時政擂台

跳至

首頁
34567...8

尾頁

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

artroboy 發表於 19-6-19 09:15
未:

市民關注使用最大武力清場的「速龍小隊」身分辨識問題,另外有議員曾要求現場警員出示委任證遭拒絕。 ...

如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

珍珠宮

畀面勳章

ms_maybb 發表於 19-6-19 11:16
跟住話你地班人收錢遊行點點點,總之佢地無得輸啦

呢200萬+1收晒錢, 行完就去移民.
香港可以少200萬+1人.

大宅

selinako^^ 發表於 19-6-19 10:25
搞完事 臨開學前又話書薄費貴, 又叫政府資助啦
你估政府欠左佢地咩, 搞完事又要錢

政府d錢係納稅人交嘅稅同買地收入黎
唔係政府變出黎派俾人

大宅

回覆樓主:

唔收貨!覺得林鄭仍然冇悔改,記者會上有答等如冇答。
睇完中信條片,政府唔可能唔正視,一定要徹查到底!

◇◆◆◇

珍珠宮

畀面勳章

wawaliluk 發表於 19-6-19 11:16
如果中信大厦出現悲劇,特首、警務署長真係死一萬次都唔夠。
開得槍, 就知佢地咩心態, 就算有人死, 都無人需要負責.
如果有人需要負責, 有晒片, 已經可以負責啦

珍珠宮

玩具勳章

回覆樓主:

半收
作為其中一個快樂抗爭派接受佢道歉,而且唔認為佢一定要落,因為邊個做都唔會有太大分別
半唔收
不是暴動必須放人,唔可以打壓唔同意見。必須查及追究警員低eq竟然同人粗口對罵,見到示威者無反抗力仲幾個人一打牛一個,催淚彈襲擊無衝擊行為的人,近距離開槍射頭等不跟守則的行為。工作緊好多野唔可以做,我公司爆粗係即停職,唔係用壓力大做藉口,警方處理手法有問題。

男爵府

wawaliluk 發表於 19-6-19 11:16
如果中信大厦出現悲劇,特首、警務署長真係死一萬次都唔夠。

現在政府對此仍冇歉意的

侯爵府

MayJoeydd 發表於 19-6-19 10:26
正式 "撤回" 依幾個字有毒嗎? 為什麼昨日林鄭仍要不斷兜圈,其實我唔係好明 ...
如果將來D連環強姦殺手, 變態或犯毒逃犯走晒黎香港, 而家留一線甘到時可能要用番呢條例送佢地走, 而家cancel 咪引晒佢地黎香港

男爵府

橙花 發表於 19-6-19 11:19
唔收貨!覺得林鄭仍然冇悔改,記者會上有答等如冇答。
睇完中信條片,政府唔可能唔正視,一定要徹查到底!
...

唔收貨!!

琥珀宮

winniesiu 發表於 19-6-19 09:50
不收
題外話,我上bk 1x年,極小發言,最近發現响「意見」和「時政」有人被滅聲,又有很多新國民加入,很奇 ...

唔奇怪,呢幾年Bk已變質,有大量為撐而撐的人, 道理講唔過別人, 就只識用小學雞鬧交方式去侮辱立場相反人士。

我都上左BK 9年, 以前真係好好玩,d人理性好多, 近呢兩年我都有上,不過小發聲。
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

大宅

收貨?咪玩啦...你feel到佢幾有誠意先得㗎

琥珀宮

木土土 發表於 19-6-19 10:35
「要求政府承諾不檢控示威者」

但有d人不只示威,真係以「殺傷性暴力行為」去衝擊警察,若警方有「足夠證 ...

大宅

dyl 發表於 19-6-19 11:23
如果將來D連環強姦殺手, 變態或犯毒逃犯走晒黎香港, 而家留一線甘到時可能要用番呢條例送佢地走, 而家cance ...

條例本身就有,一早可以引渡
依家係修訂咋

子爵府

畀面勳章

唔收貨,要撤回不是暫緩,完全和616遊行前沒分別,出來巡例開個記者會但什麼也沒變

侯爵府

木土土 發表於 19-6-19 10:35
「要求政府承諾不檢控示威者」

但有d人不只示威,真係以「殺傷性暴力行為」去衝擊警察,若警方有「足夠證 ...
係, 如果要放佢地, 甘而家因佔中用暴力而坐緊監個班咪都要放, 如果吾係吾公平

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

不在二百萬/一百萬人其中
不過林鄭一講大和解己覺得佢撐唔落
一捐三萬己覺得佢注定腳痛
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

珍珠宮

2018復活節勳章

laiyuen 發表於 19-6-19 11:03
其實未,不過我覺得見好就收,怕去得太盡會引致另一更大既後果
同埋人民既力量呢招不能經常用,用得多就無 ...

同意

大宅

回覆 flyinsky 的帖子

完全同意...我想問下收貨既人...呢股反送中市民既力量係邊D人爭取或引發咁多人支持同關注呢條惡法 ??

我唔係話激進既年青人係無錯...但係係咪要公平公正咁去查清楚呢 ( 包括警方)??

做人將心比己...如果收傷或被補既年青人係妳地子女...咁係咪收貨呢 ??

(利申 : 一個已婚但無子女的70後女人)

禁止訪問

首頁
34567...8

尾頁

跳至