自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

rachel0316 發表於 20-3-23 20:59
醫療資源系統越多人後面就無資源
第一日就知大把香港人係武漢
亦會估到之後會有香港人返香港

香港都叫做得唔好你去歐美感受下啦!雞旦挑骨頭係人都識。香港人會自救就唔會咁多群組感染啦!反政府既人政府做咩都唔會睇到,真係嘥氣!

大宅

認識瑞士牛牛第四回 陪月勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第三回 2016畫展勳章

C9論壇~哈哈哈

侯爵府

bbshop_bb 發表於 20-3-23 18:27

一早封左關,連返黎香港人的人都無得入咪得。

香港人都唔可以返香港?

公爵府

Ching926 發表於 20-3-23 16:27
記者會尾聲,林太再向所有醫護,所有抗疫工作者表示敬意,並為到一批自私的人沒有汲取教訓和漠視抗疫工作者 ...
林鄭加油!醫護人員加油!辛苦你們!今次疫症香港政府巳經做得好好,希望大家自律,同心對抗疫症

禁止訪問

男爵府

GoldManed 發表於 20-3-23 22:04
都話左只block 非香港人

咁一早「封關」咪冇用囉!講極都唔明

伯爵府

clairebbb 發表於 20-3-23 18:12
唔覺林鄭可憐!封唔封關佢話事; 接唔接湖北港人佢揸fit ; 違反隔離令,可以重罰佢唔罰! 佢d措施唔湊效, ...

但事實真係有好多人唔自律喎

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

佢應該以為D回港人士會正常乖乖家居隔離,點知完全唔會仲出去吃喝玩樂/剪手帶激到喊啦我哋普通市民都激親啦

禁止訪問

畀面勳章

珍珠宮

叻叻勳章 畀面勳章

PacoMum 發表於 20-3-23 18:24
而家係外國返來既香港人隔離令周圍走,關封關咩事?

香港都無晒班大陸人,嗰排真係無數字上升
反而而家疫情感染數字升得最厲害係外遊回來嘅香港人
係咪打咀巴

大宅

都係果句,嚴懲,必須嚴懲,一旦捉到撤銷香港永久居民資格,或者判刑留案底,有咁重罰咁重

伯爵府

2018復活節勳章

記者會尾聲,林太再向所有醫護,所有抗疫工作者表示敬意,並為到一批自私的人沒有汲取教訓和漠視抗疫工作者 ...

敬意?兩個月前人地話封關,佢唔理,罷工,秋後算帳
依家爆煲 有敬意?
真係好真心

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

又講兩個月前 成日猜忌中國,可惜 事實證明, 外國返嚟嘅人先係播毒者, 仲有劣質巨嬰嘅行為, 掉人眼前, 一切盡在不言中

男爵府

醫護罷工剩係要求對內地封關,並無要求對外國封關喎. 直到香港政府禁止外國人入境,當初發動罷工既工會都冇走出黎話如果政府再唔對外國封關,佢地就罷工. 貫徹始終果個係何柏良醫生. 果班罷工醫護既要求,新聞有記載.

澳門唔係下下都做得比香港快, 香港已經禁止內也人入境果陣, 澳門只係要求內地人入境有衛生證明. 有D措施香港同澳門係同日宣佈或同時間進行. 有D措施,係香港做唔到. 香港有D人連條智慧燈柱都破壞,要藥房連線,有晒全港市民既身份證編號,我唔信冇人反對. 台灣到而家都冇宣佈停課,禁外地人入境都只係3月19號開始.

有D人咩都有得嘈,啱啱鬧完政府咁白痴招標買口罩,跟住就話點解定價三蚊,又質疑係咪益自己人.

香港人防疫意識普遍較高,但若政府唔宣布停學同公務員有限度在家工作,靠香港人自救係唔足夠既.

香港政府唔係做得好好,但亦唔係垃圾. 政府中段有D時間做得唔好,但後來亦急起直追. 同英美歐洲比, 香港絕對做得唔差. 林鄭做唔出好似Boris Johnson 咁叫D人 expect loved ones to die同埋herd immunity, 亦都冇好似特朗普咁話比大家聽,有錢可以攞到測試劑,其他人等下係"this is life", 前兩個星期仲話每年流感死幾多人,新冠只係得幾多病例,think about it.

永遠著眼香港既不足,只睇到人地既優點,並唔公平.

男爵府

大肉兒 發表於 20-3-24 11:27
敬意?兩個月前人地話封關,佢唔理,罷工,秋後算帳
依家爆煲 有敬意?
真係好真心

班罷工既醫護冇話要對外國封關,剩係指明要封對內地既關口咋. 而家爆煲係外國返黎爆煲呀.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章

應該取消香港身份證,永遠不准入境

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

一早唔俾佢地返黎 又或者一早諗個萬全嘅方案至放佢地返黎咪冇野囉 係佢搞出黎嘅 佢有乜資格喊

公爵府

噫,我有興趣想知林鄭嗰兩個外國留學嘅仔返到香港未?

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

uoaccf 發表於 20-3-24 12:14
班罷工既醫護冇話要對外國封關,剩係指明要封對內地既關口咋. 而家爆煲係外國返黎爆煲呀.
...

由佢啦 ,佢對眼仲有2個月前呀 !

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

uoaccf 發表於 20-3-24 12:14
...

JM, 慳番啖氣啦!班人講極都唔明架喇!唔知佢地無睇新聞定點,完全唔知而家日日幾十個確診的,都係外遊同返來香港避疫的香港人! 成日鬧遲封關,究竟關咩事呢?除非佢地鬧政府做咩唔全封,連香港人都唔準入境就話啫!如果唔係,都唔知佢哋鬧乜?

首頁

尾頁

跳至