時事熱話

跳至

首頁
34567...8

尾頁

複式洋房

大時了了 發表於 19-8-8 15:20
政府一早已經回應左,暴徒要100蚊,政府俾70蚊,但暴徒一定要100蚊,唔俾就攪破壞。

老細俾15000月薪俾妳 ...

咁其他問題就不用解決嗎?警黑合作你可以接受嗎?警察亂打人就唔洗理?

大宅

Debbiebbccd 發表於 19-8-8 19:36
咁請問警察濫權,亂打人都唔叫得黑警?

收皮啦你!就嚟星期六呀,你係唔係又去燒警局呀?防暴警察出得嚟就梗係打你㗎啦!咁你有冇犯法Y?你試吓而家喺美國Y?咁鍾意拎支美國國旗出嚟!俾人射死左10世啦!唔係仲要同你講好說話先拉你呀嘛
真係鬼佬上身!咁鍾意比英國佬統治,乜以前英國統治我哋有得揀港督嘅咩?港人治港唔係港獨治港囉
你夠膽講出去行嗰啲完全冇破壞香港?地下爛晒交通燈壞埋!人哋射催淚彈先定係你班友仔掉磚先呀?叫你地有限指定時間走仲唔走?有本事就唔好戴口罩啦!光明正大!出嚟犯法!俾人拉左都冇嘢好講!我就佩服你,成班俾人拉就扮行街!
封埋條隧道!生仔,有需要嘅人!多得你唔少

複式洋房

魚蛋仔 發表於 19-8-8 12:09
且調查委員會成立後,一切都進入調查的程序之中,警方未來將更難以處理連場的的暴動。而那些分分明明的暴 ...

一旦成立獨立調查委員會,那麼「撤銷暴動定性」一個要求也即時實現?完全無關係喎。
調查係調查警察有無濫權,不合適地使用武力等等,關咩暴動行為中性化事。
唯一解決方法係政府出黎解決問題。
難道你真係認為現在警察的做法沒有問題?

大宅

Debbiebbccd 發表於 19-8-8 19:46
一旦成立獨立調查委員會,那麼「撤銷暴動定性」一個要求也即時實現?完全無關係喎。
調查係調查警察有無濫 ...

你不如望下全世界有啲乜嘢地方嘅警察係唔可以使用武力啦!依家資訊咁發達
我覺得警察根本上就要拉晒犯法嘅人!仲比你地個個星期喺度搗亂香港!的確係政府有責!
你鍾意罷工咪罷工囉,係要迫人哋同你一齊
點解一定要全世界同你一樣諗法?你係香港人,我唔係咩?過主啦!

複式洋房

duckie919 發表於 19-8-8 19:44

收皮啦你!就嚟星期六呀,你係唔係又去燒警局呀?防暴警察 ...

係美國有一萬人出黎遊行總統落左台啦,理性討論淨係識叫人收皮,你就係咁既質素?美國人有槍啊,香港人有無啊?
香港用基本法架喎一日未判你都唔可以當人罪犯架喎,點解唔應該好聲好氣啊,佢地服務市民架喎,公務員黎喎。
哈,你無睇直播咩,無事都無成班街坊look無戴口罩都比人射催淚彈喎。嘩個日舉完黑旗十秒就射喇喎,我睇d黑衫人一定識飛啦。
食完飯比警察打左野喎,你無睇咩?比你睇返啦
https://www.facebook.com/715486135226112/videos/382871349099523?metadata=aWAbAxm7HohfFkqIf0ws0oAga1DwhPv2jHAMzccxrnCGw+4rMEWDf7WSmDbwEy2zEnkeqV5F09dmor79/KN5Rp1jr61NReMP&sfns=cl

大宅

Debbiebbccd 發表於 19-8-8 19:55
係美國有一萬人出黎遊行總統落左台啦,理性討論淨係識叫人收皮,你就係咁既質素?美國人有槍啊,香港人有 ...

是但啦!走開啦你
仲唔出去遊行?帶定磚頭呀!

複式洋房

duckie919 發表於 19-8-8 19:48

你不如望下全世界有啲乜嘢地方嘅警察係唔可以使用武力啦! ...

合適既武力啊,明唔明啊
警察係有裝備,有武器,就算胡椒噴霧唔會死人,但係太近有有機會致盲,所以先要有條例限制佢地使用武力的,每種武器都有指引點用架,警察唔係爛仔鍾意點玩就點玩
搞亂個香港?唔係政府既問題會迫到咁多人出黎?
無人迫你同其他人一樣念法,我咪同你討論緊囉,呢個唔係討論區黎咩?過主?你憑咩剝削我既言論自由啊?不過睇你就係唔明囉

大宅

Debbiebbccd 發表於 19-8-8 20:01
合適既武力啊,明唔明啊
警察係有裝備,有武器,就算胡椒噴霧唔會死人,但係太近有有機會致盲,所以先要有 ...

你啲觀星筆一樣啦,遙遠都可以致盲添
係囉,胡椒噴霧唔會死人囉,你自己講㗎,但磚頭就會掉得死人

777落台之後都會有另外一個777上台㗎啦,唔通搵你做特首咩!全民普選?諗都諗到唔得啦!以前個港督有冇大家一齊選?小朋友扭玩具咩?唔俾你就扭到有為止!

