時政擂台

跳至

首頁
34567...17

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

芒媽媽 發表於 19-6-4 11:29
咪玩啦.......呢啲人點會有疚意

我真係感覺到佢有少少內疚,當年佢仲年青嘛

禁止訪問

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

chowqv 發表於 19-6-4 07:49
我都相信那天晚上,的確有些事情發生咗;不過就唔係果班人所講既情況。因為,我係不同場合,不同背景既人 ...

難道30年前嘅大陸可以CG六四事件?
我都識人話二次世界大戰時日本軍人在大陸對中國人好好,但我唔會信!

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

wantaima 發表於 19-6-4 11:23
肯定有發生過。。。
而且最先流血/傷亡的係民兵。。。
民兵大多都係20來歲青年,有邊個為民兵追討過公道/ ...

啲圖片中暴徒行為,與黃c如出一轍

如有類同,絕對唔係純粹巧合!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

禁止訪問

子爵府

我會悼念一班被政治出賣而付出生命既人...

其實我都有朋友因為呢啲野同我絶交.... 佢不停鬧中共政府, FB鬧IG鬧食飯鬧飲茶鬧...佢鬧左八年,我只係講左兩分鐘... 咁就反左面..

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

fuchaidikfu 發表於 19-6-4 11:42
其實呢度都無人宣傳 64 集會,但有人就不甘寂寞出反集會嘅 post。

我已經中計。大家繼續自問自答喇。袋多 ...

都已提示左勿用第三隻眼去判斷真相,無人幫到。你有自由繼續活在謊言中。亞門

珍珠宮

我相信大部份香港人都願意尊重別人嘅睇法。如果部份人拒絕接受別人有不同意見不同做法,咁我會避開同呢類人再討論相關話題,讓呢班人繼續圍爐取暖,只聽自己想聽嘅
六四對我絕對係一個心結,但我唔會單一地把呢件事某啲人神化或妖魔化。近十幾年,國際社會太多反政府革命發生,早幾年阿拉伯之春,近少少委內瑞拉,當睇多少少前因後果,就會對當年六四事件有唔同體會。每個政治風波背後,好多時絕非一國之內嘅事,而係關係到國際政治角力。再講當年中央出手駛用某程度武力停止咗呢事,唔評論對錯,但無可否認中國喺呢三十年經濟係相對穩定嘅政治下得到驚人發展,人民生活改善

子爵府

StrawberryLove 發表於 19-6-4 11:40
咁夠有圖係平民被殺啦~ 圖片唔止一張,很多其它圖片也力證有平民被槍殺,你夠膽承認錯誤面對真相咩?盲目 ...

咁d西人都好盲目

https://blog.hiddenharmonies.org/2012/05/30/lets-talk-about-tiananmen-square-1989/

https://www.globalresearch.ca/what-really-happened-in-tiananmen-square-25-years-ago/5385528

https://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/wikileaks/8555142/Wikileaks-no-bloodshed-inside-Tiananmen-Square-cables-claim.html

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

StrawberryLove 發表於 19-6-4 11:40
咁夠有圖係平民被殺啦~ 圖片唔止一張,很多其它圖片也力證有平民被槍殺,你夠膽承認錯誤面對真相咩?盲目 ...

我有話過平民百姓冇被殺咩?
雙方都有傷亡,憑什麼平民百姓一定係受害者?係你哋拒絕相信有軍人被殺呢件事咋!

唔係啲始作俑者喺度搞事,佢哋會有呢啲下場?

盲目如你這種,真係冇得救

伯爵府

醒目開學勳章

ngokwan 發表於 19-6-4 07:02
因為在他們心中,自由就是要和他們一樣,你不同意就是五毛

同同性戀者一樣

禁止訪問

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

芒媽媽 發表於 19-6-4 11:36
旺角暴動系重演64最好例子。
當日咁多記者在現場,直到今日都有人話係和平集會,交通警員開槍係不正確。
試 ...

exactly! 和平?
放下自在

禁止訪問

珍珠宮

moto1357 發表於 19-6-4 11:48
咁d西人都好盲目

https://blog.hiddenharmonies.org/2012/05/30/lets-talk-about-tiananmen-square-1989/ ...

根據嗰啲人嘅邏輯,呢啲都係共產黨搵人扮西人老作嘅!

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

MsBusy 發表於 19-6-4 11:32
針姐成日話自己中立,無意見,
又諗起棉裡針個外號
毋忘 64呢場悲劇…每個人都有唔同的原因,我亦從來無忘記過,心痛天真、純潔的學生被柴玲利用! 警惕自己不要隨便相信一些有心人的“謊言”,被人利用!

但要平反六四係一個政治行動,當初別人懷疑佢公海開溫書帖,今年就由親口講出~大家,不是想多了!

而係有心隱藏…用謊言去包裝平反之心!

首頁
34567...17

尾頁

跳至