時政擂台

跳至

首頁
34567...17

尾頁

珍珠宮

BK Milk勳章

IHateSummer 發表於 19-7-23 00:16
眼見身邊年輕人輕易地受環境帶動情緒,影響判斷,好感慨

呢種思維影響好深遠

男爵府

黑仔僱主 發表於 19-7-23 00:44
你又知係大部份香港人的心聲?

請問香港難道真系會有400萬人支持暴力嗎?你相信嗎?

子爵府

LeannBB1102 發表於 19-7-23 00:43
到今時今日,我依然相信警察. 因為要警黑合作,果班黑衣人系旺角已經打死晒啦,你話對嗎?
...

咁如果班激進示威者真係只係一班目無法紀又收咗外國幾千萬億去搞亂香港嘅暴徒,立法會,警察總處,中聯辦,政總就一早冇咗啦,你話係咪?
Display Picture from Rita et Machin

侯爵府

yw1987 發表於 19-7-22 23:57
你覺得昨晚警方有冇去保護市民
吾好再係度講廢話啦!有人性嘅好好咁反醒吓啦!

男爵府

HoneyBee30 發表於 19-7-23 00:52
咁如果班激進示威者真係只係一班目無法紀又收咗外國幾千萬億去搞亂香港嘅暴徒,立法會,警察總處,中聯辦 ...

對的,但唔理咩原因都好,犯法行為都是錯的,都要拉.

男爵府

oooCeciooo 發表於 19-7-23 00:37
200萬中人,9成多都人出黎和平遊行,但唔代表支持暴力行為,只不過大家唔會係呢啲時候分化割蓆,好心你唔 ...

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

ngokwan 發表於 19-7-22 23:53
所以我非常奇怪,之前整整一個月,又打又圍,冇人出聲;

今天全部話暴力唔啱,但之前隻字不提 ...

原來畜生也知暴力唔啱?見笑了!
可惜牠們是雙重標準的⋯⋯
佢哋暴力就合理
人哋暴力就犯法
無恥成咁,真係好難溝通

子爵府

LeannBB1102 發表於 19-7-23 00:51
請問香港難道真系會有400萬人支持暴力嗎?你相信嗎?

反對一切有形及冇形嘅暴力,希望警隊公平公正執法,拜托哂!!
Display Picture from Rita et Machin

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

HoneyBee30 發表於 19-7-23 00:52
咁如果班激進示威者真係只係一班目無法紀又收咗外國幾千萬億去搞亂香港嘅暴徒,立法會,警察總處,中聯辦 ...

搞到爛晒都未夠,仲要冇咗先叫做暴徒?

你問心自己屋企俾暴徒咁搞法,你會點形容啲暴徒?有思想的學生?有見地的年輕人?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

真係好笑,有人以為昨晚只發生黑/白衣打鬥嗎?中環暴徒圍警/西環中聯辦事件去了那?如果今天才心痛的,我只說你根本不愛港,我信香港警察,支持佢地拉曬暴徒。

琥珀宮

LeannBB1102 發表於 19-7-22 23:49
琴晚元朗事件跟本就系一面完整清澈既鏡子,白衣黑社會打人,破壞公共秩序,完全系無法無天. 其實佢地做緊既 ...

From FB

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

伯爵府

HoneyBee30 發表於 19-7-23 00:55
反對一切有形及冇形嘅暴力,希望警隊公平公正執法,拜托哂!!

依家連香港總商會都發聲明話政府需要成立調查委員會,咁希望還大家支持警察話警察冇打人,冇過份使用權力同武力,還佢地一個公道丫。

子爵府

LeannBB1102 發表於 19-7-23 00:54
對的,但唔理咩原因都好,犯法行為都是錯的,都要拉.

我同意你嘅講法,公平公正執法,維持香港法治同和平。
真心希望會有個獨立調查委會員可以搞清楚整件由引渡條例帶起嘅風波。誰是誰非要由第三身睇先可以還各方公道

男爵府

oooCeciooo 發表於 19-7-23 00:37
200萬中人,9成多都人出黎和平遊行,但唔代表支持暴力行為,只不過大家唔會係呢啲時候分化割蓆,好心你唔 ...

甘果9成都一樣反對所有暴力嗎?還是只反琴晚既黑社會呀?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

LeannBB1102 發表於 19-7-23 00:40
我同你一樣,但我今日點解要出post, 因為如果我地再沉默,果班人會自喜坐大,我要表態,要發聲,要講出沉 ...

我明你講乜

子爵府

kikikay 發表於 19-7-23 01:00
搞到爛晒都未夠,仲要冇咗先叫做暴徒?

你問心自己屋企俾暴徒咁搞法,你會點形容啲暴徒?有思想的學 ...

有証據就拉人,公平公正執法我認同的。
咁各下認為白衫義士用保衛家國嘅理由去入西鐵見人就打嘅係。。。?

珍珠宮

waic 發表於 19-7-23 00:42
西環班直頭痴線。好似警察殺左佢老豆老母咁款,一係班畜牲以為自己打緊GAME.
香港警察真係受夠了
...

聽講話有汽油彈定放火?我冇睇 ,好過份

大宅

好媽媽勳章

讚成獨立調查委員會!

男爵府

LeannBB1102 發表於 19-7-23 01:06
甘果9成都一樣反對所有暴力嗎?還是只反琴晚既黑社會呀?

我係9成幾其中一個,我唔認同暴力,但我亦都唔會係呢段時候割蓆。
但擒晚元朗事件,應該係有良知既人都覺得係錯,擒晚當中有幾多係無辜市民,返屋企都比人亂棍打呀!記者都被打呀!警察係應該保護市民而佢地走去落閘!黑社會呢啲無人性既行為,你竟然將佢同遊行示威既人混為一談

珍珠宮

木土土 發表於 19-7-23 01:02
From FB

呵,原來暴徒都有分等級

首頁
34567...17

尾頁

跳至