家庭房,第三日再入園玩到五六點才坐酒店大巴去珠海囗岸走!我地玩左兩日才基本上玩完樂園!有以下幾點分享!我在第一晚住橫琴D酒店,近橫琴口岸果D!其實D酒店是珠海D大屋苑的單位作酒店出租,我地用二百幾蚊就住左成千呎,三房,一大廳,一厠,一露台的公寓酒店,該單位以 peppa pig做主題,我地兩大一小,基本上可以各瞓一房!太大了!
第二日叫屋主幫我叫車去長隆,七人車收我三十蚊,是但啦!後來發現有D貴!

大宅

回覆樓主:

若的士只須十蚊!為免等的士,又冇滴滴,三十蚊都殺!去到企鵝,真係多人!若可以,叫人分頭排,一人帶同兩大人的回鄉家証去 check in, 另一人就排換票或行李,以加快行程!我地十點幾十一點就開始玩,太多野玩,又好多館睇,仲有好多表演,一日睇唔唒,所以一定要兩日,一般連酒店的門票都包兩天任入!樂園D食物只是一般樂園質素,但勝在不太貴,平過滴滴尼!我地冇食企鵝自助晚餐,去左隔離的食街食中餐,水準OK價錢不貴!食完再入去睇煙花,一定要睇!我地睇家庭房包一大床及一小床,俾小朋友瞓,幾好!第二朝有訂早餐,大多約一百多,小朋友好似七十幾,我認為合理,好多野食

大宅

回覆樓主:

自助餐有企鵝睇又有表演睇!順便一提,隔離食街亦有企鵝睇!第二日入園,玩埋睇埋第一日冇玩的野,訂左酒店大巴五點去珠海口岸,當日不是大時節,冇乜人坐,大巴只坐了幾個人,每位二十五,其實三至四人,坐的士都差不多價!去到珠海口岸食埋康師傅去回港,金巴又冇乜人,唔滿就走!

侯爵府

我都訂咗, 响 C TRIP 訂, 不過我訂咗馬戲酒店- 家庭房+ 3 人海洋王國+自助晚餐

朋友話住呢邊好 D, 無咁多人, 唔駛搶食, 所以最後揀咗呢度

我訂2D1N - HKD2000 左右( 人仔1820 )

首頁
34567...8

尾頁

跳至