潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 winwinluk 的帖子

細SIZE 32K左右, 我忘了
大SIZE我在官網看到是35900

大宅

回覆樓主:

我星期日買咗黑金mini
原本鍾意navy, 但係試嗰個d皮唔夠distressed所以揀咗黑金. 實物個navy好深藍, 影相capture 唔到true color....
肉眼睇嘅話會好顯分得出黑同navy.
Mini reissue 條chain 短過cc mini 少少, 我165cm兩個mini長度都

Cheuk2012    發表於 19-6-20 00:01

男爵府

回覆 purplenight 的帖子

我SA 仲send 左呢張比我。靚唔靚?

Cheuk2012    發表於 19-6-20 00:01

大宅

回覆 ccmaniac 的帖子

唉,COCO HANDLE近期大熱,早前仲斷貨。

好喇,上周一比我見到2個SIZE,就拎左個MINI SIZE 布既上身試,
我未出聲時我先生已發言(細聲講既)話布易污糟,咁細裝乜,下刪一百字...

咁老實如果我自己鐘意佢講乜都阻唔到我既,但我想講系:
個款真系靚,但完全唔襯我(布款OK, 皮就XX),
第二系個手柄問題,"側咩/斜咩" 攞野時個又系手柄會頂住自己..
https://www.youtube.com/watch?v=fdWivvrsChI
你去11:35就明我講乜

但我好支持你買架
不過真系唔好選黑色同細SIZE

子爵府

msholidays 發表於 19-6-18 14:51
原本鍾意navy, 但係試嗰個d皮唔夠distressed所以揀咗黑金. 實物個navy好深 ...

Very nice! 妳令我想買一個
原本想買coco handle 但太elegant

大宅

purplenight 發表於 19-6-18 10:03
另一邊系我月頭買入既上季款,當時只有細size
咁橋朋友見到我個袋就問sa有無其他色佢想試,sa就拎左黑白細 ...

請問係邊間shop?

男爵府

我本來對coco handle 不感興趣架!所以之前仲有lizard handle 好多人搶我都冇考慮!不過之前咩上身又好似幾靚,加上今次我見呢個turquoise blue 好似好靚好吸引咁!所以1516!我應該會簡medium size, 大d返工用方便d,加上我好多細袋。
我應該單咩為主,可以減少頂住的問題,不過都要試上身再feel 下先!
男人諗野實際d,我唔理靚就買架啦> <

大宅

Princess999 發表於 19-6-18 13:03
我想問有幾大個?是不是好似mini 20 咁大個?

Yes ar. 同Mini 20 一樣,不過有四個孔可以雙鏈揹

大宅

purplenight 發表於 19-6-18 10:03
另一邊系我月頭買入既上季款,當時只有細size
咁橋朋友見到我個袋就問sa有無其他色佢想試,sa就拎左黑白細 ...

我覺得你個藍色拼黑色都好靚,同埋白色好容易污糟!粉紅麻麻

大宅

msholidays 發表於 19-6-18 14:51
原本鍾意navy, 但係試嗰個d皮唔夠distressed所以揀咗黑金. 實物個navy好深 ...

你邊間買黑金Mini ga

大宅

purplenight 發表於 19-6-18 16:02
回覆 ccmaniac 的帖子

唉,COCO HANDLE近期大熱,早前仲斷貨。

絕對應同coco handle 買medium size + non-black colour 我自己買左湖水藍中size

大宅

bettywong80 發表於 19-6-18 16:38
Very nice! 妳令我想買一個
原本想買coco handle 但太elegant

我之前都有coco handle medium, 不過真係襯唔到....唯有忍痛賣咗佢
2.55 reissue 呢個款冇咁elegant, 當初知道佢會出嘅時候已經
試上身之後發覺好易襯, 唔使5分鐘立即confirm黑色
如果你真係有興趣建議你快啲去問一下相熟嘅SA, 呢個款都好受歡迎, 今季啱啱開始應該會貨量多d

大宅

kalsisi 發表於 19-6-18 16:59
你邊間買黑金Mini ga

我星期日喺廣東道嗰間, 貨量好充足
Navy 同黑色都有全新貨喺back room度攞出嚟
不過我試袋嘅時候都好多人試, 應該好快賣晒

今日有SA通知半島都有黑金,不過得返一個
如果有興趣快啲去問一下

男爵府

回覆 msholidays 的帖子

點解襯唔到?我準備買turquoise blue medium 想了解下

大宅

ccmaniac 發表於 19-6-18 17:44

點解襯唔到?我準備買turquoise blue medium 想了解下 ...

我覺得coco handle都易襯!

大宅

ccmaniac 發表於 19-6-18 17:44

點解襯唔到?我準備買turquoise blue medium 想了解下 ...

coco handle 其實個袋好靚, 對好多人來講都好容易襯
純粹我個人氣質嘅問題我試過好多個C袋, 襯上身完全係出唔到個種感覺....前一排試Gabrielle, SA話呢個款好容易襯, 但係我拎上身之後....連SA都好尷尬咁笑一笑, 跟住講....可能第二個款適合你啲
可能chanel 需要多啲女人味先至hold到嗰個feel... 我打扮太求其, 身形又(冇眼睇)

星期日我見到都幾多coco handle, 不過冇問清楚係乜嘢size. 趁而家啱啱開季, 貨量充足時最好入shop慢慢試清楚先至決定

大宅

GCTK 發表於 19-6-18 16:43
請問係邊間shop?

尖沙咀 半島

可以搵佢幫手,好好人架!

Fashion Advisor
Momoko Tang
半島CHANEL精品店
(852) 57299500

大宅

ccmaniac 發表於 19-6-18 16:49

我本來對coco handle 不感興趣架!所以之前仲有lizard handle 好多人搶我都冇考 ...

試左先

大宅

msholidays 發表於 19-6-18 17:40
我星期日喺廣東道嗰間, 貨量好充足
Navy 同黑色都有全新貨喺back room度攞出嚟
不過我試袋嘅時候都好多人 ...

我買左beige color mini 2.55 呀,不過朋友想要黑色,幫佢問呀!黑色一定係最多人搶! 最正係呢個2.55 Mini 有四個grommet

大宅

kalsisi 發表於 19-6-18 20:05
我買左beige color mini 2.55 呀,不過朋友想要黑色,幫佢問呀!黑色一定係最多人搶! 最正係呢個2.55 Mini ...

呢個season啱啱開始, 應該仲會返貨
你朋友應該都好快會買到

呢個Mini可以上膊/crossbody 真係好吸引
不過身邊幾個朋友都鍾意CC mini多過2.55....
希望呢個mini唔會好似CC Mini咁周街都係啦

首頁

尾頁

跳至