婆媳關係

跳至

首頁
34567...8

尾頁

複式洋房

mis0060 發表於 19-4-7 20:01
條數係咪:
原先家用5000,加99平時人工4000,再加照顧你坐月湊bb7000。所以開價17000一個月。仲有附帶條件 ...
之後照唔照顧都要比.因為奶奶話會冇左份工同埋唔會再有心機出返黎做野

複式洋房

sheepmui 發表於 19-4-7 21:35
5000+4000+7000=16000

所以我前文後理睇幾次都跟唔明

價係奶奶開.我同你都識計.以家都唔會求奶奶.何必再計較個一千蚊係邊走出黎.

複式洋房

其實我覺得奶奶計好曬數.如果我地比左17000家用我地就唔會夠錢照顧bb.局住要比奶奶睇.到時錢同bb 都係奶奶手🤣🤣🤣我估

禁止訪問

別墅

新手小妹妹 發表於 19-4-7 22:38
之後照唔照顧都要比.因為奶奶話會冇左份工同埋唔會再有心機出返黎做野

佢係咪唔想幫湊,所以開到咁大,等你知難而退,根本條數都唔合邏輯。
心諗你咁都肯制,佢又唔怕袋呀,要辛苦都係3幾個月啫,之後過左海就係神仙。

複式洋房

SASA滾 發表於 19-4-7 22:57
港女唔該你搞返清楚先,你99為乜返工關Q你乜事。99一個月搵2000好20000都好,都係你99肯份工靠自己努力賺 ...

其實你係咪睇曬全文嫁.佢搵幾錢係唔關我事.我冇諗過一定要佢睇bb.我只係求奶奶幫我睇.唔得我可以搵媽媽幫手.係奶奶自己開價.我洗謀佢.你講清楚先.我謀佢咩呀.定係佢謀我層樓.要入老公個名.先擺酒.我只係註冊.冇禮金.冇擺酒.咩都冇嫁.我港女.我連影婚紗相都冇.對結婚介指仲係3千銀介指.我點港女呀.我有帶安全套.去埋家計會食事後丸.估我真係好想要個bb 嫁.咁你覺得我港女我錯.咁我想問你以家應該點解決個問題.你除左數我不是.冇幫我解決問題囉.

複式洋房

港女唔該你搞返清楚先,你99為乜返工關Q你乜事。99一個月搵2000好20000都好,都係你99肯份工靠自己努力賺 ...
其實你係咪睇曬全文嫁.佢搵幾錢係唔關我事.我冇諗過一定要佢睇bb.我只係求奶奶幫我睇.唔得我可以搵媽媽幫手.係奶奶自己開價.我洗謀佢.你講清楚先.我謀佢咩呀.定係佢謀我層樓.要入老公個名.先擺酒.我只係註冊.冇禮金.冇擺酒.咩都冇嫁.我港女.我連影婚紗相都冇.對結婚介指仲係3千銀介指.我點港女呀.我有帶安全套.去埋家計會食事後丸.估我真係好想要個bb 嫁.咁你覺得我港女我錯.咁我想問你以家應該點解決個問題.你除左數我不是.冇幫我解決問題囉.

複式洋房

複式洋房

mis0060 發表於 19-4-7 23:34
佢係咪唔想幫湊,所以開到咁大,等你知難而退,根本條數都唔合邏輯。
心諗你咁都肯制,佢又唔怕袋呀,要辛 ...

我已經退左了.試左自己做先.好搞唔掂就問下朋友.上網睇下資料

公爵府

新手小妹妹 發表於 19-4-7 22:45
其實我覺得奶奶計好曬數.如果我地比左17000家用我地就唔會夠錢照顧bb.局住要比奶奶睇.到時錢同bb 都係奶奶 ...

你99直頭係數學天才啦 ! 計數精而準,連汁都撈埋。

複式洋房

我開post 只係想拎下意見.應該點做.申下.
而唔係不停比d人話.又冇講自己意見.我唔係唔接受批評.但唔該批評後講返你覺得我現在可以點做.係我好無能.就黎要做人媽媽.睇左咁多留言.朋友都同我講試左自己先.真係好唔得先搵媽媽.我會做.

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

新手小妹妹 發表於 19-4-8 00:37
我開post 只係想拎下意見.應該點做.申下.
而唔係不停比d人話.又冇講自己意見.我唔係唔接受批評.但唔該批評 ...

唔係想聽下其他人意見就唔會開post問啦~
總有d人係又鬧唔係又鬧,咁岩你講左一句說話有位入你就咬住唔放架喇有d地方呻下都唔得架,唔好亂呻呀,總有人心理唔平衡係網上自以為道德判官,咪當唔小心行錯路比門口狗吠算啦你又不痛不癢既~

禁止訪問

男爵府

鬧你既, 當睇唔到。我都俾佢哋鬧完一輪。
我連覆posts攞分都係錯添。

我見你都揾媽咪幫之後搵工人。既然諗通咗。就好好安胎。

男爵府

新手小妹妹 發表於 19-4-6 03:13
我父母本有錢係外國住。家姐嫁得好有錢外國住但我冇。我只係一個返朝9晚6文員仔 。月入13000
我同家姐由細 ...

$17000 唔係搵出名陪月都夠請,好過坐月對住奶奶,好多奶奶話幫忙,點知一係黎度唔幫手,你又唔好意思出聲,就自己做埋都冇得休息

複式洋房

我平時都會覺得呢到好多新抱盲目數99
要99湊比返錢都好應該 有堆人就覺老馮
不過今次呢個99真係極品..
幫手湊bb比返錢係無問題
但而家佢意思似係呢萬7係零用錢
不包括湊bb用品既開資
即係bb野你地要再拎錢出黎買
呀99你走去返份工都無萬7喇 離哂譜
仲要要話11000兩個人夠用湊bb唔洗好多錢?
尿片奶粉濕紙巾全部都係消耗品
仲未計bb大得快又要買衫呢 眨下眼又返學呢
真係癲架wor 99你留係屋企要用萬7咁多?
口臭都係咁話 99要用片要食奶下下幾百咁去?
寧願自己坐月都唔好要你呢個99幫手
照咁睇開左個頭既話佢會食住上
除非你地識印銀紙喇

禁止訪問

禁止訪問

首頁
34567...8

尾頁

跳至