小妹妹,專登開個啊account過嚟Baby Kingdom,你望吓我哋企喺邊邊先再講野啦,既然你都話有言論自由,咁你繼續講啦,我唔會再回應你,Bye

大宅

回覆樓主:

人多蝦人少逼浸大校長同普通市民歸邊
戴住口罩就縱火毀壞打爛人架車燒人間屋都得
坦白講,就算警察有錯,都唔夠呢班黑衣人恐怖
起碼安份守己普通市民好人好者,差佬唔會無端白事影響你正常生活同個人自由
仲好意思話自己係為未來為大眾,未來已經被呢班人摧毀了

大宅

duckie919 發表於 19-8-8 19:44

收皮啦你!就嚟星期六呀,你係唔係又去燒警局呀?防暴警察 ...

講得好!

大宅

Debbiebbccd 發表於 19-8-8 19:46
調查係調查警察有無濫 ...

我支持警隊執法!至於警察做法有無問題,有警監會同ICAC調查!無需再成立委員會!

成立委員會調查警方有無濫權有無不合適使用武力,即懷疑警方當晚行動有問題,即暴徒可能受到不合適對待。咁仲唔係否認暴動?就算無否認暴動,就算查到警方無問題,但委員會調查需要長時間,到時又進一步淡化左暴徒的罪行!

所以,就算要調查警方都係要等暴動平息後,暴徒定罪後再查吧!仲有要查埋飯民議員有無收黑金出賣香港,部分傳媒係咪違反專業操守!

最後,我再講一次。今次凡有理性的人都認為係暴動。暴徒行為令人髮指,不能原諒!我支持警察嚴正執法!

大宅

Debbiebbccd 發表於 19-8-8 19:39
咁其他問題就不用解決嗎?警黑合作你可以接受嗎?警察亂打人就唔洗理?
...

點解妳話警黑合作 ?
警察點樣亂打人 ?

伯爵府

patwong 發表於 19-8-5 17:19
政府一路唔回應,我諗啲示威一直都會繼續。究竟,政府要到什麼時候才會作出回應呢?要回應啫,唔喺要你乜都 ...

回應咗啦,今次仲係張曉明回應

男爵府

好媽媽勳章

Debbiebbccd 發表於 19-8-8 20:01
合適既武力啊,明唔明啊
警察係有裝備,有武器,就算胡椒噴霧唔會死人,但係太近有有機會致盲,所以先要有 ...

你是否有掟磗?有掟鐵支?有無拆街果D磗同鐵欄?有無放火,噴字,破壞?有無佔據馬路唔比車過?有無阻地鐵關門?有無搶人手機唔比人走?有無圍人?
有做是但一樣都已經錯啦。你地宜家咁攪法真係唔覺得錯?

侯爵府

patwong 發表於 19-8-5 17:19
政府一路唔回應,我諗啲示威一直都會繼續。究竟,政府要到什麼時候才會作出回應呢?要回應啫,唔喺要你乜都 ...

政府已經回應了。
只是沒有答應。

我反對政府特赦任何暴力示威人仕及背後煽動策劃者。要嚴政執法。當然對任何白衣黑社會亦嚴政執法。

複式洋房

duckie919 發表於 19-8-8 20:09

你啲觀星筆一樣啦,遙遠都可以致盲添

咩都拉開黎講有意思咩?講唔過就講另一樣野
你自己睇下支持警察既係咩人多啦。
做人比返d良知啦

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

複式洋房

心滿意足 發表於 19-8-8 21:18
你是否有掟磗?有掟鐵支?有無拆街果D磗同鐵欄?有無放火,噴字,破壞?有無佔據馬路唔比車過?有無阻地鐵關門? ...

一單還一單,示威者有錯等唔等於警察可亂用武力?用過期催淚彈都可以?
點解政府唔可以明確咁回應巿民?林鄭出黎回應CNN記者有提及到暫緩係因為12/6號既衝擊而使她改變主意。詳情可以睇返記召,咁點解咁唔可以一早回應市民。點解你地會接受到個滿口謊言既政府?

大宅

回覆樓主:

無論林鄭願不願意,結果是已經沒再推行條例了
你們是得一想二,提出無理要求,像小孩子般撒野,一定要人完全依你們
而且破壞了亦不願承擔責任,香港的未來怎可以交給這些沒有擔當的人?
警察有沒有錯一回事,但你們的影響已經遠遠超越警察,平民百姓連不同意你們的餘地都沒有,用人數攻勢、人身攻擊、破壞他人財產和起底,務求使人歸順你們
說實在,你們的行為比某極權,或許有過之而無不及。

大宅

Debbiebbccd 發表於 19-8-8 22:28
一單還一單,示威者有錯等唔等於警察可亂用武力?用過期催淚彈都可以?
點解政府唔可以明確咁回應巿民?林 ...

警察真係好過份,亂用武力層次,唔應該用催淚彈,橡膠子彈對付暴徒,應該用實彈,咁就可以好快平亂。

禁止訪問

首頁
34567...8

尾頁

跳至