自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

wantaima 發表於 20-3-21 11:52
幾萬人返來,邊有咁多隔離中心

宜家係唔係日日都有由外地入境?

珍珠宮

kurocat 發表於 20-3-21 12:43

宜家係唔係日日都有由外地入境?

係,因為機位問題有D仲未返到來。

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

yuenloklok1 發表於 20-3-21 11:08
問下袁教授有關自我隔離人士週圍去播毒,有咩新建議

問袁國勇有咩用,呢d 要靠自律!其實香港人番香港冇問題!有問題係其中有班自私精,佢地在外國就怕自己會被傳染,先要急急回港。但番到香港,就賤賤格格,周街走,dd責任感都冇!
睇d 確診數子,就知外國番黎果班,感染的機率高,理應全部都應該自律自我隔離。
我地在香港的人,死守左兩個月,盡量唔出街,一野比班自私精搞亂晒!

翡翠宮

回覆樓主:

應該意即做啦

珍珠宮

peaceaa1122 發表於 20-3-21 12:59
問袁國勇有咩用,呢d 要靠自律!其實香港人番香港冇問題!有問題係其中有班自私精,佢地在外國就怕自己會 ...

不遵守家居隔離令的人,應該重罰!

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

maynjune 發表於 20-3-21 12:13
袁國勇? 自我隔離? 自由活動?

自我隔離有效的話,數字就唔會飆升啦係嗎?
你有冇睇新聞?呢幾日確診嘅絕大部份喺外國返嚟或者有接觸外國返嚟確診嘅歷史,咁就係呢班人喺外國已感染,可能冇症狀或仲喺潛伏期,返嚟就出現症狀,自我隔離喺希望減低社區爆發危險,切斷佢同其他人嘅接觸和傳播鏈,自我隔離期間出現症狀可以即入院,唔係話佢喺外國感染返嚟香港會變返正常。

侯爵府

yuenloklok1 發表於 20-3-21 11:08
問下袁教授有關自我隔離人士週圍去播毒,有咩新建議

咪係! 袁國勇袁國勇, d 人當係神咁拜
未經本人同意, 任何人士不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

侯爵府

peaceaa1122 發表於 20-3-21 12:59
問袁國勇有咩用,呢d 要靠自律!其實香港人番香港冇問題!有問題係其中有班自私精,佢地在外國就怕自己會 ...

一定係要靠自律, 果班播毒垃圾, 搵監倉關夠14日強制隔離就差不多!
未經本人同意, 任何人士不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

平平常常 發表於 20-3-21 13:09
不遵守家居隔離令的人,應該重罰!

同意,要加強巡查

首頁

尾頁

跳至