自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

子爵府

6299 發表於 20-10-7 17:20
結左婚就完全唔同啦…婚姻世界唔係拍拖咁輕鬆
係呀,加上樓主有小朋友。。。。

我都成日會諗,如果第時老公出軌我又係咪撐得住,依家d女仔好主動,男人又係咪堅持到? 對婚姻真係好無信心!

珍珠宮

pky726 發表於 20-10-7 21:10
係呀,加上樓主有小朋友。。。。

我都成日會諗,如果第時老公出軌我又係咪撐得住,依家d女仔好主動,男人 ...

所以咁講,未結婚都咁,好難有信心,仲要唔好妄想個男人為你去改變,應該倒轉諗,知得快好世界,jm你自己take care啦

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

冇左信任好難長久落去

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

就你所述,你老公對你外家好,所謂愛屋及烏,佢應該係愛你嘅。
你自稱脾氣唔好又時常鬧佢,你今年多不如意事,不知不覺將情緒發洩在另一半身上。你有壓力,佢都有壓力。佢都係普通人,一時思想有偏差,就將目光放在其他女人身上。
我不是説你老公冇錯,但希望你俾個機會大家,你和他都要想想當初為何會選擇對方。你收下脾氣,也要求佢與異性保持適當距離。你不宜離家出走,如果你走左,佢反而感到輕鬆左,你更冇地位。如果佢唔氹你,你冇後路,遲早要返去的話,你以後還有退路嗎?

伯爵府

fanny3315 發表於 20-10-7 21:46
冇左信任好難長久落去
同埋有點感覺是唔知為乜,以前會覺得一齊去建立一些東西,去維繫一個家,合作養育個小朋友成長。原來所有野可以因為一個舉動而破滅,C6可能真係只做左post 張相比那個女仔呢樣嘢,但背後的意思太大了,首先他精神出軌,第二就是如果那女仔有回應又會點樣?
我個心已經冷了一截

伯爵府

soso1227 發表於 20-10-7 21:53
你自稱脾氣唔好又時常鬧佢,你今年多不如意 ...
我知離家出走不是上策,但我知自己脾氣,見到佢講兩句又會大發雷霆,唔出聲我又會谷死,與其這樣我不如比大家冷靜一下。如果佢覺得我同個女不在家,佢覺得好寫意的,咁呢段關係不要也罷⋯⋯我離唔開並不是個心,係暫時經濟因素,如果疫情過去人工回復正常,我辛苦D都可以養到自己同個女。
我真係好配服有些女人可以忍住靜觀其變,或者扮唔知。我走出去不是為了要佢氹,係想自己冷靜左唔再咁嬲,可以冷靜面對佢先再返去。那至少大家不會嘈,再睇下大家想補救定暫時做住同屋主先。

伯爵府

soso1227 發表於 20-10-7 21:53
你自稱脾氣唔好又時常鬧佢,你今年多不如意 ...
咁我都會反省自己的,我脾氣真的不好,再加上可能心情不好就更加經常黑口黑面,所以近來感覺C6有D想避開我,咁我就更加憫,覺得同C6無溝通

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

LokYauYau 發表於 20-10-7 13:04

我一向冇check C6手机,亦冇keep佢密碼。。。。但我一直 ...

所謂隨時走,到當下邊有咁冷靜,洒脫

子爵府

厚多士 發表於 20-10-7 12:22
原來天下男人都差不多, 一向以為雖然C6搵錢唔多,但個人表面上好就得人,又算顧家亦會幫忙照顧個女做家務。 ...

佢可能撩吓女仔姐。撩女仔係男人天性,但好多男人只是玩玩吓但都有自己底線。未必妳所想。再看看清楚先。當然自己也可借事件想想過去有甚麼地方不足。

伯爵府

原來天下男人都差不多, 一向以為雖然C6搵錢唔多,但個人表面上好就得人,又算顧家亦會幫忙照顧個女做家務。 ...

你C6幾歲?會唔會中年危機?

寶石宮

2024年龍年勳章

厚多士 發表於 20-10-7 12:30
我忍唔住問左佢,佢當然話冇野,話係舊同事,我問佢點解只係specific 比那個女仔,佢解釋唔到,話對唔住! ...

冷靜啲諗下之後條路點樣行先
女人最緊要 有個个$手
幸福可以好簡單

禁止訪問

珍珠宮

回覆樓主:

佢又唔知你sign in 過, 你扮住唔知先啦。

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

Pinky28 發表於 20-10-7 22:26
你C6幾歲?會唔會中年危機?
我40,佢42

子爵府

回覆樓主:

走左去咪益佢 男人就算鬧交都可以大教瞓 何況走左去
可能爆睇av都算 最怕周圍flirt 大條道理藉口走出街玩
快d番屋企 呀女企度佢始終要收皮 除左改善大家關係之外 cap水為上

伯爵府

shelley315 發表於 20-10-7 22:39
我諗係你一開始已對佢心淡
兩年前有件事係因為佢無腦粗心大意而搞到我好煩一身蟻,自那時起個心係有D野,其實過左兩年佢又腳踏實地左,我已經放低那件事,不過對於佢的辦事能力冇曬信心,我以前都幾倚賴佢比曬D野佢搞,咁那件事之後我就事無大小都自己處理,有時見佢做野又求求其其就會好易發火。
之前都未算心淡的,不過係呢個多事之秋佢又比我發現單咁的野,就真係對呢個人冇曬希望。覺得同佢一齊煩惱唔開心多過開心

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

跑界大把 混亂男女關係

真系見吾小

男爵府

回覆樓主:

應該只係初步媚來眼去階段,如果未去到最差情況咪俾個機會大家。

老公的同事都好喜歡運動,佢就係同個女性朋友做運動做到上床,個女人有老公,雙方配偶都唔知另一半出了軌,但同事朋友堆已經全部知道,情況同韓劇:夫妻的世界一模一樣,我老公八俾我聽時我都好shock.,因為個男人人前人後係好老公好爸爸

首頁
34567...8

尾頁

跳至