時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

LeannBB1102 發表於 19-7-23 08:19
我屋企既大學生話大陸依架仲要靠香港贊取外匯wor, 大陸一定未取代到香港地位,現在中國4大行完全沒有美金 ...

我都係一名師奶仔。咩外匯,咩上市哩d我唔識。但都感覺到大灣區慢慢取代香港。大灣區不斷有措施吸引有志之士去創業。

大宅

立夏 發表於 19-7-23 04:55
好認同,其實立場點樣,目標係咩都唔緊要,但啲手段十分牽動人情緒,不斷無所不用其極,迫啲明明唔想受影 ...

依家香港冇晒言論自由, 講D同你政見不同O既說話, 隨時比人影相, 起底, 貼街招, 在網上批鬥! 做生意的, 比人在社交平台洗版, 圍你商舖!
所謂的連膿牆, 同意見就比你貼到天荒地老, 唔同意見, 就唔比你貼, 就算你貼左, 轉頭撕走!! 撐警察就話你撐埋黑社會, 冷血!
唔認同佢地, 就變左做港豬, 投共, 五毛!

香港依家只容許一種聲音 : 黑警, 反政府!!! 可悲!!

男爵府

cyyiu 發表於 19-7-23 08:55
你想過正常生活?
我fb有黃朋友話,如果你呢個月,只掛住吃喝玩樂,枉為人!
O 晒咀, ...

真係神經病!!!!

男爵府

魚蛋仔 發表於 19-7-23 12:05
我都係一名師奶仔。咩外匯,咩上市哩d我唔識。但都感覺到大灣區慢慢取代香港。大灣區不斷有措施吸引有志之 ...

我都系覺得系甘.

大宅

karen828 發表於 19-7-23 08:23
係洛,都唔知佢地點考到大學架,

大學資助學位比例係1比1.3 定1.4...考名幼已經難過入大學幾十倍,所以你可以明白依家d大學生質素係幾咁‘優良’。

公爵府

ceo234 發表於 19-7-23 05:03
社會各界都好有問題,不斷美美化暴力!梁家傑重話認同學生使用暴暴力,獲得全場學生鼓掌!真係好有問題!
...

不知所謂既所謂大律師!如果第二時你比人打唔好問點解喎

子爵府

nanaaixi 發表於 19-7-23 07:22
最討厭d人講,係政府同警察逼佢地,d年輕人係無辜,咩好心痛要年輕人出黎幫我地守護家園,見到尼d說話好想 ...

講嗰d說話嘅直情心理變態,好似d變態佬搞人再話冇人會比我對你更好、我係為咗你好至搞你咋嗰種感覺

公爵府

2024勳章

omother 發表於 19-7-23 08:30
個女人大肚腩,d人誤會係大肚婆,呢個可以理解。

但之後網上話佢入咗icu, 又話bb 保唔住,原來只係造假,但 ...

仲有個 bk jm 話因為咁,, 下次要去遊行
有好多人報紙寫乜就信乜。。。。。

男爵府

開心吸收勳章

hkalilai 發表於 19-7-23 08:13
我同其他同事都有呢個疑問,昨天食lunch一問呢個問題,有位同事(之前吾知佢係甘)突然好似癲佐不停問:甘打 ...

你哩位同事要小心他.心理好有問題.

別墅

元朗事件之後已同C6 冷戰到現在

別墅

hkalilai 發表於 19-7-23 08:13
我同其他同事都有呢個疑問,昨天食lunch一問呢個問題,有位同事(之前吾知佢係甘)突然好似癲佐不停問:甘打 ...

你個同事好有問題,你係佢面前唔好講政治話題,萬一有咩言語或是意見不一既時候,可能一句說話引發很多問題出來,我只是覺得他/她接受不到反對聲音了

別墅

435475 發表於 19-7-23 12:11
依家香港冇晒言論自由, 講D同你政見不同O既說話, 隨時比人影相, 起底, 貼街招, 在網上批鬥! 做生意的, 比 ...

我都覺得係咁,現在香港已經變得冇言論自由,只是反對聲音就會比人圍攻

大宅

LeannBB1102 發表於 19-7-23 08:19
我屋企既大學生話大陸依架仲要靠香港贊取外匯wor, 大陸一定未取代到香港地位,現在中國4大行完全沒有美金 ...

啱啱搵到哩篇文章,你可看看。https://www.facebook.com/groups/2265517737/permalink/10158581263707738/

首頁

尾頁

跳至