自由講場

跳至

首頁
34567...15

尾頁

男爵府

有心,各人身體健康已經是最大安慰。

象牙宮

回覆樓主:

下,表面功夫野,我唔使做到足架喎,至緊要有好老公! 結婚有龍鳳厄,老公無求婚,但有影結婚相!唔使專登送野比我仔生日,佢有咩想要,達到我要求,有能力自然買比佢啦!我生日老公年年請假陪我已經足夠! 結婚紀念日,成日爭d唔記得,食餐好咪算囉,有錢用黎去其他野度啦

珍珠宮

回覆樓主:

第一、二點我ok喎~
完全唔想接6299嘅任何野,有仲驚過無
但第三點,唔會放過老公啦~情趣點都要有!

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

我都無所謂...

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

tingtingalex 發表於 19-5-16 12:17

咁你責任,冇理由叫6299買。

一家人住埋一齊,見到個孫無得食無得用都唔幫手(唔係成日旨意佢買,亦無妄想要佢俾錢,只係見有需要時幫下手,佢地日日都出街,屋企亦有工人可以落街)

倒轉你在家見無廁紙,都會落街買,唔會計住邊個負責掛?
幫下手都唔應該,仲講咩送禮物

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

有手有腳自己搵到錢, 做咩要老爺奶奶送野, 他人送比你係心意, 唔係應份。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

侯爵府

tingtingalex 發表於 19-5-16 11:30
例如,62,99唔送金器,又唔介意
62,99唔送禮物比孫又唔介意
老公唔求婚,又唔送生日禮物,又唔送結婚禮物 ...

一家一主、62,99唔介意, 老公好介意。

成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

大宅

tingtingalex 發表於 19-5-16 11:30

老公眼光獨到,好多時揀左好靚但我唔會用既野俾我,久而久之,情願唔駛送,食餐好算啦

子爵府

人和人相處是用心。

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

樓主呢個問題對於一啲冇被求過求婚、老公已經習慣唔送禮物、老爺奶奶冇俾利是、金器嘅人來講,當然會話唔介意啦,唔係可以點?!

我會介意老公冇求婚、生日冇禮物收、結婚冇金器、6299我媽咪唔記得咗個孫嘅生日喎!
因為不嬲都有,如果突然之間冇我會好介意喎!
生日老公送一支花俾我我都開心,呢份係心意。我個女生日,99及我媽咪會封$100利是比佢,我唔在乎幾多錢,因為呢份亦都係心意。
對一個人好,唔係用物質去衡量,係要用「心」。

不過做人係咁,當你冇既時候咪說服自己話唔鐘意囉!講講吓連自己都以為係。到有既時候比較到先會清醒架

伯爵府

畀面勳章

夫家個邊唔送禮唔介意,但老公唔送禮就介意

子爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

回覆樓主:

你所講嘅全部都唔介意
因為我都係唔會送比人個類,我女10歲,從來無送過所謂生日禮物。。。。。
亦唔覺得有需要送呢啲嘢比人,點解要送?

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

如果老爺奶奶係一路送金送禮物 一路附帶有其他說話, 你就會明白點解唔送更好
總有離別的時候

琥珀宮

全部都係門面功夫,點解要為呢d無謂野費神呢

公爵府

其實介意d咩呢?62、99唔送咪唔送囉,d錢係佢地既,佢哋點用都要管?
至於老公,介意既咪開聲叫佢送,唔介意都無咩,兩個人有共識就得啦
我真係無所謂的,紀念日、生日我生地都就咁食餐飯,咩都無買的

子爵府

回覆樓主:

如果我老公有本事 養得起我 我又可買下我想要既野 去下旅行 層樓有我名
樓主講果d我無所謂架

水晶宮

回覆樓主:

老公唔比禮金呢點唔得

其他都冇所謂,為什要陌生人對別人付出?對別人孩子付出?除了自己原生家庭和自己所生的子女有實質dna 連繫外,老公也不外乎是無血緣的人何況是62,99

Jm們不是不介意,而是知足常樂,有當然開心,無也不用介懷,這是人生額外的禮物,不是必須應份出現的禮物

這是我個人觀感

子爵府

我好現實, 覺得沒有免費的午餐, 凡事有代價, 無謂為d自己覺得無謂的野事付代價

已刪除用户

子爵府

正常女人點會介意,只要個男人愛你肯企在你那裡,顧家,比起好多都識做這些外在野但會出去搵女的。你知會點解,題外話,選擇權在你手,你唔喜歡應搵第二個而不是在這裡講,這裡的人不會給你想要的。你咁介意不塵和這男人結婚。因為這些會影響你和這人行到最後。

首頁
34567...15

尾頁

跳至