自由講場

跳至

首頁
34567...18

尾頁

珍珠宮

開心吸收勳章

一隻鴨鴨 發表於 20-11-10 16:34
性質唔同,唸起許金山單案,作供透露佢老婆知佢有小三,變得鐘意洗錢,同埋小三同許既仔女關係好。

好似話個有人換咗個仔嘅廁所板,個仔好嬲,於是封咗阿媽同個女用嘅廁所座,仲擦咗朱古力係上面。個女.唔滿意個阿媽幾日都唔處理個厠所,同阿媽吵起上來,仲拖個阿媽去厠所,要阿媽清潔個厠所。咁嘅家庭,真係人都癲!

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

InkCartridge 發表於 20-11-14 01:59
好似話個有人換咗個仔嘅廁所板,個仔好嬲,於是封咗阿媽同個女用嘅廁所座,仲擦咗朱古力係上面。個女.唔滿 ...

個阿媽係屋企又搞唔掂d仔女
教到仔女咁都算,連個廁所污糟幾日都唔整乾淨
想點?

我朋友阿媽又係咁...
自殺死左
成家都無人唔開心
因為大家解脫

個阿媽係麻煩制造者

侯爵府

聽人講佢老婆個妹都話個女人超惡

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主:

夫妻間錢分得咁清?點解唔離婚呢!~

侯爵府

回覆樓主:

一早離婚咪解脫囉~ 唔離婚而去死忍, 為乜? 忍無可忍而去殺人, 真係好傻

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

張祺忠自辯談及夫妻關係 指常被太太辱罵「你都廢嘅」 
講到案發當晚,他指女兒晚上10時許回家,因為廁所清潔問題與太太爭執,女兒更扯媽媽出房,要求她清潔廁所。他後來發現女兒離家,他很憤怒,覺得是太太導致女兒要這麼晚離家,但他沒與太太說起此事。
張祺忠臨睡前還斟了杯橙汁給太太,太太之後向女兒發錄音短訊,質問她橙汁在哪裡買、變了味,要求女兒換貨。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

講到個老婆好惡頂,同仔女關係好似唔多好,女人貪錢,終日籮籮梭梭,點解唔離婚,困獸鬥?

http://cablenews.i-cable.com/ci/videopage/news/39917

張祺忠聽到很憤怒,指「係咪想鬧到佢以後都唔返嚟」,太太反駁張祺忠見到女兒動手都沒出聲,又指「冇我你邊買得成樓」、「冇我你揸兜都得」,張祺忠稱太太還踢他落床。他之後想在床底拿拖鞋,結果摸到電線,太太當時繼續罵他,他在想「你仲係咁多嘢講」,於是將電線放到她頸前,他庭上指「之後唔知發生咩事」。

侯爵府

imlcc 發表於 20-11-10 21:50
唔係話幫個被告講說話, 但如果證人所言非虛, 有妻如此都真係幾慘, 唔明佢哋點解唔一早離婚, 不過我自己 ...

你父母的case 好似我親戚, 個老婆惡到好得人驚, 佢地有兩個仔, 我覺得兩個仔好慘, 在這種家庭長大! 我都唔明點解佢地唔離婚?

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

無請賓印?
D 仔女勁無家教 , 自己仲係教授 , 又家有悍妻 , 真係有怨無路訴

伯爵府

佢啲仔女都好大個,點解行為咁似teenagers? prank呀?教授長期對住三個咁的人,忍耐力應該非一般。

子爵府

hellokitty111 發表於 20-11-10 16:45
死者個妹都話死者為人惡死嘮叨,銀行經理又話死者對教授説話好無禮貌,死者又可以同個女吵架,吵到個女要走 ...

其實都幾恐怖, 兩個人始終係無血緣關係, 一旦有咩心結突然剎左你真係防不勝防

人, 本就應有善惡一面, 只是一線之差

子爵府

佢老婆本身系咪有錢富婆個d?吾系點解好似講到佢咁惡(正常ftm冇可能咁惡死),仲有點解會有咁多錢借比佢,一般男的一開始系窮小子,女系富家女,先會咁女尊男卑。一系個男人講大話,為左減刑

公爵府

cupid0627 發表於 20-11-10 08:59
我睇到嘅係
兩公婆寫欠單?息仲咁重?

息口貴过大耳窿多多声
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

男爵府

老婆自己揀
揀錯又唔離婚,一係怕無面,一係怕分身家

亦唔排除係其他人殺個女人
搵教授頂罪

個死者個妹都話佢
啲仔女又唔認屍
個女人本身都好有問題

珍珠宮

Michelle24 發表於 20-11-14 09:58
老婆自己揀
揀錯又唔離婚,一係怕無面,一係怕分身家
成家人D行為都痴痴地。。

禁止訪問

男爵府

我覺得呢個屋企都好有問題個女可以的呀媽出房,個女應該都識自己清潔掛橙汁變味,個呀媽又鬧個女聽到都覺呢個屋企不能長期待下

侯爵府

jolps 發表於 20-11-14 09:14
你父母的case 好似我親戚, 個老婆惡到好得人驚, 佢地有兩個仔, 我覺得兩個仔好慘, 在這種家庭長大! 我都 ...

我係過來人,我可以話你聽真係好慘,以前同住時日日都好唔開心, 可能嗰時自己有抑鬱自己都唔知。

子爵府

做夫妻,如果去到咁就唔該離婚,死忍唔係一個人suffer,唔係有齊爸爸媽媽就叫做有完整家庭比子女,有愛先係一個家既核心價值。

我有一個好朋友,爸爸自少爛賭,媽媽已還到將所有積蓄過百萬無晒但都唔離婚,媽媽唔知道,幾十年爸爸根本無改過,只係仔女大,債主改為騷擾對仔女代父還債,前前後後又還左幾十萬,直到個爸爸死左,仔女先有好日子過。

又有一個,阿媽超計較錢同囉嗦,同呢個案中死者有得揮,所有仔女頂唔順搬走晒,好日都唔返去食飯,個爸爸80歲仲返工,自己開鋪但蝕都照做,因為唔想在家對住個老婆。

兩個故事我都唔明,點解唔離婚,兩個故事既仔女都係我好好既朋友,佢地由中學知屋企發生咩事到而家就黎50歲,講起屋企從無開心過。

大宅

beebee67890 發表於 20-11-10 16:22
回覆 一隻鴨鴨 的帖子

又未必相同,我諗佢老婆係好煩好惡好鍾意管事嘅人,而且供詞提到錢全歸佢管,佢老婆嘅 ...

我唔覺得離婚就可解決問題,甚至惡化問題
個老婆離婚後只會對佢更加苛索

首頁
34567...18

尾頁

跳至