自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

水晶宮

chole_bb 發表於 19-5-3 16:41
原來有分㗎依家個補習哥哥係教大

有架,那些年初中補過下中文。
CU 中文系⋯⋯令我好無言,反而LU 中文系有責任心好多。可惜果位姐姐final year 冇再補。之後一直搵都搵唔到,所以冇再補了。

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

其實响邊可以揾到,中學補數想揾好耐

子爵府

好媽媽勳章

GLEE 發表於 19-5-3 16:02
係,成日改時間
有時仲2小時前先通知
最後轉去補習社

有去過補習社補專科,但我女唔鐘意,話有d小朋友好嘈

子爵府

chole_bb 發表於 19-5-3 16:33
小五,嚟緊呈分試

我仔都係小五呀。我都想搞好d 成績, 奈何無從入手

子爵府

好媽媽勳章

beebeeiloveyou 發表於 19-5-3 16:05
回覆 chole_bb 的帖子

試過三個都係成日成時間.....

子爵府

chole_bb 發表於 19-5-3 16:48

我仔已經放左學就去功課輔導班, check 完功課就做下其他的溫習咁咋, 成績唔夠穩定呀我都驚緊

珍珠宮

開心吸收勳章

chole_bb 發表於 19-5-3 13:49
請問有請大學生補習家長,你地導師會唔會經常要改時間?最近搵咗兩個大學生,一個上咗6、7堂,除咗頭兩堂準 ...

吾搵大學生,試過好多個,總覺得吾係好得。

我地補開個個專補中學生同dse, 大女完成dse後
細女現在中一,我keep到佢dse,
吾洗再搵補習
但係阿sir,不過就好好,準時有交代。
違規內容

侯爵府

回覆 chole_bb 的帖子

係YEAR ONE

珍珠宮

開心吸收勳章

chole_bb 發表於 19-5-3 16:48

會架,會好影響架
專心吾到
違規內容

子爵府

好媽媽勳章

cwmanna 發表於 19-5-3 16:08
我都請左個大學生幫小朋友補習, 如果當日唔得, 佢會提早通知我(除病以外), 大家都可以就到, 快補左2年了 ...

子爵府

好媽媽勳章

姸媽 發表於 19-5-3 16:09
哥哥同姐姐補開中學生喎!妳岩唔岩先我係新界區住架

補小五收唔收生呀幫幫手呀,呈分試呀

象牙宮

減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 開心吸收勳章

amychoi 發表於 19-5-3 15:49
個女仔到而家都係咁呀!
我換左, 而依家新補習姐姐好好多, 幫女由底補返上來, 昨日女同我講, ECON 功課78分滿分, 佢拎到77分, 從未試過, 講姐姐好勁

PS: $180/1HOUR

水晶宮

親子王國15週年勳章

coo1068 發表於 19-5-3 17:00
我換左, 而依家新補習姐姐好好多, 幫女由底補返上來, 昨日女同我講, ECON 功課78分滿分, 佢拎到77分, 從未 ...

好好成績呀!
[

男爵府

回覆樓主:

我仔係大學生,佢忙到返屋企食飯都無時間,又住宿舍,佢都有幫人補習,但佢係去,小童群益會補小朋友,我問佢幫私人補,收入會好些喎,但佢話真係好忙,去小童群益會,一來自已編更前,可以報邊日返,自已又上堂,又要打球,又要學校有活動,有些活動唔去又扣分,加上又要溫書,好過私人補習喎。

男爵府

請問有請大學生補習家長,你地導師會唔會經常要改時間?最近搵咗兩個大學生,一個上咗6、7堂,除咗頭兩堂準 ...

揾補習好多時靠介紹,無既話靠彩數。

伯爵府

減齡達人勳章

小公主係去幫小學生補嘅大學生

試過2次準時上到小朋友屋企,工人姐姐話小主人十五分鐘或半個鐘頭後要去學乜乜乜,之後小公主就離開,完全無任何補償

係個媽媽排到小朋友時間表密密麻麻,攪錯咗。

男爵府

改時間或唔得閒上堂就一定有,我自己有時都會需要改期,只要補習姐姐教得好有交帶,可以大家互相遷就

我都算好彩,請第一個姐姐已經非常好,英文叻,又盡責,剛巧佢幫大女補習考呈分試,效果顯著

其他的姐姐也不錯,只有一個教學馬馬地所以換左

珍珠宮

chole_bb 發表於 19-5-3 16:56
補小五收唔收生呀幫幫手呀,呈分試呀

妳要補咩科架?我幫妳問問!

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

依家d 大學生十分神奇,我試過幫仔搵,係個男老師,大家之前傾好哂邊日幾點咁,點知到個日....

突然有個女既 Whatsapp 我問我地址話來補習,我 O 哂咀,我話我明明搵個個係男架喎,佢就好無問題咁款話:係呀,阿乜水係我同學但今日唔得閒,就叫左我來幫你仔補呀....咁

我即好慶:
1/ 我明係同男個個講好,即使佢唔做,應係佢親自同我講、我同意先換個女架嘛

2/ 個女既仲話知要補乜點補,仲仔既野佢都知!咁即係男既在未經我同意下將我既資料 15 10 咁講哂比個女既聽?咁都得?

我推個女既時候,佢亦若無其事,唔補就算咁既態度、男既亦無主動聯絡我 say sorry, 唔通係我古老石山?

水晶宮

畀面勳章

chole_bb 發表於 19-5-3 16:04
之前兩個姐姐係全職補習,但係一個就勁full,一個禮拜只補一堂,考試前都冇得加堂,因為佢冇時間,另一個喺 ...

你睇下再搵全職補習老師
到呈分如果搵唔到個熟手就煩

首頁
34567...10

尾頁

跳至