想生BB

跳至

首頁
34567...8

尾頁

複式洋房

回覆 sukii520 的帖子

今朝其實都有驗, 又係好淺好淺! 放棄了! 唔驗了! 我有少少胸痛! 繼續一時時下面扯下,腰有啲攰! 我都唔想諗了! 分泌已經好小乾!

複式洋房

Check咗兩個cycle都係得淺拱,今個cycle更加唔知幾時排卵,不過由有拱開始同老公都keep住隔日dodo,今朝check紅D第一次見到咁深咋(emoji)

別墅

sukii520 發表於 20-10-5 21:47
其實好矛盾呀,想保持平常心正常生活,但大動作又有少少驚驚地。好好奇究竟呢啲分泌物代表啲咩⋯⋯
...

都係,最怕係影響到生活
我都唔知d分泌到底係平時都有,定今次先有,之前一向都冇留意

大宅

jhtsui 發表於 20-10-6 09:33
Check咗兩個cycle都係得淺拱,今個cycle更加唔知幾時排卵,不過由有拱開始同老公都keep住隔日dodo,今朝che ...

會吾會係呢幾日先排

複式洋房

回覆 Adahon2002 的帖子

我諗就唔會啦,因為平時period都好準,預計今個月13號,同埋呢幾日三角位係有啲扯、有小小感冒嘅徵狀,不過都會等多一個禮拜買枝CB驗清楚啲。

別墅

聖潔莓之前我都有睇過下wor 有無牌子推介

今日又有返好強烈嘅谷m感
睇黎都係無乜希望了

複式洋房

mrswoodson 發表於 20-10-6 13:52

聖潔莓之前我都有睇過下wor 有無牌子推介

我食FERTILAID呀, 貪佢有哂所有維他命唔止聖潔莓。

別墅

今日Day 20,照計綠d唔會咁快有控,last dodo係30/9... 之前未開始用紅d無得比較 岩岩用咗wastons驗孕棒negative... 有冇機會? 1月小產咗,今個cycle剛開始再試下(emoji)

複式洋房

Wann100c 發表於 20-10-6 08:01

今朝其實都有驗, 又係好淺好淺! 放棄了! 唔驗了! 我有少少胸痛! 繼續一時時下 ...

唔好諗咁多啦!到dd先check啦!到時可能一野深粗呢!咁早期真係一兩日變化已經超大!

複式洋房

Canycc 發表於 20-10-6 17:23
今日Day 20,照計綠d唔會咁快有控,last dodo係30/9... 之前未開始用紅d無得比較 岩岩用咗wastons驗孕棒neg ...

串左色既,你有冇分開2個兜試呀?

複式洋房

你說得對! 而家除咗等都無野可以做!

別墅

sukii520 發表於 20-10-6 17:56
串左色既,你有冇分開2個兜試呀?

有分兩個杯... 我諗緊會唔會綠d壞咗,但係我開過第二盒都係咁

但係綠d如有控,應該驗孕棒都會有(emoji)

複式洋房

Canycc 發表於 20-10-6 18:02
有分兩個杯... 我諗緊會唔會綠d壞咗,但係我開過第二盒都係咁

但係綠d如有控,應該驗孕棒都會有(emoji)

嘩!綠d壞咁恐怖?會嚇死人嫁喎!

民房

Poyiwish 發表於 20-10-2 11:58
一齊加油(emoji)(emoji)
我對上一次m係9月12日,咁用cb電子排卵棒驗,
驗到9月26日係哈哈笑,當晚做左功課 ...

似中bo, 我上次同您case一樣,中左(emoji)

別墅

snw0514 發表於 20-10-6 23:30
似中bo, 我上次同您case一樣,中左(emoji)

一日未到dd,一日都唔諗太多,下個禮拜就知結果

複式洋房

Wann100c 發表於 20-10-6 18:00

你說得對! 而家除咗等都無野可以做!

星期6 dd呀嘛!我地會陪你一齊等預祝你成功加痴實!

別墅

Poyiwish 發表於 20-10-6 23:47
一日未到dd,一日都唔諗太多,下個禮拜就知結果

我16號先dd, 但呢兩日下腹有啲冤冤既感覺,又多左胃氣,忍唔住就係度諗, 係咪中呢,但又諗啲反應太早出現,係咪呢排食得多月餅搞到唔舒服呢?!好煩,好羅羅亂

希望大家都成功痴實啦

別墅

sue2018 發表於 20-10-7 11:44
我16號先dd, 但呢兩日下腹有啲冤冤既感覺,又多左胃氣,忍唔住就係度諗, 係咪中呢,但又諗啲反應太早出現 ...

我都係,下腹冤冤咁,我平時m到前係冇感覺,我12號先dd,唯有繼續等

複式洋房

多謝大家陪住我! 尋日俾中醫睇我個體溫, 佢話其實都可以呀!然後話我係28/9 先排左, 因為個日明顯降溫,咁我就諗我準27-28 日一個cycle, 咁我可以俾bb 著床既時間就短左兩日! 係唔係呀? 因為唔會因排卵遲會令m 期都遲! 祝大家都痴實!

複式洋房

Wann100c 發表於 20-10-7 13:41

多謝大家陪住我! 尋日俾中醫睇我個體溫, 佢話其實都可以呀!然後話我係28/9 先排 ...

你冇用紅D CROSS CHECKING排卵? 我都係28號排呀...不過果日唔係最低溫。
排完卵後14-16日就會黎M, 唔會令BB少左時間著床呀。CYCLE長同短其實取決於個身體用幾多時間去排粒卵出來。
你中醫把唔把到你有冇中呀? 今日到我去睇中醫呀!HAHAHA

首頁
34567...8

尾頁

跳至