自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

yelling3 發表於 20-2-14 22:50
其實真係諗過好幾次,我覺得生咗嘅生活都係改唔到要受言語侮辱,逆來順受嘅日子
...

你生活上要靠佢嗎? 如果你同佢傾左冇改善,可以做好準備 !

別墅

其實可能佢覺得而家揾口罩好難,放多d存貨好過到時出去又要同人爭

別墅

回覆樓主:

鬧你 要話佢知令你難受 委屈, 咁佢先會知, 相處要時間磨合,包容下,口罩易送難買

我兩個人24盒口罩,唔捨得賣比唔識嘅人,最後送左21盒比朋友,我身邊人完全無參與,佢話有我 就唔洗担心 無得用

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

咁都要罵有排捱佢一向成日罵你

男爵府

您老公係有啲小家 日後要好好教導下

我識一個男人又係類似咁 成日背後鬧個老婆送哂啲bb衫個姨仔舅仔 連工人食哂啲屋企公仔麵都呻一餐 但佢眼中從來唔覺自己小家

珍珠宮

其實我都未必會信,呢刻距話買黎幫人,下一刻點知會唔會高價轉售。如果要幫人,我寧願親手去幫,平日出街帶多幾個系身,遇到有人無,再送俾人。
你老公系可能情急下先咁大反應,因為而加口罩真系賣得貴,你又大肚,出入真系要小心,又唔可以重用口罩。所以你老公先咁珍惜呢d口罩。
算啦,唔好嬲了。聽日訓醒乜事都無,安心養胎

珍珠宮

我地都系確保自己有3-4個月份量啊。真系make sure疫情過去之前大家都有口罩用。即使而加系夠用,但都珍惜,唔會亂用。多出既留俾屋企人。

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

yelling3 發表於 20-2-14 23:49
多謝你,希望個囡出咗世會收火,如果唔係我會抑鬱落去,一係擺低bb一走了之,最低落頂唔順時諗過自殺,不 ...
你老公唔嫖賭飲吹,唔打女人,鬧下咪當佢 胖虎唱歌。

我試過大肚時,老公發老脾走左去,我一個人攞住d bb野,自己返屋企。

睇開d。到佢有野做錯,或者要你幫手,你咪爆鬧返佢。

你覺得佢難頂,佢夠話你離譜,呢個時世又唔知疫情幾時完,有口罩就唔好攪咁多野。

男爵府

回覆樓主:

我有4合,父母各1,細佬1,自己1,見到網上有人求救,見屋企附近所以送左幾隻俾佢,我想講,就算你屋企有一萬合又點?出面d人冇,得你有得帶,係好事嗎?
大家呢個時間應該互相幫忙,你老公唔啱
我想講,我呢排可能諗得善事多,所有因為疫情帶黎嘅麻煩,都變得順利,原來個天關左度門,都會打番開隻窗俾我。
希望香港人可以團結起黎,對抗疫症

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

yelling3 發表於 20-2-14 22:15
我都覺,後生已經發現佢性格有問題,但無跳槽,覺得將就吓就一世,始終佢又無滾女無不良嗜好。都而家細路 ...

佢好過份,你真係要好好考慮你地既將來。

d口罩大家都有份,你想再賣多一盒,要同佢傾左先。

公爵府

不好意思,我重點放左喺11盒到

實不相暪,我一家四口加工人,再供應俾長老,有三盒存貨都認為安心,認同你寧願賣俾人,好過囤太多,當你有七盒多啲,兩個大人,一人換兩個一日,都有足夠三個月份量,如果一日只用一個,捱到半年,疫症應該過去,無必要儲太多。

男爵府

其實你都8個月,應該開始多去醫院和健康院,如生BB要住醫院時老公和你都要用好多,你估還可以一日一個,都時沒有口罩時,邊個幫你買。仲有你哥哥比五盒你,我估你哥哥都是見你大肚會用得多,所以比多D你,你就攞去賣,講真你覺得多咗,是應該比返你哥哥。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

佢咁緊張D口罩會唔會其實有人問過佢有無,佢推左人話無 ! 但見到你賣左比人咪覺得早知你賣比唔識嘅人拎願比熟人或親人囉! 其實係身外物,不過你老公下下鬧係唔啱! 但係你哋嘅相處方式! 你唔想咁落去,要諗下辦法! 下下咁食住會越黎越難捱! 你都可以發難鬧返佢架,唔須要下下受! 自己要爱鍚自己多D,大緊肚架!
大家就口罩問題商量下keep 幾多! 當你無嘅時候,未必有人會幫! 始於各有各困難... 宜家環境水深火熱

珍珠宮

回覆樓主:

同情,一盒口罩等於生死?太緊張了

翡翠宮

牛年勳章

我覺得口罩問題事小,老公脾氣問題事大,生咗小朋友仲多摩擦,要有心理準備

首頁

尾頁

跳至