夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

所以所謂紅顏知己,紅下紅下就綠了

禁止訪問

大宅

RonaRona 發表於 20-6-12 21:35
最近從蛛絲馬跡發現老公喜歡了他的好朋友,他也向我坦白...
他們是多年好友,老公一向很關心她,上年那女人 ...

要睇有無上過床囉

複式洋房

嘩 你老公做兵仔做左咁多年
都唔洗旨意會斷聯絡

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

arron媽 發表於 20-6-16 13:28
既然老公過去對你超級好, 比我一定會原諒, 因為世上無完人, 也無全無雜質的感情, 倒是一份珍貴的感情, 已 ...

我覺得咁諗都啱,因做得夫妻,一定有緣分,如果老公本身對家超好,可以原諒,俾一次機會,睇老公肯唔肯為左老婆決心斬纜,我覺得幾愛都好,有家庭,睇佢選邊,我個人就接受唔到3人行,做錯,決心改,亦俾我覺得有誠意改,會俾機會。

大宅

佢肯斷既話,你仲係愛佢既話,就比一次機會佢啦。你哋本身感情點樣?是否都有一些潛在的問題,導致老公出軌?如感情變淡,缺少性生活或溝通不足?或者可以正視這個問題,搵解決辦法。

複式洋房

arron媽 發表於 20-6-16 13:28
既然老公過去對你超級好, 比我一定會原諒, 因為世上無完人, 也無全無雜質的感情, 倒是一份珍貴的感情, 已 ...

認同

好多人既另一半都唔係最愛果個,或者未必知道最愛係邊個,通常得唔到既咪最愛囉。只要佢最終決定係留喺你身邊,而你覺得佢對你同仔女好咪值得你比次機會囉。

至於條刺既問題,咪試行左先,萬一真係會令你唔開心或接受唔到的話,咪分開囉。起碼大家都努力過,你隨時都有離婚既選擇權架嘛

其實樓主只係講識左多幾年既好朋友,又冇話佢老公暗戀左對方好多年,可能只係喺對方失意時接觸多咗,有左感覺咪一齊咗啫。預期要轉牛角尖去諗佢個心最愛邊個,什麼精神出軌定肉體出軌,或將來會點唔係再一齊返,不如諗下個世界變成點更實際。

複式洋房

回覆 arron媽 的帖子

你講得好好。
樓主要睇下你老公係慣犯-不斷出軌犯錯, 還是老公只有這一次犯錯。如果對方一直都係好老公, 只是有這一次錯了, 老公肯認錯, 並且同對方不再有任何來往(要觀察), 我會俾一次機會對方。因為大家一起建立一個家廿年, 老公對自己同仔女超級好, 照咁睇樓主呢段婚姻係幸福的, 當然這件事令呢段婚姻有瘕疵。 條刺未必一下子立即可以抆走, 相信要觀察老公之後既行為, 係咪俾返樓主信心, 老公有幾努力想修補關係。如果選擇維繫, 就真心原諒, 不要再追究係咪精神, 肉體出軌了, 再追究下去, 都只會令自己辛苦。大前提係, 老公係真心悔改, 大家想修補好關係, 珍惜呢個家。

至於話自己係咪老公心中最愛, 真愛。如果人生中拍過幾次拖, 真心愛過前度, 不論什麼原因分手, 或者暗戀/苦戀對方, 最終沒有一起, 其實呢段記憶唔會無左, 因為係人生成長中一個經曆, 偶然也會想起,最重要係當下跟誰在一起, 現在係咪幸福快樂。樓主老公當初選擇左你, 婚後有幸福家庭, 對自己又超級好, 何必執著。

希望樓主同老公重拾福快樂家庭!

cathngai    發表於 21-4-10 14:53

大宅

zingzingmok 發表於 21-4-9 14:03
回覆 arron媽 的帖子

你講得好好。

我之前唔知睇邊個post講,肯為責任留低,已經係最愛

別墅

RonaRona 發表於 20-6-12 21:35
最近從蛛絲馬跡發現老公喜歡了他的好朋友,他也向我坦白...
他們是多年好友,老公一向很關心她,上年那女人 ...

我覺得就係要睇吓佢肯唔肯同嗰個女人斷聯絡,肯斷冇問題一齊返,唔肯斷你要考慮自己接唔接受到,不過睇你開得post咁講其實你心裏面都接受唔到,與其自己屈住屈住唔開心不如灑脫啲

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

小虎豬媽媽 發表於 20-6-12 22:41
不如叫你老公在你面前打比個女人,開speaker, 話你已知道一切,最愛是太太,唔想太太再傷心,以後同個女人 ...

男爵府

RonaRona 發表於 20-6-12 22:30
佢發誓話無上床,我都信佢的

傻豬,男人,唔姦在床,蛇咬所唔認架

大宅

小芯睇路 發表於 21-4-8 20:29
其實我覺得你老公應該係喺20年前都已經鍾意咗個女仔,依個女仔當時應該唔鍾意佢,所以佢哋冇開始,你老公 ...

我自己情況就正正係果個紅顔知己廿多年,男人真的可以好長情,真的要男人死心先得,就算個女人吾理佢,他一樣會日日掛住她

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

wonglwy 發表於 21-4-15 11:30
我自己情況就正正係果個紅顔知己廿多年,男人真的可以好長情,真的要男人死心先得,就算個女人吾理佢,他 ...

男人可以長情,但也要你俾機會,你覺得唔妥,可以和他斷絕來往,但你冇,估計你有其他選擇才不揀佢,但你選擇繼續享受佢關心和獻殷勤。

大宅

soso1227 發表於 21-4-15 11:45
男人可以長情,但也要你俾機會,你覺得唔妥,可以和他斷絕來往,但你冇,估計你有其他選擇才不揀佢,但你 ...

呢個問題就係自己果位比吾到自己想要嘅嘢就想外求,男女一様,所以明白為什麼有外遇發生

大宅

wonglwy 發表於 21-4-15 12:29
呢個問題就係自己果位比吾到自己想要嘅嘢就想外求,男女一様,所以明白為什麼有外遇發生
...

主要男人一次又一次的犯錯,女人才報復

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

wonglwy 發表於 21-4-15 12:34
主要男人一次又一次的犯錯,女人才報復

邊個男人犯錯?你嗰個?
你男人犯錯,就收其他女人嘅男人做兵?
知唔知乜嘢係 己所不欲 勿施於人?

首頁

尾頁

跳至