自由報料

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

MommyPanel勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

melodybaby312 發表於 20-2-10 07:41
我都係25/1訂,現在仍是「準備配貨中」

我都係24/1訂,現在仍是「準備配貨中」.....
都唔知幾時先出到貨.....佢唔 CUT 我單, 我又無理由自己 CUT....而家一罩難求呀....
最慘的係, 我在另一間買左兒童口罩, 佢已經出左貨, 到左GMARKET, 依家HOLD住左...
我好驚會俾人偷左/唔見左....

男爵府

deleted

大宅

mlyuen 發表於 20-2-10 11:36
我都係24/1訂,現在仍是「準備配貨中」.....
都唔知幾時先出到貨.....佢唔 CUT 我單, 我又無理由自己 CUT. ...

我都係,一直都係準備配送中,你出左貨未?

珍珠宮

MommyPanel勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

babybabyhei 發表於 20-2-12 14:45
我都係,一直都係準備配送中,你出左貨未?

好開心呀~我今朝突然見它到左GMARKET 包裝中, 之後下午去埋全球配送中嗰到~希望真係快D出到貨, 送到黎香港...

它嗰間由27/1 一直在"準備配送中", 一直到今朝去到GMARKET 包裝都係冇運單no.
我懷疑可能一早已經到左GMARKET , 只係太多箱貨, 壓左在底, 所以攪咁耐....

我由上星期一日兩個mail, 係咁問嗰間公司和gmarket 客服, 兩邊從來都冇覆過我究竟出貨未, 直到今個星期,因等左兩個星期冇回音, 進入第三個星期, 我見覆都唔覆我, 我咪每兩個鐘左右 sent 一次e-mail 問佢地....可能我太煩了, 所以唔覆我, 直接搵到我的件, 寄俾我~哈哈~

男爵府

回覆樓主:

岩岩在荃灣药房見到

大宅

mlyuen 發表於 20-2-12 16:26
好開心呀~我今朝突然見它到左GMARKET 包裝中, 之後下午去埋全球配送中嗰到~希望真係快D出到貨, 送 ...

我一直都仲係咁樣啊

大宅

我琴日終於收到貨, 我本身23/1在同一賣家訂左2張單, 給果上星期有一件貨順豐派(23/1上午訂), 今日件貨轉左畀嘉利物流(23/1 下午訂), 再畀多寶派, 佢一出貨多寶就出sms通知我, 建議我轉去自提點取貨會快過派件.

但gmarket個系統真系唔得, 到我收到件貨佢個status仲未shipped...

侯爵府

環保接龍勳章

mlyuen 發表於 20-2-12 16:26
好開心呀~我今朝突然見它到左GMARKET 包裝中, 之後下午去埋全球配送中嗰到~希望真係快D出到貨, 送 ...

等我都試下先

侯爵府

環保接龍勳章

回覆樓主:

剛剛收到seller email reply, 佢話寄咗貨(4/2),係gmarket 有太多貨所以會delay 10~20日

大宅

onlam2005 發表於 20-2-14 21:03
剛剛收到seller email reply, 佢話寄咗貨(4/2),係gmarket 有太多貨所以會delay 10~20日
...

請問你是否直接email 個 seller 還是 leave inquiry?
我張25/1單個status 無瑞瑞由"prepare for shipment" 轉了做"return", 其間冇按過任何掣要求 return. 我leave inquiry 無人覆。

侯爵府

環保接龍勳章

Leanne123 發表於 20-2-14 23:56
請問你是否直接email 個 seller 還是 leave inquiry?
我張25/1單個status 無瑞瑞由"prepare for shipment" ...

兩樣都有做,
客服無reply.
係seller 係email reply我.
我都想refund 呀. 但seller話佢出咗貨,
係gmarket logistic 問題, 話可能delay 10-20 days.
所以今早又出inquiry俾客服.
唉...
8/2 EMS到咗香港又未派,
有見其他JM D貨又平, 又好快到, 點解我咁黑?

大宅

onlam2005 發表於 20-2-15 10:42
兩樣都有做,
客服無reply.

我咪仲黑,我年初一落單,無端端變refund status. 眼見其他落單遲過我的jm 也收到貨……

我仲要只落了這單order。

大宅

onlam2005 發表於 20-2-15 10:42
兩樣都有做,
客服無reply.

我2月1ems到香港,都係擒日先收到,郵局應該清緊架啦,等多幾日啦

首頁

尾頁

跳至