時政擂台

跳至

首頁
34567...14

尾頁

大宅

月餅勳章

miraclebew 發表於 19-8-13 03:08
老實講我細細個夢想係做警察架,但而家我唔會想加入。

仲有就係,政府係完全無意慾答應任何一條訴求,完 ...

你唔做警察係正確選擇,因為你唔配

複式洋房

baofankan 發表於 19-8-13 03:01
咁緊張啊?我都只係話傳聞,不過你又對號入座,你有錢搵就益下大家啦
...

大家法治社會講證據姐,憑空想像既野你都係自由講場吹下水算啦

複式洋房

karenng115 發表於 19-8-13 03:04
我諗要配老花眼鏡既係你,唔係我地。
唔駛情緒咁高漲,小心爆血管。

條片有布袋彈我已經解釋左好多次

至於呢三張圖,你當係我老花,講下有咩唔同啦下

男爵府

2018父親節勳章

miraclebew 發表於 19-8-13 03:12

見你得閒我又瞓唔著,吹下水唔得㗎

複式洋房

kkhon 發表於 19-8-13 03:04
如果暴徒夠膽除下囗罩同面罩去衝我都好欣賞!

除罩索毒氣?你估個個想變到你咁

大宅

miraclebew 發表於 19-8-13 03:10
講法治既話,無編號無委任證可以執法咩?
講法治既話,警隊通例叫唔好對上身射彈、唔好室內放催淚彈,呢D係 ...
你同我講警例做乜啫,我只知香港司法係獨立,你吾滿意你咪去告,告到冇差當同坐監。

複式洋房

baofankan 發表於 19-8-13 03:04
咁大古發生咩事啊?講埋啦,叫文宣梗要搵話題嘅我老人家記唔到咁多,提下老人家啦
...

google「太古」再睇新聞已經有啦,唔係記憶問題係能力問題

男爵府

2018父親節勳章

miraclebew 發表於 19-8-13 03:12

好一句法治社會,原來你地識法治,簡直謊天下之大謬,破壞法治在先,然後話社會講法治,情緒起伏大好易有精神病,記得睇醫生,仲要定時食藥喇。

allah    發表於 19-8-13 10:29

子爵府

what is the point if its dead?
what is the point to free riots?
all they want is Hong kong to become idependent.
who supply hong kong water and food?
why dont people just behave and live peacfully till 2047/
China is moving on became powerful and strong.
Hong kong should follow the motherland. hows Macau?
Does the bill kill people in Macau?
I see the muderer is going to be free soon.
hows is one place two check ? peoplw are happily using to travel.
we can lean on and feels pround for being Chinese.
dont care much who leads but to be strong and China these day has bargaining power.
not a weak country, pleace accept your identity and be pround of yourself. or otherwise free to leave.

複式洋房

皇貴妃 發表於 19-8-13 03:12
你唔做警察係正確選擇,因為你唔配

除左人身攻擊有無第二樣?

聽人講呢度既會員好理性,乜見到意見唔同既人只係識講呢D野?

男爵府

kkhon 發表於 19-8-13 02:58
我只想講無論比咩射到,都是究由自取!香港係法治吾係人治!任何人犯法都要受法律制裁,警察也不例外,有證 ...

究由自取!? 咩道理?

哦, 明啦, 即係好似大陸咁, 出街被車撞死左都係究由自取.

複式洋房

kkhon 發表於 19-8-13 03:17
你同我講警例做乜啫,我只知香港司法係獨立,你吾滿意你咪去告,告到冇差當同坐監。
...

香港係講法治,講司法獨立,但唔代表現行制度無漏洞架
對警隊有不滿可以投訴,但當警隊可以無編號無委任證咁執法,現行機制下係無辦法投訴

法治係講緊法律制度同條文要守護市民權益,而唔止係守法例

大宅

miraclebew 發表於 19-8-13 03:14
除罩索毒氣?你估個個想變到你咁
我心善人都靚!毎次警察到之前已帶罩啦,難為成3X度咁熱包到實喺條街掘磚拆欄杆

男爵府

原來只要有交稅,就可以叫警察做乜都得,受教了

男爵府

我問嘅係你,你唔敢答仲走去消費過左身既人,真係無恥

複式洋房

baofankan 發表於 19-8-13 03:18
好一句法治社會,原來你地識法治,簡直謊天下之大謬,破壞法治在先,然後話社會講法治,情緒起伏大 ...

你放心,講法律同法治我一定比你識更多,唔係話守法就叫法治,亦都唔係話唔守法就破壞法治

讀多幾年書,睇下盧梭,甚至毛語錄,先出黎笑人啦

大宅

miraclebew 發表於 19-8-13 03:22
香港係講法治,講司法獨立,但唔代表現行制度無漏洞架
對警隊有不滿可以投訴,但當警隊可以無編號無委任證 ...
咁暴徒又何嘗吾係走漏洞,个个被人捉到龍精虎猛都話要去E院瞓夠48小時

侯爵府

z.mavis 發表於 19-8-13 03:22
原來只要有交稅,就可以叫警察做乜都得,受教了

係, 唔怪得借個廁所都要表示遺憾

大宅

keene 發表於 19-8-13 03:20
究由自取!? 咩道理?

哦, 明啦, 即係好似大陸咁, 出街被車撞死左都係究由自取.
都話左出得黎衝要後果自負咯

補充內容 (19-8-13 03:29):
咁吾睇燈被車撞都係後果自負

子爵府

我附近街坊個個都話抵死喎玩火玩得咁開心!警告好多次啦!後果自負嘛!你果句先撩者賤同班暴徒講啱啲囉

首頁
34567...14

尾頁

跳至